سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

چگونه می توان یک محصول قانونی و مشروع را از یک برنامه فریبکار و نامشروع تشخیص داد؟


چگونه می توان یک محصول قانونی و مشروع را از یک برنامه فریبکار و نامشروع تشخیص داد؟
یک قاعده کلی این است که اگر فروشنده ای تبلیغ کند که نرم افزارش سیستم شما را از شر جاسوس افزارها و تبلیغات خلاص می کند، به احتمال زیادخودش جاسوس افزار است. تبلیغات پاپ آپ و banner غالبا ادعا می کنند که سیستم به جاسوس افزار آلوده شده است. گرچه بعضی از محصولات تجاری ضدجاسوسی پیشنهاد اسکن رایگان سیستم را ارائه می دهند، ولی پیشا پیش ادعا نمی کنند که کامپیوترتان آلوده است. طبق یک نظرسنجی که شرکت های WebRoot و AOL انجام داده اند، بیش از ۹۰ درصد کاربران کامپیوتر، در سیستم خود شکلی از جاسوس افزار را دارند. بنابراین، اسکن مستمر سیستم، یک ضرورت است.
ابتدا از یکی از این اسکنرها و پاک کننده های رایگان استفاده کنید. سایت SpywareWarrior.com فهرستی از ۹۰ برنامه آزمایش شده را ارائه داده است که «در ضدجاسوس افزار بودن آن ها تردید وجود دارد». با این که همه برنامه هایی که در این سایت معرفی شده اند ممکن است بد نباشند، ولی منطق حکم می کند به طرف آن ها نروید. بعضی از سایت هایی که برنامه های ضد جاسوسی ولگرد را تبلیغ می کنند و سایت هایی که خودشان به انتشار جاسوس افزار و کدهای مخرب می پردازند، با استفاده از نقاط ضعف ویندوز و اینترنت اکسپلورر، نصب های «تحمیلی» انجام می دهند و به نمایش پاپ آپ های تمام نشدنی می پردازند. به روز نگه داشتن ویندوز یکی از آسان ترین راه ها برای مقاوم شدن در برابر این تهدیدات است. از آنجا که بعضی برنامه های ضد ویروس، قابلیت های ضدجاسوسی هم دارند، به روز نگه داشتن آن ها هم کار خوبی است.Spybot S&DSpySweeper و برخی دیگر از محصولات خوشنام نیز سیستم شما را در مقابل بعضی از این سایت ها مقاوم می کنند. قابلیت معرفی سایت های ناامن در منطقه امنیتی اینترنت اکسپلورر (Security Zone) یکی از ویژگی های خوب این مرورگر است که به آسانی در دسترس است. سایتSpywareGuide.com فهرستی از سایت های مخرب را به طور رایگان ارائه می دهد که می توانید به Security Zone اینترنت اکسپلورر معرفی کنید.
بلوکه کردن پاپ آپ ها، راه دیگری برای مواجهه با این مشکل است. اگر از سیستم عاملی غیر از ویندوز اکس پی استفاده می کنید، یا هنوز سرویس پک۲ ویندوز اکس پی را نصب نکرده اید، می توانید از برنامه های شرکت های دیگر، مثل MSN، یاهو و یا گوگل برای مسدود کردن پاپ آپ ها استفاده کنید. در مجموع، دور نگه داشتن سیستم از شر جاسوس افزارها،تبلیغ افزارها و به طورکلی برنامه های مخرب، احتیاج به دقت و هشیاری دارد. بیشتر کاربرانی که از پاپ آپ ها و جاسوس افزارها شکایت دارند، به خاطر این است که آگاه نیستند این چیزها چگونه به کامپیوترشان راه پیدا می کنند. به پیام هایی که پیشنهاد نصب یک نرم افزار را به شما می دهند، خوب دقت کنید و چشم بسته قبول نکنید. اگر برنامه ای را از قبل نمی شناسید، بدون خواندن «توافق نامه کاربر» اقدام به نصب آن نکنید. اگر چیز مشکوکی را دیدید، روی هیچ دکمه ای کلیک نکنید (نه Yes و نه No)، و بلافاصله پنجره را ببندید (کلید Alt+F۴ را بزنید).
منبع : روزنامه ابرار اقتصادی


همچنین مشاهده کنید