دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
نگاهی به تازهترین دستگاههای کامپیوتر به پلیت - شکاف بین دو نسل
چاپکاران به طور روزافزون به خرید سیستمهای CTP جدید تمایل پیدا میکنند. آنهایی که سالهای پیش برای اولین بار سیستمهای CTP خریدهاند، هنوز نیروی غالب و تأثیرگذار در بازار CTP به شمار میآیند. ولی تعداد زیاد سیستمهای پا به سن گذاشته باعث شده تا درصد بالایی از چاپخانهداران به فکر خرید دومین یا حتی سومین نسل تکنولوژی CTP بیفتند. بر اساس آمار سازمان پژوهش و اطلاعات بازار صنایع چاپ (PRIMIR) تا پایان سال ۲۰۰۴ تعداد سیستمهای CTP نصب شده در آمریکای شمالی به ۱۲ هزار دستگاه میرسید. این تعدد شامل انواع سیستمهای فلزی و غیرفلزی (پلیتهای آلومینیومی و فتویلیمر) میشد. بر اساس گزارش دیگری از شرکت مشاورهای State Street Consultants در شهر بوستون با عنوان طول عمر پلیتهای دیجیتال و آنالوگ افست، تعداد سیستمهای CTP فلزی (که از پلیتهای آلومینیومی استفاده میکنند) که تا سال ۲۰۰۷ جایگزین سیستمهای موجود میشود از سیستمهایی که برای اولین بار نصب میشوند، فراتر خواهد رفت. در این پیشبینی طول عمر پلیتستر ۷ تا ۱۰ سال فرض شده است.
برخی از سازندگان پلیتسترها معتقدند طول عمر پلیتسترها کمی بیشتر از ۱۰ سال است وی بیشتر آنها طول عمر ۱۰ سال را کاملاً منطبق بر واقعیت میدانند.
نیل مک لین مدیر تولید سیستمهای گردش کار و تجهیزات پیش از چاپ کداک میگوید: «بخش عمدهای از سیستمهای CTP که ما فروختیم هنوز فعال هستند. پس میتوان اینگونه نتیجهگیری کرد که یک CTP به راحتی ۷ تا ۱۰ سال کار میکند.» در بسیاری از مواردی سیستمهای جدید جایگزین CTP قدیمی شدند، دلیل اصلی میزان سرعت و تولید آن است تا عملکرد.
مک لین در ادامه میگوید: «سیستمهای CTP نور مریی قدیمیتر هزینه تولیدی بسیار بالاتری از سیستمهای حرارتی و نور بنفش امروزی دارند.»
مارک تانکوویچ مدیر تولیدات CTP و نمونهگیری هایدلبرگ در آمریکا میگوید: «ما در حال حاضر شاهد تمایل روزافزون چاپکاران به بهینهسازی یا تعویض سیستمهای CTP موجود خود هستیم. این سیستمها ۴ تا ۶ سال پیش خریداری شدهاند و خوب هم کار کردهاند، ولی تکنولوژی از آن زمان تاکنون پیشرفت فراوانی کرده است. تانکوویچ همچنین میگوید تجهیزات مدرن کارآمدتر هستند. کسانی که سیستمهای خود را با سیستمهای جدید تعویض میکنند میتوانند از کارایی و قابلیتهای جدید سیستمهای CTP از جمله پانچ توکار و اتوماسیون بالا استفاده کنند.
پیتر واندرلان مدیر گروه اینوویشن (Innovation) که سیستمهای فوجی را در آمریکا توزیع میکند، معتقد است دارندگان سیستمهای CTP قدیمی در هنگام تصمیمگیری در مورد بازنشسته کردن دستگاههای خود دو عامل را در نظر میگیرند. آیا پلیتستر موجود پاسخگوی میزان و شرایط تولید فعلی (کیفیت تصویر، تعداد پلیت در ساعت و غیره) است و آیا هزینه خدمات تعمیر و نگهداری، استفاده از یک پلیتستر قدیمی را توجیه میکند؟
● آیا باید پلیتسترهای قدیمی را بازنشسته کرد؟
تکنولوژی قدیمیتر به خاطر تغییرات در فنآوری و هیاهوی سازندگان میتواند به راحتی بازنشسته شود.
