پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
بوهای مشمئزکننده از رقابتهای انتخاباتی
فعالیتهای انتخاباتی از هماكنون شروع شده است. اما گویا مقدمات این فعالیتها اقتضائاتی برای كاركشتههای سیاسی دارد. بر اساس این اقتضائات باید یك سری نویدها داده شده و قولهایی مشاهده شود. در روند تعامل و همگرایی یكسویه و دولتگرایی پارلمانی نیز خواهناخواه عدهای كه چشم به انتخابات مجلس هشتم دوختهاند باید با ارسال یك سری پالسها و نشانهها بتوانند در فهرستهای مختلف جایگاه داشته باشند.
درباره كسانی هم كه متاسفانه موازین اخلاقی را رعایت نمیكنند و به هر وسیلهای چنگ میزنند كاملا قابل پیشبینی است كه به دنبال بهانههای مختلف باشند تا عطف به ریسمان دولتگرایی پارلمانی جایگاهی در فهرست انتخاباتی مجلس هشتم برای خود دست و پا كنند.در حال حاضر بسیاری از این فعالیتها صبغه انتخاباتی و سهمخواهی دارد و از آن بوی مبارزههای انتخاباتی به مشام میرسد و من برای این مدعای خویش سند قابل ارائه دارم.اما هر بوی مبارزه انتخاباتی مطبوع نیست بلكه برخی از این بوها به حدی مشمئزكننده و متعفن است كه میتواند تیشه به ریشه اخلاق و هویت فرهنگی جامعه بزند.
من در آینده نزدیك نام برخی از این افراد را كه متاسفانه در اصولگرایی رخنه كردند و باعث هتك حیثیت اصولگرایی شدند را در اختیار ملت قرار خواهم داد. از جمله ویژگیهای این افراد این است كه اولا اینها پایبند به هیچ اصول و اخلاق تعریف شده نیستند و به منافع فردی و جناحی میاندیشند. ثانیا موضع خود را بر اساس موضع رقیب تنظیم میكنند و به همین دلیل نیز مواضعشان دارای نوسان است.استفاده ابزاری از اصول اخلاق و دیانت از دیگر ویژگیهای این افراد است. از سوی دیگر آنان بیش از آنكه خود اندیشه مستقل داشته باشند خط و ربط خود را از جای دیگر میگیرند.
اگر بخواهم به طور خاص اشاره كنم این افراد به شدت دولتگرا شدهاند و در خصوص آن دسته از افرادی كه در مجلس هفتم به فعالیت مشغولند مطمئنم كه بسیاری از آنها در دوره اول به دولت رای ندادند و بسیاری هم در دوره دوم رای ندادند اما پس از آن چرخش داشتند.به این ترتیب اگر اصولگرایان این روند را ادامه دهند بازنده اصلی انتخابات مجلس هشتم خواهند بود و اگر بخواهند در انتخابات توفیق به دست آورند باید عناصر غیراخلاقی خود را پاكسازی كند والا این شكست بر آنان متحمل خواهد شد.
ما كه در عرصه فعالیتهای سیاسی حرفهای نبودیم، یك دانشگاهی بودیم كه حسب تحلیلهای شخصی و روشنفكری خودمان و تكالیف شرعی در این صحنه وارد شدیم و با خیلی چیزها روبهرو شدیم و عبرتها گرفتیم.من تصور دیگری از مجلس داشتم؛ تصور من تا این حد بیاخلاقی و استفاده ابزاری از دین و اخلاق نبود.حتی علیالاغلب دوم خردادیها دین و اخلاق را دخالت ندادند و گرایش به نحلهای پیدا كردند كه به جدایی دین و اخلاق از سیاست میانجامد اما برخی از دوستان به گرایشی از نسبت دین و اخلاق با سیاست روی آوردند كه به جای اینكه سیاست را دینی و اخلاقی كند دین و اخلاق را سیاسی میكند و با تكیه بر دیانت و اخلاق قدرتطلبی میكنند و دومی به مراتب از اولی خطرناكتر است، چرا كه دامن اخلاق و دین را آلوده میكند.
عماد افروغ
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست