چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
کمخونی بیماری خاموش زنان جوان
بدون وجود آهن، تولید هموگلوبین و حمل اكسیژن در بدن مختل میشود. جدیدترین تحقیقات دانشمندان علوم پزشكی مشخص میكند كه بسیاری از مبتلایان به بیماری كمخونی به طور تصادفی از بیماری خود مطلع میشوند و در واقع كمخونی را نیز باید جزو بیماریهای خاموش محسوب كرد. در گزارشی كه اخیراً از سوی مركز كنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) منتشر شد، مشخص گردید از هر ۱۰ زن بالغ در ایالات متحده یك نفر به بیماری كم خوبی و یا فقر آهن مبتلاست. در نیمی از این موارد فقر و آهن به حدی است كه مانع از تولید گلبولهای قرمز خون به میزان لازم میشود. امری كه در نهایت منجر به كمخونی شدید خواهد شد. كمبود آهن بیشتر در زنان بالغ دیده میشود كه دلیل آن نیز از دست دادن خون به صورت ماهانه است كه طی سیكل قاعدگی اتفاق میافتد.
زنانی كه به مقدار كافی، آهن و در رژیم غذایی خود استفاده نمیكنند. به كمبود آهن و در نهایت كمخونی مبتلا میشوند. آهن اعمال حیاتی مهمی را در بدن تنظیم میكند؛ اما شناخته شدهترین كار آهن در بدن كمك به حمل اكسیژن در خون است. آهن یك جزء مهم و اساسی در تركیب هموگلوبین است، مادهای كه اكسیژن را از ریهها به بدن حمل میكند. بدون وجود مقادیر كافی آهن، تولید هموگلوبین و حمل اكسیژن در بدن مختل میشود. بسیاری از افرادی كه به كمخونی مبتلا میشوند، علائم خاصی نداشته و فقط در بعضی از موارد احساس كسالت مختصری خواهند داشت. مركز كنترل بیماریهای ایالات متحده پیشنهاد میكند كه زنان بالغ هر ۵ تا ۱۰ سال یك بار آزمایشهای تشخیصی را برای بررسی ابتلای احتمالی خود به كمخونی انجام دهند. از آنجایی كه نیاز بدن به آهن در دوران بارداری افزایش چشمگیری مییابد، بنابر این احتمال وقوع كمخونی در این دوران بیشتر است. ابتلای زنان آبستن به كمخونی احتمال وقوع زایمان پیش از موعد را به میزان ۲ برابر و احتمال به دنیا آمدن نوزاد با كمبود وزن را تا ۳ برابر افزایش میدهد.
در صورت تشخیص فقر آهن، بهترین معالجه شامل جایگزین كردن آهن از دست رفته است.
مقدار آهنی كه از مواد غذایی جذب میشود به نوع غذای مصرف شده نیز بستگی دارد. به عنوان مثال آهن موجود در گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی ۲ تا ۳ برابر بیش از آهن موجود در مواد غذایی با منشأ گیاهی جذب بدن میشود. در عین حال با توجه به این نكته ضروری است كه مصرف آهن بیش از مقدار روزانه عوارض منفی مانند تهوع و یبوست را به همراه دارد.
منبع: لسآنجلس تایمز ۳ مارس ۲۰۰۳
ترجمه: دكتر آرش فرهودی اساس پیش گیری و درمان چاقی ها
دكتر سید ضیاء الدین مظهری متخصص تغذیه و متابولیك
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران بابک زنجانی مجلس شورای اسلامی مجلس چین دولت سیزدهم خلیج فارس لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان دولت حجاب مجلس یازدهم
روز معلم تهران معلم سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش شهرداری تهران فضای مجازی پلیس دستگیری شورای شهر تهران سلامت
خودرو بانک مرکزی دلار قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو ایران خودرو سایپا بازار خودرو مالیات تورم ارز
تلویزیون سریال سعید آقاخانی سینمای ایران سینما نون خ رسانه موسیقی تئاتر فیلم دفاع مقدس کتاب
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان تراکتور رئال مادرید باشگاه استقلال لیگ برتر بایرن مونیخ فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی اینستاگرام ناسا تسلا تبلیغات اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه مسمومیت دیابت کاهش وزن طول عمر بارداری خواب سلامت روان آلزایمر