سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

کنترل نامحسوس اینترنت


کنترل نامحسوس اینترنت
بعضی از والدین نگران فرزندان خود درباره نحوه استفاده آنها از اینترنت هستند و اینكه به كار می روند و پر كاری انجام می دهند. البته این موضوع به تنهایی نمی تواند علت استفاده از برنامه های كنترل اینترنت باشد. بسیاری از كارمندان شركت هایی كه دارای اینترنت هستند وقت زیادی را با اینترنت برای استفاده شخصی صرف می كنند در این بین رئیس شركت هیچ كار و كنترلی درباره كارهای انجام شده توسط اینترنت را ندارد.
آمار جهانی گواه این موضوع است كه با آمدن اینترنت به مراكز و شركت ها وقت های تلف شده كارمندان به مقدار چشم گیری افزایش یافته است و این وقت های تلف شده باعث ضرر اقتصادی سردردآوری به كشور می شود.همان طور كه گفتیم عده ای از والدین نیز نگران بچه های خود درباره نحوه استفاده آنها از اینترنت هستند.
عده ای از سایت ها كه برای كودكان مطلب می نویسند استفاده از سایت های هوشمند برای كنترل محتوایی كه كودكان به آن دسترسی دارند را پیشنهاد می كنند و تلاش زیادی برای وارد شدن شما به آن سایت ها می شود.
البته قوانینی از قبیل اینكه كودكان زیر ۱۳ سال اجازه استفاده از اینترنت را به جهت چت كردن ندارند نیز نمی تواند كارساز باشد. زیرا دقیقاً بعد از اعمال همین قانون، دیگر كودكی زیر ۱۳ سال در دنیای چت دیده نشد زیرا همه كودكان زیر ۱۳ سال خود را ۱۸ ساله معرفی می كردند.یكی از راه حل ها می تواند استفاده از ISPهایی باشد كه مجهز به فیلتر هستند. كه در ایران بسیار متداول می باشد.
و همچنین می توان فیلتر را به صورت دستی بر روی كامپیوتر نصب كرد برایم مثال برنامه هایی كه توانایی انجام چنین كاری را دارند مانند: Cyber patrol یا Net Nanny كه به ترتیب از سایت های com.www.Cyberpatrol و www.NetNanny.com امكان دانلود آنها وجود دارد. این برنامه ها بسیار كارآمد هستند و حتی توانایی اینكه چت كردن و یا تمام ارتباط های همزمان را فیلتر كنند را نیز دارند.همچنین می توان كاربر را آزاد گذاشته تا هر استفاده ای كه می خواهد بكند و سپس با نصب نرم افزاری در حقیقت قاچاقی فهمید كه كاربر به كجاها رفته و از چه سایت هایی بازدید كرده است.
از این نوع نرم افزارها می توان در سایت get net wise دانلود كرد و همچنین نرم افزارهایی به نام Net snitch و یا نرم افزار رایگان Icusurf این كار را انجام می دهند.نرم افزار آخر (Icusurf) توانایی ارسال اطلاعات بر روی موبایل یا PDA را نیز دارد. نرم افزارهای كنترل كننده، لیست تمامی وب سایت هایی كه كاربر بازكرده را در فایلی كه با سیستم های امنیتی محافظت می شود نگهداری می كند و تنها كسی می تواند از آنها دیدن نماید كه كلمه عبور را بداند. از جمله این نرم افزارهای می توان به Bounce و Cybbersiter اشاره كرد.
عده ای از نرم افزارها نیز ضربات وارد به صفحه كلید را ثبت می كنند. در این صورت اگر كاربر حتی چت كرده باشد، می شود همه گفته های او و حتی Password وی را نیز بدست آورد. كه از جمله این نرم افزارها می توان به Key Nab اشاره كرد. این برنامه حتی با زدن Ctrl+Alt+Delete نیز دیده نمی شود امكان از كار انداختن آن وجود ندارد.
حال اگر بخواهید به محتوایی كه دیگران برای كاربر مورد نظر ارسال كرده اند نیز پی ببرید با نرم افزارهای ذكر شده امكان پذیر نیست. زیرا نرم افزارهایی كه به ثبت صفحه نمایش می پردازند مانند یك دوربین مدار بسته هستند و هر چند دقیقه از صفحه نمایش عكس می گیرند.از جمله این نرم افزارها می شود به Family cam، sentery cam، child safe اشاره كرد در ضمن آخرین نرم افزار ذكر شده علاوه برعكس گرفتن، اسنادی كه باز شده اند و فایل هایی كه مرور شده اند را هم ثبت می كند.
منبع : روزنامه ابرار


همچنین مشاهده کنید