چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا
فست فودهاو ابتلا به دیابت
دیابت چهارمین علت مرگ ومیر در بیشتر كشورهای در حال توسعه است.
طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت، تخمین زده می شود كه در سال ۲۰۲۵ تعداد افراد دیابتی به ۳۳۳ میلیون نفر برسد. با توجه به این كه دیابت برای سلامتی جهانیان یك تهدید است، می توان گفت بالغ بر ۳/۶ درصد از جمعیت جهان با دیابت زندگی می كنند. دیابت یك بیماری مزمن است كه وقتی لوزا لمعده انسولین تولید نمی كند یا وقتی بدن نمی تواند از انسولین تولید شده به طور مؤثر استفاده كند اتفاق می افتد. توقف تولید انسولین یا استفاده نكردن از انسولین هر دو باعث افزایش گلوكز در خون می شود. از جمله مواردی كه باعث افزایش احتمال ابتلا به دیابت می شوند فست فودها هستند. رئیس انجمن دیابت ایران ضمن هشدار درباره تأثیر فست فودها در ابتلا به دیابت گفت: غذاهای آماده به علت این كه حاوی مقدار زیادی چربی و مواد افزودنی هستند حجم زیادی از كالری را به بدن وارد می كنند كه منجر به چاقی و زمینه ساز ابتلا به دیابت می شود.
دكتر اسدالله رجب افزود: این غذاها همچنین به علت این كه مقدار زیادی نمك دارند منجر به افزایش فشار خون می شوند كه یكی از عوامل خطرساز ابتلا به دیابت است. وی گفت: امروز معیار و انگیزه تمایل افراد به غذا بر اساس نیاز واقعی بدن نیست بلكه معیار انتخاب غذا را خوشمزه بودن آن می دانند و از آنجایی كه فست فودها هم به علت مواد افزودنی و نمك فراوانی كه دارند خوشمزه ترند افراد تمایل بیشتری بر مصرف آنها دارند.رئیس انجمن دیابت، ایران با بیان این كه حدود ۲۰ درصد جمعیت كشور مبتلا به فشار خون هستند یادآور شد: فشار خون به عنوان یك عامل زمینه ای در ابتلا به دیابت همانند دیابت بیماری ای است كه درد ندارد و به همین خاطر بیشتر افراد از بیماری خود آگاهی ندارند و در بیشتر مواقع به صورت اتفاقی به بیماری خود پی می برند.
دكتر رجب با اشاره به این كه الگو های تغذیه ای غلط مهمترین علت افزایش ابتلا به دیابت است افزود: تغذیه ناصحیح، افزایش فشار خون و چربی بالا را به دنبال دارد كه این عوامل از ریسك فاكتورهای عمده ابتلا به دیابت به شمار می روند. وی با اشاره به این كه فرهنگ تغذیه رایج در مردم نیاز به تغییر دارد افزود: باید این آگاهی ها به مردم داده شود كه نیازهای تغذیه ای بدن شامل كربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها و ویتامین ها بر مقدار مورد نیاز بدن و در فواصل منظم، باید مورد استفاده قرار گیرد. دكتر رجب اضافه كرد: در انتخاب غذا نیاز بدن در مقایسه با خوشمزه بودن غذا باید در اولویت قرار گیرد و افراد غذاهای خوشمزه و پركالری را بر صرف خوش طعم بودن آنها انتخاب نكنند.
سمیه شرافتی
منبع : روزنامه همشهری
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران روز دختر دولت سیزدهم دولت رئیس جمهور مجلس شورای اسلامی رافائل گروسی انتخابات سید ابراهیم رئیسی رهبر انقلاب حجاب انتخابات مجلس
قتل تهران پلیس هواشناسی شهرداری تهران سلامت بارش باران آموزش و پرورش سیل شهرداری قوه قضاییه سازمان هواشناسی
گاز نمایشگاه نفت مالیات خودرو قیمت طلا قیمت خودرو مسکن قیمت دلار حقوق بازنشستگان ایران خودرو بازار خودرو بانک مرکزی
نمایشگاه کتاب نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون فضای مجازی محمدمهدی اسماعیلی کتاب سینمای ایران سریال دفاع مقدس تئاتر موسیقی سینما
اینوتکس دانشجویان دانش بنیان
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل جنگ غزه فلسطین رفح حماس آمریکا روسیه حمله به رفح نوار غزه طوفان الاقصی
فوتبال استقلال پرسپولیس رئال مادرید لیگ برتر دورتموند ذوب آهن بازی باشگاه استقلال لیگ برتر ایران نساجی لیگ برتر فوتبال ایران
تبلیغات عیسی زارع پور اینترنت اپل سامسونگ ناسا آب گوگل مایکروسافت
سرطان سنگ کلیه هندوانه کبد چرب کمردرد اعتیاد ناباروری بیماران خاص بیمه سبزیجات