جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
دانستنیهای پزشکی
● چرا چربی دور شکم بدتر از چربی هیپ است؟
یک تحقیق صورت گرفته در دانشگاه کوئین کانادا حکایت از این دارد که ذخیره بخش عمده چربی در دور شکم در قیاس با دور هیپ (باسن) احتمال ابتلاء به دیابت و حملههای قلبی را افزایش میدهد.
هنگامی که بیشتر از کالری مورد نیاز بدن به بدن انرژی برسانید کبد انرژی مازاد را به چربی مبدل میسازد.از افرادی که عمدتاً چربی اضافه را در نواحی شکم ذخیره میکنند بهعنوان بدنهای سیب شکل نام برده میشوند و به آنهائی که بخش اعظم چربی اضافه را در بخش هیپ بدنشان ذخیره میکنند نیز بدنهای گلابی شکل میگویند.
سلولهای چربی دور شکم با سلولهای چربی هیپ متفاوت هستند. خونی که در سلولهای چربی دور شکم جریان دارد مستقیماً به سمت کبد میرود. در صورتی که خونی که در سلولهای چربی دور هیپ جریان دارد وارد سیستم گردش خون عمومی میگردد.
کبد آن دسته از افراد که چربی اضافهشان در نواحی شکم ذخیره میشود در برابر خروج انسولین بهدلیل وجود چربی افزوده مسدود است و به همین خاطر نمیتوانند جداسازی انسولین از جریان خون را به صورت مؤثر انجام دهند. در صورتی که کبد افرادی که چربی اضافهشان را در بخش هیپ بدنشان ذخیره میکنند. از چربی به مراتب کمتری در کبد برخوردار هستند. بنابراین بدنهای سیب شکل از انسولین و قند خون بالاتری در قیاس با بدنهای گلابیشکل برخوردار هستند.
شما به انسولین جهت حمل قند از جریان خون به داخل سلولها نیاز دارید اما انسولین همچنین یک هورمون خطرناک محسوب میشود. چون باعث کاهش سطح کلسترول خوب خون (HDL) میشود که از حملات قلبی ممانعت میکند و در عوض باعث افزایش سطح تریگلیسیریدید که در بروز حملههای قلبی نقش عمدهای دارد میشود داشتن بدنی شبیه به سیب بهعلاوه یک شکم گنده ریسک حملات قلبی و دیابت را به شدت افزایش میدهد در صورتیکه افرادی که عمده چربی اضافه در هیپشان ذخیره میشود و بدنی شبیه به گلابی دارند احتمال بروز حملات قلبی و دیابت در آنها کمتر میباشد.
● بتا کاروتن
بتاکاروتن غالباً یک ماده مغذی بسیار مؤثر معرفی شده است که جهان را از دست سرطان بیماریهای قلبی، پیری، آبمروارید و بسیاری از بیماریهای دیگر نجات خواهد داد. این مطلب ممکن است کاملاً درست باشد. مطالعات اولیهای که در خلال چند سال گذشته انجام شده است نشان میدهد که هر چه مردم بیشتر از میوهها و سبزیهای غنی از بتاکاروتن استفاده کنند احتمال ابتلاء آنها به سرطان - مخصوصاً سرطانهای ریه، معده، مری، دهان، و در زنان سرطان دستگاه تناسلی کمتر میشود.
مردم به جای مصرف بتاکاروتن به صورت دارو باید این ماده را از طریق مصرف مواد مغذی غنی از کاروتنوئید به بدن خود برسانند اما در مورد افرادی که ۵ تا ۹ بار در روز اسفناج سبزیهای پربرگ و میوهها و سبزیهای زردرنگ را مصرف نمیکنند تجویز بتاکارونن با دوز IU متوسط ۸۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ و یا ۱۰ تا ۱۵ میلیگرم توصیه میشود.
تجمع بیش از حد بتاکاروتن در بدن میتواند موجب تغییر رنگ پوست به سمت نارنجی شود. هنگامی که مقادیر ماده مغذی مذکور به حد طبیعی بازگردد این تغییر رنگ از بین میرود.
▪ منابع طبیعی:
سیبزمینی تازه، هویج، طالبی، اسفناج و سایر سبزیهای با رنگ تیره و سبزیهای پربرگ.
منبع : مجله دانش ورزش
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه روسیه مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت
هلال احمر یسنا بارش باران آتش سوزی قوه قضاییه پلیس تهران سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش سازمان هواشناسی دستگیری
حقوق بازنشستگان قیمت خودرو بانک مرکزی قیمت طلا قیمت دلار بازار خودرو خودرو دلار سایپا ایران خودرو کارگران تورم
فضای مجازی سریال نمایشگاه کتاب تلویزیون مسعود اسکویی عفاف و حجاب سینما سینمای ایران دفاع مقدس موسیقی
رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین حماس جنگ غزه اوکراین چین نوار غزه ترکیه انگلیس ایالات متحده آمریکا یمن
استقلال فوتبال علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر لیگ برتر ایران تراکتور لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید بایرن مونیخ باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی تلفن همراه گوگل اپل آیفون همراه اول تبلیغات اینستاگرام ناسا
فشار خون کبد چرب بیمه بیماری قلبی دیابت کاهش وزن داروخانه رابطه جنسی