واندرلان میگوید: نسل فعلی سیستمهای CTP را میتوان در چاپخانه بهینه کرد و همین ویژگی کارایی آنها را برای مدتی دیگر حفظ میکند. به طور کلی طول عمر تکنولوژی امروزه کوتاهتر شده که بخشی از آن به خاطر توسعه و بهبود روزافزون سیستمهای الکترونیکی و استانداردهای انتقال دادهها است. جان ارورک مدیر سیستمهای CTP شرکت پرستک میگوید: «تکنولوژی CTP نیز نسبت به تغییرات تکنولوژیکی مصون نیست. ما سیستمهای داریم که پس از ۶ یا ۷ سال هنوز کارایی خوبی دارند ولی سیستمهای جدید ما کارآمدتر هستند.
ارورک نیز معتقد است: چاپکاران اکنون باید یک سؤال مهم از خود بکنند: «آیا سیستم فعلی هنوز برای من سودمند و پولساز است؟» ارورک معتقد است یک پاسخ مشابه در قبال این پرسش وجود ندارد.
دیوید فورمن مدیر ارشد بازاریابی سیستمهای CTP آگفا در آمریکای شمالی میگوید: «در حال حاضر بسیاری از سیستمهای CTP در قالب قراردادهای لیزینگ به صورت ۳۶ تا ۶۰ ماه در اختیار چاپکاران قرار میگیرند. این مدت برای اینکه چاپخانهدار بتواند در مورد تعویض یا بهینهسازی سیستم موجود خود تصمیم بگیرد، زمان خوبی است. بر اساس تجربهای که آگفا داشته بیشترین کسانی که تصمیم به آپگرید کردن میگیرند، نیاز به تولید بیشتر و سرعت بالاتر دارند. ما هنوز مشتریانی داریم که از ۸ سال پیش تا حال سیستم خود را آپگرید نکردهاند. با این حال، طول ۵ تا ۷ سال برای یک سیستم CTP زمان مناسبی است.»
در نبرد حرارتی علیه نور بنفش، هر دو جبهه در مورد طول عمر هدهای لیزر خود و هزینه تعویض آنها سخنرانی و قلمفرسایی کردند. ولی در حال حاضر سازندگان در هر دو جبهه اعتراف میکنند که طول عمر لیزر عامل مهمی در ارزشگذاری روی پلیتستر نیست.
ارورک میگوید: «بخش عمدهای از سیستمهای CTP موجود تحت پوشش موافقتنامه سرویس و نگهداری SMA هستند. از آنجایی که اجزا سازنده هد لیزر نیز تحت پوشش این موافقتنامه قرار میگیرد، به همین خاطر تعویض هد لیزر نمیتواند عامل تعیینکننده برای خرید یک سیستم CTP جدید یا تعویض سیستم قدیمی با سیستم جدید باشد. مک لین معتقد است در بیشتر تجهیزات CTP این لیزر نیست که از کار میافتد، بلکه سیستمهای مکانیکی با مشکل برخورد میکنند.
مایکل استرفلینگر مدیر ارشد تکنولوژی نور بنفش شرکت Ripit میگوید: «در صورت مراقبت مداوم عمر پلیتستر نامحدود است. تأثیر و کارایی سیستم در طول زمان بیشتر به تغییرات فنآوری بستگی دارد تا عامل دیگر.»
هنگامی که زمان تعویض میرسد، کاربران بر اساس سطح اتوماسیون مورد نیاز خود تصمیم میگیرند. سازندگان معتقدند امروزه گرایش به سمت حفظ اتوماسیون فعلی یا افزایش آن به ویژه در چاپخانههای بزرگ است.
ارورک میگوید: «بر اساس تجربه ما نیاز به اتوماسیون صفر و یک است. یعنی اینکه چاپکاران یا ظرفیت مورد نیاز برای تولید بالا دارند یا ندارند. اگر این ظرفیت را داشته باشند، طبعاً به اتوماسیون بالا نیز نیاز دارند در غیر این صورت سراغ اتوماسیون نمیروند، البته یک استثناء نیز وجود دارد. آنهم کاهش قیمت بهکارگیری اتوماسیون در نسل دوم سیستمهای CTP است.
مکلین میگوید: «اگر یک چاپخانه کوچک تعداد کمی پلیت در روز تولید میکند، آنچه برای او اهمیت دارد سرمایهگذاری اولیه است. چاپخانههای بزرگتر میخواهند تعداد بیشتری پلیت در زمان کمتر و توسط افراد کمتری تولید کنند. به همین خاطر به سراغ اتوماسیون بیشتر میروند.»
هایدلبرگ یکی از طرفداران بهینهسازی سیستمهای موجود در چاپخانه است. تانکوویچ میگوید: «رمز موفقیت سرمایهگذاری روی یک سیستم مدولار و انعطافپذیر است. سیستمی که بتواند همگام با نیازهای تولیدی جدید چاپخانه رشد و توسعه پیدا کند. واندرلان معتقد است پیشرفتهای تکنولوژی کفه ترازو را به نفع اتوماسیون سنگینتر کرده است. زیرا اتوماسیون امروزه بسیار قابل اعتماد شده و لازم نیست برای بهکارگیری آن دچار تردید شد.
با اینکه این گزارش در مورد پلیتسترها است، ولی نباید طرف دیگر معادله یعنی پلیت را که در سالهای اخیر تحولات چشمگیری تجربه کرده فراموش کرد. پلیتهای بینیاز از پروسسور (Processless) یا بینیاز از دارو (Chemistry- free) اکنون به طور تجاری و انبوه توسط سازندگان و تولیدکنندگان عمده صنعت چاپ در جهان عرضه شدهاند. پلیتهای بینیاز از دارو نور بنفش نیز به زودی در سطح گسترده به بازار عرضه خواهد شد. نمونههای آن نیز درنمایشگاه Print ۰۵ شیکاگو در معرض دید عموم قرار گرفت. این پلیتها میتوانند انگیزه خوبی برای تعویض یا بهینهسازی سیستمهای CTP موجود باشد. این پلیتها هزینه و فضای مورد نیاز برای نصب سیستمهای ظهور پلیت را کاهش میدهد. از سوی دیگر میزان ضایعات شیمیایی آن نیز کم است.
از آنجایی که معمولاً پلیتستر بخشی از یک سیستم دیگر است، تعویض یک جزء از سیستم انجام تغییرات دیگر را اجتنابناپذیر میکند. توانایی پذیرش فایلهایی که فرمت one-bit Tiff دارند پلیتسترها را قادر میسازد تا با بسیاری از سیستمهای ورودی اطلاعات (Front end) ارتباط برقرار کنند. از سوی دیگر نیازهای تولیدی، برخی از تغییرات در سیستم گردش و یا نمونهگیری را نیز به چاپخانهدار تحمیل میکند. در بسیاری موارد تولیدکنندگان پلیت از مشتریان خود خواستهاند که حتماً از سیستمهای CTP همین تولیدکنندگان استفاده کنند.باید در نظر داشت که راهحلهای CTP فلزی (سیستمهایی که از پلیتهای آلومینیومی استفاده میکنند) تنها راهحلهای موجود نیستند. بازدیدکنندگان از نمایشگاه Print ۰۵ در آمریکا با مجموعه متنوعی از سیستمهای CTP که با پلیتهای پلیاستر کار میکردند، نیز آشنا شدند. این سیستمها به رشد و توسعه خود ادامه داده و از لحاظ هزینه نسبت به راهحلهای آلومینیومی برتری دارند.
شرکت میتسوبیشی ایمیجینگ (Mitsubishi Imaging) در نمایشگاه چاپ شیکاگو با ارایه پلیت Silver Digiplate دست به دست شرکت اسکوگرافیکس داد و هر دو سیستم پلیتستر DPX را که از پلیت میتسوبیشی استفاده میکند، به نمایش گذاشتند. این دو شرکت از نمایشگاه Print ۰۵ به عنوان سکوی پرش برای عرضه پلیتسترهای یک ورقی DPX Lite که از ساختار درام داخلی برخوردار است، استفاده کردند. این پلیت بخشی از مجموعه تولیداتی است که شامل DPX۴ میشود.
هر دو پلیتستر قادرند پلیتها را با رزولوشن ۳۰۰۰ dpi و ابعاد متغیر نقطه ظاهر کنند. پلیتها به صورت رول به این پلیتسترهای جمع و جور تغذیه میشوند. هر دو سیستم از اتوماسیون بالا و پروسسورهای داخلی برای کار در نور روز برخوردارند.
سیستم کامپیوتر به پلیت معمولی (CTcP) هنوز یک گزینه برای چاپکاران به حساب میآیند. در حالی که اسکوگرافیکس از پیش اعلام کرد تصمیم ندارد پلیتستر کامپیوتر به پلیت آنالوگ Espress خود را وارد بازار کند. شرکت بیسیسپرینت تولید UV- setter خود را در نمایشگاه عرضه کرد. این شرکت از تکنولوژی ویژه خود که بر اساس آن هد بیوقفه در هنگام نوردهی روی پلیت حرکت میکند، در تمام پلیتسترهای خود استفاده میکند. این تکنولوژی تصویرسازی DS۱۲ نام دارد. یووی سترهای بیسیسپرینت در سه مجموعه ۵، ۷ و ۱۱ عرضه میشود. چند ماه پیش بیسیسپرینت خبر پایان همکاری این شرکت با کونیکا مینولتا در آمریکا را اعلام کرد. بر اساس این همکاری کونیکا مینولتا سیستمهای بیسیس پرینت را در آمریکا توزیع میکرد. در عین حال مینولتا کماکان سیستم حرارتی SR-۸۳۰ ساخت خودش را همراه با پلیتهای TF-۲۰۰ به بازار عرضه میکند.
● ظهور خانواده جدید پلیتسترها
آگفا برای اولین بار در نمایشگاه Print ۰۵ پلیتستر حرارتی Avalon را که دارای هد تصویرسازی Avalon HD است، عرضه کرد. هد جدید نسل دوم هد لیزری است که بر اساس تکنولوژی GLV عمل میکند. این پلیتسترها که جانشین پلیتسترهای Xcalibur میشود، شامل مدلهای لارجفرمت (LF) و بسیار لارجفرمت (VLF) میشوند.
پلیت Avalon مدل LF با پنج پیکرهبندی مختلف عرضه میشود. سریعترین مدل قادر است ۴۰ پلیت در ساعت عرضه کرده و برای استفاده از پلیتهای بینیاز از دارو Azura طراحی و ساخته شده است. مدل Avalon VLF در ۸ اندازه با گزینه اختیاری کاست تغذیه دوبل و سرعتهای مختلف تا ۱۸ پلیت در ساعت عرضه میشود.
فوجی پلیتستر Luxel V-۶e دو ورقی را که از تکنولوژی نور بنفش بهره می برد، به نمایش گذاشت. ویژگی منحصر به فرد این پلیت سیستم تغذیه پلیت آن است که هم به صورت دستی و هم به صورت نیمهاتوماتیک، به طور عمودی و از بالا انجام میشود. به همین خاطر نیاز به میز تغذیه پلیت نیست. سیستم را میتوان بهینه کرد و سرعت و میزان تولید آن را افزایش داد.
هایدلبرگ در نمایشگاه Print ۰۵ هم سیستم حرارتی سوپراسترو هم سیستم نور بنفش پروستر را همراه با پلیت بینیاز از داروی خود به نمایش گذاشت. تجهیزاتی که باعث افزایش اتوماسیون میشوند برای هر دو سیستم مشابه هستند. همین امر دست خریداران را برای انتخاب سطح اتوماسیون مورد نیازشان در هر دو سیستم باز میگذارد. برای ابعاد کوچکتر هایذلبرگ Quicksetter ۳۰۰E را عرضه کرده که میتواند پلیتهای کاغذی، پلیاستر و فیلم را ظاهر کند.
تکنولوژی درام مجازی این دستگاه قادر است نقاطی به کوچکی ۱۰ میکرون را روی پلیت منتقل کند.
کداک پلیتستر Magnus ۴۰۰ را به عنوان نسل دوم سیستمهای حرارتی خود به بازار عرضه کرد. مدلهای لارجفرمت جدید که از تکنولوژی درام خارجی برخوردارند، میتوانند پیتهای بینیاز از پروسسور و بینیاز از دارو را ظاهر کنند. سرعت این دستگاهها از ۲۱ تا ۲۸ پلیت در ساعت و کیفیت ظهور آن ۲۵۰ تا ۴۵۰ خط در اینج است.
پرستک که شرکت ایبیدیک را خریده است، پلیتستر یک ورقی Vector TX۵۲ را که از پلیتهای بینیاز از دارو استفاده میکند، به نمایش گذاشت. این پلیتستر برای چاپخانههای کوچکی که مایلند از پلیتهای دیجیتال آلومینیومی استفاده کنند، مناسب است. این پلیتستر پلیتهای بینیاز از دارو Freedom را با سرعت ۲۰ پلیت در ساعت ظاهر میکند. تیراژ این پلیت ۲۵۰ هزار نسخه است. یک یونیت شستوشوی پلیت درون دستگاه نصب شده تا ابعاد جمع و جور آن حفظ شود.
اسکرین مجموعه پلیتسترهای Ultima خود را که شامل مدلهای ۱۶۰۰۰ ، ۲۴۰۰۰ و Z ۳۲۰۰۰ میشد در نمایشگاه ارایه کرد. همه این سیستمها دارای قابلیت پانچ پلیت به عنوان یک گزینه اختیاری هستند. اسکرین پلیتستر ۵/۴ ورقی PlateRite ۸۸۰۰II خود را نیز به نمایش گذاشت.
شرکت آمریکای زانته (Xante) یک راهحل کامل شامل پلیتستر یک ورقی Impressia و پلیتهای آلومینیومی بینیاز از پروسسور Aspen را عرضه کرد. این سیستم میتواند ۶۰ پلیت را در ساعت با رزولوشن ۲۴۰۰ dpi ظاهر کند.
یک شرکت دیگر به نام Maestrale North America مجموعه پلیتسترهای Maestro خود را در سه مدل ۵۴۰، ۷۵۰ و ۱۱۰۰ برای اولین بار در معرض دید عموم قرار داد. این پلیتستر جدید از ساختار درام خارجی برخوردار است و پیکرهبندی آن به گونهای است که میتوان آن را برای هر دو سیستم حرارتی یا نور بنفش سازگار کرد.
شرکت Ripit راهحلهای پیش از چاپ کلید در دست برای چاپخانهداران کوچک تا متوسط ارایه میکند. راهحل جدید این شرکت که در Print ۰۵ به نمایش درآمد Speedsetter VM۴ است که شامل یک پلیتستر نور بنفش دو ورقی بسیار جمع و جور همراه با ریپ Open Rip میشود. این ریپ جدید به صورت مدولار است و قابلیتهای فرمبندی، لب پوشانی، نمونهگیری و ترامگذاری را میتوان به آن اضافه کرد.
و در آخر بازدیدکنندگان از نمایشگاه چاپ شیکاگو این موقعیت را داشتند تا دو سیستم کامپیوتر به پلیت جوهرافشان را از دو سازنده مختلف ببینند. شرکت JetPlate Systems برای اولین بار سیستم پلیتستر جوهر افشان JetPlate ۴۸۰۰ را به نمایش گذاشت و گلونزاند ؟؟ تکنولوژی کامپیوتر به پلیت جوهرافشان iCTP خود را که شامل پلیتستر PlateWriter ۴۲۰۰ و راهحل Liquid Dot میشد به نمایش گذاشت.
نویسنده : اسکندر جهانبانی
منبع : مجله صنعت چاپ
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست