شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا
آب معدنی مفید یا مضر!!!
امروزه مصرف آبهای داخل بطری رواج بسیاری پیدا كرده است. برخی از مردم معتقدند آبهایی كه دارای مواد معدنی غنی میباشند برای انسان مفید هستند. اساسا سه نوع آب بطری وجود دارد:
۱) آب معدنی طبیعی:
این نوع آب باید از یك منبع زیرزمینی و محفوظ از هرگونه آلودگی بوده و توسط مقامات مسئول ثبت شده باشد. استانداردهای مختلف میكروبشناسی را دارا باشد و بهطور مداوم تست شود، هیچگونه عمل دیگری بهجز تصفیه با دیاكسید كربن یا تصفیه عادی روی آن انجام نشود و در همان منبع آب مربوطه داخل بطری ریخته شود. به علاوه این آب باید دارای تركیبات خاص شیمیایی باشد. آبهای معدنی طبیعی در مقایسه با انواع دیگر آبهای بطری دارای بهترین كیفیت هستند.
۲) آب چشمه:
از یك منبع زیرزمینی مشخص میآید. این آب نیز باید در همان محل، داخل بطری ریخته شده و با استانداردهای شیمیایی و میكروبشناسی سازگار باشد تنها عملی كه میتواند روی این آب انجام شود تصفیه با دیاكسید كربن یا تصفیه عادی است، لزومی ندارد آب چشمه تركیبات شیمیایی خاص داشته باشد و یا قبل از اینكه وارد بازار شود توسط مقامات مسئول شناسایی و ثبت شود.
۳) آب آشامیدنی:
به هر آبی كه داخل بطری ریخته شده باشد گفته میشود. ممكن است از هر منبع آبی باشد و چه بسا این منبع، زیرزمینی هم نباشد، حتی میتواند از آبهای معمول لولهكشی بوده و یا از منبع اصلی توسط تانكر به كارخانه پركننده بطری فرستاده شود. ممكن است روی این آب اعمالی از قبیل تغییر تركیبات شیمیایی یا كاهش تعداد میكروبها را انجام دهند؛ حتی برخی از كارخانهها به منظور اینكه طعم این آب شبیه آبچشمه معدنی شود نمك معدنی به آن اضافه میكنند.
● مصرف دائمی آبمعدنی مضر است
با وجود املاح معدنی در آبهای معدنی كارشناسان مصرف دائمی این نوع آب را مناسب نمیدانند.
در برخی موارد به ویژه برای افرادی كه در نواحی كلیه، مثانه و مجاری گوناگون بدن مستعد سنگسازی هستند مصرف دائمی آبمعدنی توصیه نمیشود زیرا سنگسازی بدن به دلیل غلظت املاح، تسریع میشود.
همچنین باید توجه داشت كه در آب لولهكشی هم برخی املاح وجود دارد كه میزان آن كمتر است برای مثال در هر لیتر آب لولهكشی حدود دو میلیلیتر فلوراید وجود دارد و چنانچه بخواهید فلوراید بیشتری مصرف كنید میتوانید آن را از طریق مصرف نمك، برخی از محصولات لبنی و مواد دیگر تامین كنید.
اما مشكل اینجاست كه برخی افراد تصور میكنند مصرف دائمی آب معدنی بهتر است در صورتی كه میزان دقیق املاح موجود در اینگونه آبها مشخص نیست و ممكن است سودجوییهایی رخ دهد.
كارشناسان مصرف آب معدنی را در برخی شرایط به ویژه در هنگامی كه از كیفیت آب مطمئن نیستید و در سفر توصیه میكنند.
● مصرف آب معدنی و پوسیدگی دندان كودكان
دانشمندان هشدار دادند كه مصرف آب معدنی باعث پوسیدگی دندان كودكان میشود. كم بودن عنصر فلوراید در آبهایی كه در بطریهای بستهبندی شده عرضه میشود در مقایسه با آب لولهكشی زمینهساز پوسیدگی دندان در كودكان است.
طی تحقیقاتی، میزان دریافت فلوراید در كودكانی كه آبهای بستهبندی شده میخوردند ۲۶ تا ۴۸ درصد كمتر از میزان این عنصر در مصرفكنندگان آبهای لولهكشی است. فلوراید از پوسیدگی دندانها پییشگیری میكند. مصرف آبهای حاوی فلوراید یا آب لولهكشی و آموزش مسواك زدن صحیح به كودكان در حفظ سلامت دندانهای كودكان تاثیر چشمگیری دارد.
گلناز غریبزاده
منبع : مجله خانواده سبز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست