شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا
علامه عسکری ، وقف قرآن و اهل بیت (ع)
راضیه محمدزاده ، یکی از شاگردان علامه عسکری در گفتگویی ضمن بیان مطلب فوق گفت : علامه عسکری توانستند بسیاری از مسائل قرآنی و روایی را مطرح کنند و همین مساله رمز موفقیت ایشان بود و معتقد بودند که بعدها دگرگونی هایی در آن به وجود آمده است.
▪ محقق مسائل تربیتی درباره رمز موفقیت علامه عسکری گفت : می توان رموز مختلفی را برای موفقیت ایشان برشمرد ازجمله این که از ویژگی های کتابهایشان بیان روشن ، واضح و نص بسیار روان ایشان است که خواننده را به سوی خودش جذب می کند، استفاده از منابع و مصادر درجه اول اهل سنت ویژگی دیگر آثار ایشان است که دلیلشان در استفاده از این منابع این بوده است که اگر مطلبی را بیان کردند، اتهام به شیعی بودن را بر ایشان وارد نکنند و شاید هزاران نفری که با استفاده از کتاب معالم المدرستین ایشان شیعه شدند، به دلیل وجود اصطلاحات و توضیح آنها و منابعی است که علامه در این اثر مورد استفاده قرار داده اند.
▪ نویسنده کتاب «مادر اگر این گونه بود» در بیان بارزترین ویژگی های علامه گفت : ایشان در اعیاد و شهادت های ائمه ازجمله افرادی بودند که مصداق حدیث «با شادی ائمه شاد باشید و در ناراحتی ائمه برای ایشان بگریید» بودند ، ویژگی دیگر علامه ساده زیستی ایشان بود که از مصداق این ساده زیستی این است که با وجود امکانات بسیار خوبی که در اختیارشان بود هیچ گاه خودشان از این امکانات استفاده نکردند.
▪ محمدزاده ویژگی دیگر علامه را توجه به افرادی که به دنبال کسب علم و دانش هستند
و دانست و گفت : این مساله بارها و بارها درباره خودم و دیگران حتی در اوج بیماری ایشان دیده می شد و حالتشان تغییر پیدا می کرد و اگر کسی برای ایشان اظهار خستگی می کرد، می گفتند: «اگر تمام عالم را پیدا کنید خسته تر از من پیدا نمی کنید، ولی خدمت به اسلام باعث می شود که انسان این خستگی ها را احساس نکند».
▪ مدرس دانشکده اصول الدین در ادامه بیان داشت : از ویژگی های دیگر ایشان پاسخ دادن به تمام هدیه ها و نامه ها بوده است و اگر کسی نامه ای به ایشان می داد، قطعا پاسخ می دادند همچنین از تالیفات خودشان به دیگران هدیه می دادند.وی یکی از مهمترین سفارش های علامه را توهین نکردن به مقدسات فرق دانست و گفت : علامه همواره توصیه می کردند «به دیگران توهین نکنید تا آنها نیز به شما توهین نکنند» لذا خود ایشان نیز با احترام با تمام گروهها برخورد می کردند. ازجمله مطالب دیگری که باید ذکر شود.
▪ وی به مناظرات علامه با علمای دیگر ادیان اشاره کرد و گفت : در این مناظرات علامه از علمای آن ادیان نسبت به مبانی و منابع ایشان مسلطتر بودند به عنوان مثال ایشان یک بار در مناظره با علمای یهود گفتند: «فلان مطلب موجود است» و آنها تکذیب کردند و علامه در پاسخ گفتند که این مطلب در فلان تورات چاپ شده و در فلان مکان آمده است و بعد خودشان مطلب را از آن کتاب به آنها نشان دادند و این مطلب در مناظره با اهل سنت هم پیش آمد که ایشان از منابع اهل سنت برای آنان دلیل آوردند.
نویسنده کتاب «زن اگر این گونه بود» درباره تالیفات علامه عسکری گفت : علامه عسکری ، تالیفات بسیاری را داشته است که قدیمی ترین و معروف ترین تالیف ایشان کتاب «عبدالله بن سبا» است که در این کتاب علامه با دلایل کافی اثبات کرده است که عبدالله بن سبا فقط یک موجود خیالی و ساختگی است و وجود خارجی ندارد و در نتیجه حکایت هایی را که تاریخ نویسان نقل و ادعا می کنند که او سازنده مکتب تشیع است ، رد می کند و آنها را دروغی بیش نمی داند.
▪ وی درباره کتاب «عبدالله بن سبا» افزود: در این کتاب ، علامه این مطلب را بیان می کند که هدف سیف بن عمر از این نوع تخریب اسلام سه چیز بوده است ؛ یک وارد کردن خرافات ، دوم تخریب چهره واقعی قرآن و سوم جعلی خواندن برخی داستان های ساختگی و واردشده در اسلام مثل افسانه غرانیق و فتوحات مسلمین که در ظاهر مبانی اسلام به آنها وابسته است و همچنین ضعیف بودن بسیاری از مدارک و منابع مورد اعتماد که علامه همه اینها را رد می کند.
نویسنده کتاب «مادر اگر این گونه بود» در ادامه گفت : علامه در همین کتاب سلسله راویان افسانه عبدالله بن سبا را بررسی می کند و اشخاص خیالی و قهرمانان ساختگی سیف و علل انتشار روایات دروغین آن را مورد بررسی قرار دهد و با استفاده از همین ، به دو اصلی که شیعیان به آن معتقدند اول این که پیامبر دارای وصی بوده و دوم مساله رجعت ساختگی عبدالله بن سباست و علامه در جلد ۳کتاب «عقاید الاسلام» ثابت می کنند که همه انبیا دارای وصی بوده اند و اسامی اوصیای پیامبران را نیز می آورد.
این استاد حوزه و دانشگاه کتاب «القران الکریم» علامه عسکری را ارزشمندترین کتاب ایشان برشمرد و گفت : بنده یک بار از ایشان پرسیدم که با ارزش ترین کتابتان کدام است؟
▪ ایشان پاسخ دادند: «القرآن الکریم» است و در ادامه توضیح دادند که من برای یافتن معنای کلمه «اقرء» ۲سال زحمت کشیدم تا بفهمم معنای این کلمه در زمان پیامبر چه بوده است و در کل ، ۷ سال روی این کتاب زحمت کشیدم. «القرآن الکریم» کتابی است که در نمایشگاه قرآن سال ۷۸ به عنوان بهترین کتاب در زمینه قرآن معرفی شد.
منبع : روزنامه جامجم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست