قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۱۵ ساعت قبل

دو روایت از آینده بنزین/ جامعه سرگردان میان سناریو و تصمیم قطعی

اقتصادنیوز: موضوع بنزین بار دیگر به یکی از حساسترین مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده و دو روایت رسمی متفاوت درباره آینده این فرآورده استراتژیک، جامعه را در ابهام فرو برده است.
 دو روایت از آینده بنزین/ جامعه سرگردان میان سناریو و تصمیم قطعی

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از چندثانیه، موضوع بنزین بار دیگر به یکی از حساس‌ترین مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده است؛ موضوعی که آثار آن فقط به جایگاه‌های سوخت محدود نمی‌شود و مستقیماً با هزینه حمل‌ونقل، قیمت کالاها، خدمات و معیشت میلیون‌ها ایرانی ارتباط دارد.

در روزهای اخیر، دو روایت رسمی درباره آینده بنزین مطرح شد که اگرچه در یک مسیر کلی، یعنی مدیریت ناترازی و اصلاح مصرف، حرکت می‌کنند، اما از نظر سطح اعلام تصمیم و نحوه انتقال پیام به جامعه، تفاوت‌هایی قابل تأمل دارند.

سقاب اصفهانی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی، اعلام کرد که دولت سه سناریو را برای مدیریت ناترازی بنزین بررسی می‌کند و در نهایت یکی از این گزینه‌ها پس از بررسی‌های کارشناسی نهایی خواهد شد. پیام این سخنان این بود که دولت هنوز در مرحله تصمیم‌سازی قرار دارد و گزینه نهایی انتخاب نشده است.

اما محسن حاجی‌میرزایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، روایت متفاوتی ارائه کرد و اعلام کرد که کاهش سهمیه بنزین «قطعی» است؛ در عین حال تأکید کرد قیمت بنزین سهمیه‌ای تغییر نمی‌کند و مصرف مازاد بر سهمیه با قیمت بالاتر عرضه خواهد شد.

اهمیت واژه «قطعی» در این میان بسیار زیاد است؛ زیرا افکار عمومی از آن چنین برداشت می‌کند که دولت از مرحله بررسی عبور کرده و درباره اصل تغییر در نظام سهمیه‌بندی به جمع‌بندی رسیده است.

البته این دو روایت را نمی‌توان کاملاً متناقض دانست؛ چرا که ایده کاهش سهمیه و عرضه مصرف مازاد با قیمت بالاتر، با بخشی از سناریوی مطرح‌شده از سوی سقاب اصفهانی هم‌پوشانی دارد. اما تفاوت مهم در جزئیات و پیام اقتصادی آنهاست.

در سناریوی مطرح‌شده از سوی سقاب، موضوع مصرف مازاد با سازوکاری مشخص‌تر و در قالب نرخ جدید یا نرخ غیریارانه‌ای مطرح شده بود؛ حتی در برخی روایت‌ها از «نرخ چهارم» و ارقام بسیار بالاتر برای این بخش سخن گفته شد. اما در اظهارات حاجی‌میرزایی، تأکید بر این بود که افزایش قیمت بنزین مطرح نیست و فقط مصرف خارج از سهمیه با قیمت بالاتر محاسبه خواهد شد.

در نتیجه، مسئله اصلی نه صرفاً تفاوت میان دو سخن، بلکه فاصله میان تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و اطلاع‌رسانی عمومی است. جامعه با بخشی از یک تصمیم مواجه شده است: می‌داند تغییر در راه است، …



 تصاویر از وضعیت تردد شناورها در خلیج فارس
۵۱ دقیقه قبل / سایت ایران اکونمیست

تصاویر از وضعیت تردد شناورها در خلیج فارس

فرار سعودی ها از تنگه هرمز

 سقوط قیمت طلا پس از جهش سنگین؛ اونس ۴۶۴۰ دلار شد
۳ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

سقوط قیمت طلا پس از جهش سنگین؛ اونس ۴۶۴۰ دلار شد

قیمت طلا در معاملات روز سه‌شنبه بازار جهانی، پس از اینکه ابتدا به بالاترین حد در بیش از سه ماه گذشته صعود کرد، در ادامه از صعود بازماند و کاهش یافت.

 قیمت دلار آزاد امروز سه‌شنبه ۳ شهریور 1405 چند؟
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت دلار آزاد امروز سه‌شنبه ۳ شهریور 1405 چند؟

اقتصادنیوز: قیمت دلار امروز با افزایش نسبت به روز گذشته به، 204,560 (دویست و چهار هزار و پانصد و شصت) تومان رسید.

 دستیابی زیرمجموعه تاصیکو به تولید ماهانه ۴۰ کیلوگرم شمش طلا
۳ ساعت قبل / سایت صدای بورس

دستیابی زیرمجموعه تاصیکو به تولید ماهانه ۴۰ کیلوگرم شمش طلا

شرکت سرمایه‌گذاری صدر تأمین از رویدادی بااهمیت در یکی از شرکت‌های تحت کنترل خود خبر داد.

 بودجه مسئولیت اجتماعی پتروشیمی بوعلی در مدیریت محمدجواد بدری کجا هزینه شد؟ | از مواکب اربعین تا عنوان پرابهام «مصوبات شورای راهبردی»
۲ ساعت قبل / سایت فراز

بودجه مسئولیت اجتماعی پتروشیمی بوعلی در مدیریت محمدجواد بدری کجا هزینه شد؟ | از مواکب اربعین تا عنوان پرابهام «مصوبات شورای راهبردی»

محمدجواد بدری از شهریور ۱۴۰۴ مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا شده؛ شرکتی که برای مسئولیت اجتماعی خود در سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان بودجه مصوب کرده بود، اما در ن...

 بازگشت ۲ فروند هواپیما به ناوگان عملیاتی قشم‌ایر + فیلم
۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

بازگشت ۲ فروند هواپیما به ناوگان عملیاتی قشم‌ایر + فیلم

اقتصادنیوز: یک فروند هواپیمای ایرباس320 و یک فروند هواپیمای فوکر100 پس از انجام مراحل تعمیر، بازسازی و آماده‌سازی فنی، به ناوگان عملیاتی قشم‌ایر بازگشتند.



از خالی‌خوانی ۹۰۰ میلیون دلاری بانک اقتصاد نوین تا ردپای یک حفره در شریان بازگشت پول نفت
سایت صفحه اقتصاد

از خالی‌خوانی ۹۰۰ میلیون دلاری بانک اقتصاد نوین تا ردپای یک حفره در شریان بازگشت پول نفت

پرونده «خالی‌خوانی» ۹۰۰ میلیون دلاری در بانک اقتصاد نوین، با ورود سازمان بازرسی و دادستانی به پرونده تراستی‌ها، اهمیتی فراتر از یک ابهام بانکی پیدا کرده است؛ پرسش اصلی این است که چگونه «اعلام وصول» پول نفت می‌توانسته از «وجود واقعی» آن جلو بزند و چرا مسئولین بانک حاضر به شفاف سازی و پاسخگویی نیستند؟
فراتر رفتن مسکن از توان مردم - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

فراتر رفتن مسکن از توان مردم - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین جلیلی بال / وام مسکن زمانی می‌تواند کارکرد واقعی داشته باشد که متقاضی بتواند با ترکیب آورده شخصی و تسهیلات بانکی، بخش قابل‌قبولی از هزینه خرید خانه را تأمین کند. اما هنگامی که قیمت یک واحد مسکونی معمولی چندین برابر سقف تسهیلات است، وام دیگر ابزار خرید خانه نیست؛ بلکه تنها بخشی از هزینه [ ]
ناترازی بانک‌ها؛ گره پنهان تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

ناترازی بانک‌ها؛ گره پنهان تجارت - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / تجارت بدون پول، اعتبار و ابزار پرداخت امکان‌پذیر نیست. یک واردکننده برای خرید کالا از خارج به ارز، اعتبار و ابزار انتقال وجه نیاز دارد و یک صادرکننده نیز برای دریافت پول حاصل از فروش کالا باید بتواند منابع خود را به چرخه اقتصادی بازگرداند. در این میان بانک‌ها نقش واسطه اصلی [ ]
وقتی تأمین مالی دیگر به توسعه نمی‌رسد - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

وقتی تأمین مالی دیگر به توسعه نمی‌رسد - سایت خبری اقتصاد پویا

یک بنگاه در شرایط عادی باید بتواند بخشی از منابع خود را صرف سرمایه در گردش و بخشی را صرف سرمایه‌گذاری ثابت کند. سرمایه در گردش، مواد اولیه می‌خرد، حقوق می‌دهد و چرخه تولید را ادامه می‌دهد؛ سرمایه‌گذاری ثابت اما کارخانه فردا را می‌سازد. ماشین‌آلات جدید، فناوری بهتر، خط تولید تازه و افزایش ظرفیت از [ ]
بازی با معاش مردم - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

بازی با معاش مردم - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین کریمی گرانی مواد اولیه فقط یک مسئله برای کارخانه‌دار و تولیدکننده نیست؛ زنجیره‌ای است که از کارخانه آغاز می‌شود و در نهایت به سفره مردم می‌رسد. وقتی قیمت مواد اولیه، انرژی، حمل‌ونقل، ارز و هزینه تأمین مالی افزایش پیدا می‌کند، تولیدکننده برای ادامه فعالیت ناچار است قیمت محصول خود را بالا ببرد. اما در [ ]
روز دی یا آنزیو؛ تحریم‌های تازه آمریکا چگونه عمل می‌کند؟
سایت اکوایران

روز دی یا آنزیو؛ تحریم‌های تازه آمریکا چگونه عمل می‌کند؟

اکوایران: اقدامات جدید بسنت با هدف فشار اقتصادی علیه ایران و هدف قرار دادن کشورها و شرکت‌هایی است که در پنج بخش، یعنی دارایی‌های دیجیتال، فناوری، طلا، هوانوردی و کشتیرانی، با تهران تجارت می‌کنند.