چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
علت تاخیر شما در آپدیت از VB به VB.net
آیا برنامه نویس VB یا VC++ یا ASP هستید ؟ پس چرا بسوی دات نت نمیرین ؟ احتمالا یکی ازدلایل زیر هست که شما رو از رفتن بسوی تکنولوژیِ جدید بازداشته :
▪ ترس از یاد گیری یک زبان کاملا متفاوت
▪ مشکلات انطباق برنامه های نوشته شده در VB۶ با VB.net
▪ نداشتن تجربه در زبان جدید
▪ نبود ابزار های مورد نیاز بصورت قبل در زبان جدید
▪ نداشتن وقت مطالعه و یادگیری Syntax جدید
▪ ....
دراین مقاله ما با معرفی دات نت و ویژگی ها و قدرت آن و شباهت های بسیاری که در سینتکس و منطق آن با Visual Studio وجود دارد شما را به یادگیری زبان جدید دعوت میکنیم .
اول از همه اینکه شعار تکنولوژی دات نت اینه :keep it simple یعنی سادگی را حفظ کن . تمام وجود دات نت بر اساس سادگی کار برنامه نویس طراحی شده تا مبادا برنامه نویسای محترم احساس ملال کنند ! و از گردونه برنامه نویسای مایکروسافتی بیرون بروند و به جمع برنامه نویسای زبان های رقیب مایکروسافت بپیوندند .
▪ از اسم دات نت نترسید . کماکان همه چیز مثل ویژوال استودیو است .فرم های پروژه و افزودن فرم و ماژول، کنترل های تولبار ، طرز اجرای interpret ، ایجاد کلاس و ...
▪ عملگر ها هنوز هم در VB.net به همان صورت+ - * / And , OR , Xor , هستند و روش استفاده هم مانند قبل . البته عملگر های جدیدی هم اضافه شده که از آنها لذت خواهید برد .
▪ روش تعریف نوع داده ها و اشیاء و آرایه ها بصورت قبل است مانند :
Dim x as integer
Dim cnn as new connection
Dim mycube ( , ,) as integer
Dim cal as new collection
▪ در بخش شیی گرایی و وراثت، دات نت خیلی پیشرفت کرده است . در VB۶ چیز زیادی برای وراثت وجود نداشت و اصولا نیمه شیی گرا بود . اما این موضوع در دات نت بصورت کامل پشتیبانی میشود . مثلا وقتی برنامه شما ۲۰ فرم تقریبا یکسان داره که در هر کدام فقط یک دکمه آن با بقیه متفاوته لازم نیست شما ۲۰ فرم بسازید . بلکه یکی میسازین و بقیه رو از روی اون شبیه سازی میکنید و کمی تغییر میدین . این موضوع وقت شما را خیلی حفظ میکنه ( اسم شیی گرایی خیلی بزرگه . اما آنقدر ساده است که خودتان هم تعجب خواهید کرد .اگه ازش میترسین اصلا ازش استفاده نکنین ، غیر از راحت تر شدن برنامه نویسی چیزی رو از دست نمیدین ).
▪ در دات نت رویدادها مانند گذشته است و تقریبا فرقی نکرده در ظاهر . پس اینم چیزی برای ترسیدن نداره !
▪ در طراحی رابط کاربر نیز غیر از راحتی چیزی به آن افزوده نشده که برای شما ناشناخته باشه . مثلا یادتان هست که برای مرتب کردن tabindex در VB۶ چه مشکلاتی بود ؟ در دات نت یک ابزار مخصوص این کار طراحی شده که کارتان را خیلی را حت میکنید. چند ابزار روی فرم بچینید و سپس به منوی view بروید و TabOrder را بزنید . حالا بترتیب روی کنترل ها کلیک کنید تا Tabindexآنها بر اساس کلیک شما مرتب شود. از این راحت تر ؟ نکنه میخواهید دیگه یه کلیک هم نکنین !
▪ در زمینه Error Handling کار ساده تر شده و بجای اینکه از on error goto استفاده کنید از یک سینتکس ساده تر بصورت زیر استفاده میکنید . همانطور که میبینید کد اصلی در قسمت زیر try و کد هنگام ایجاد ایراد در زیر catch نوشته میشود ، بهمین سادگی .
Try
Your main code
Catch ex as system.exception
Code for error time
End try
▪ در زمینهADO کار چندان تفاوتی نکرده است جز راحت تر شدن . طرز تعریف کانکشن و دیتا ست و ... تقریبا یکسان است :
Dim cmd۱ As NEW oledb.oledbConnection
Cmd۱.connectionstring= "provider=Microsoft.jet.oledb.۴.۰; datasource=c:mydatabase.mdb"
خوب . پس برای ورود به دنیای دات نت شما مثل کسی هستید که تافل داره و میخواد وارد لندن بشه . ممکنه کمی لهجه انگیلسی غلیظ نداشته باشید ، اما میتونید براحتی با همه صحبت کنید . پس وارد این دنیای جدید بشید و بقول برنامه نویسا بگین : Hello World.
نویسنده : حسین شرفی
منبع : سایت ماکرومدیاx
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست