شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

فیوزها


فیوزها برای ذوب شدن در شرایط کاملاً مشخص ساخته شده است. ازینرو با مقاومت‌های مختلفی ساخته می‌شود وقتی ذوب می‌شوند نشانه آنست که در معرض بیش از حد خودشان قرار گرفته به ناچار بار الکتریکی بیش از حد توان خود را تحمل کرده‌اند ازینرو باید منشاء ایجاد این فشار زیادی را یافته و آنرا از میان برد.
پس از آنکه شدت برق حداکثر مشخص گردید فیوزهای ضعیف را باید با فیوزهای قوی‌تر و متناسب تعویض کرد.
هرگز نباید فیوز را روی سیم نول قرار داد. این سیم که با یک عایق پوشیده شده است باید متصل به دستگاه‌های قطع و وصل شود و به این ترتیب از بقیه سیستم سیم‌کشی به‌طور کامل باید مجزا گردد. دکتر عباس آذرین
● فیوز Electrical
اسبابی است که برای جلوگیری از عبور جریان‌های شدید در یک مدار بکار می‌رود. غالباً از یک رشته سیم نازکی فلزی که نقطهٔ ذوب آن پائین باشد (مانند قلع) تشکیل یافته و به‌طور سری در مدار جریان قرار داده می‌شود. عبور جریانی با شدت زیاد باعث گرم شدن سیم فیوز شده و آنرا ذوب می‌کند در نتیجه جریان قطع می‌شود [۱۲].
اسبابی در مدار برق برای جلوگیری از اینکه جریانی شدیدتر از حدی که برای مدار بی‌خظر استاز آن بگذرد هرگاه شدت جریان از این حد بگذرد فیوز خود به خود می‌پرد مدار باز می‌شود، و جریان قطع می‌گردد. فیوز معمولی که در منازل بکار می‌رود نوار نازکی است از آلیاژی که نقطهٔ ذوب آن پائین است، و در محفظه‌ای از چینی یا شیشه جا دارد؛ اگر جریان از حد مجاز بگذرد نوار ذوب می‌شود و جریان قطع می‌شود [۷].

۱۲ ـ فرهنگ علوم تجربی و ریاضی ـ گروه کارشناسان و استادان
۷ ـ دائرهٔ‌المعارف فارسی ـ غلامحسین مصاحب
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید