جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

همه ‌مردان‌‌ رایکو


همه ‌مردان‌‌ رایکو
ترومن پس از ۸ ماه که از المپیکی شدن بسکتبال ایران می‌گذرد، مرد تاثیرگذار بسکتبال ماست و برنامه‌های تدارکاتی مفصلی برای تیم ملی ترتیب داده که فدراسیون بسکتبال موافق آنها بوده است.
رایکو ترومن با اعتماد به‌نفس زیاد خود در تالار بسکتبال آزادی قدم می‌زند. سرمربی صرب تیم ملی بسکتبال، سال گذشته در همین روزها نگران آینده کاری خود و تیم‌ ملی کشورمان بود. او در فضای کاملا متفاوتی نسبت به بسکتبال اروپا در تمرین‌های تیم ملی قرار گرفت. رایکو ۴ ماه فرصت داشت اعتماد افکار عمومی را جلب کند. شرکت در بازی‌های جام ملت‌های آسیا و قهرمانی تیم ایران، همچنین کسب سهمیه المپیک تمام آرزوهای مرد صرب را تحقق بخشید.
ترومن پس از ۸ ماه که از المپیکی شدن بسکتبال ایران می‌گذرد، مرد تاثیرگذار بسکتبال ماست و برنامه‌های تدارکاتی مفصلی برای تیم ملی ترتیب داده که فدراسیون بسکتبال موافق آنها بوده است.
یک مربی صرب تازه‌وارد نیز بنا به توصیه و معرفی رایکو ترومن این روزها بالای سر تمرین‌های تیم جوانان ایران است. ترومن در ۶ ماه برگزاری لیگ برتر بسکتبال باشگاه‌های کشور، تمام وقت در اختیار فدراسیون بود. مشاهده بازی‌ها و بازیکنان، فرصت شناخت بیشتری برای او فراهم آورد تا جایی که ‌توانست از ۲۹ بازیکن دعوت کند.
تمرین‌های تیم ملی با این تعداد نفرات در جریان است. روزانه نمایندگان رسانه‌های گروهی به تناوب از تمرین‌های تیم ملی بازدید می‌کنند و رایکو در پایان تمرین‌ها با حوصله خاص خودش پاسخگوی پرسش‌های آنهاست.
شاید در ابتدای اقامتش احساس غربت می‌کرد، اما حالا سرجان پتراکف بدنساز تیم ملی هم در بسکتبال ایران کاملا جا افتاده و با حضور مربیان صرب در رشته‌های دیگر، جمع آنها جمع شده است! خیال رایکو از این جهت هم راحت است که همه او را یک مربی بزرگ و کاربلد می‌خوانند.
رایکو ترومن با اعتماد به‌نفس زیاد خود در تالار بسکتبال آزادی قدم می‌زند. سرمربی صرب تیم ملی بسکتبال، سال گذشته در همین روزها نگران آینده کاری خود و تیم‌ ملی کشورمان بود. او در فضای کاملا متفاوتی نسبت به بسکتبال اروپا در تمرین‌های تیم ملی قرار گرفت. رایکو ۴ ماه فرصت داشت اعتماد افکار عمومی را جلب کند.
شرکت در بازی‌های جام ملت‌های آسیا و قهرمانی تیم ایران، همچنین کسب سهمیه المپیک تمام آرزوهای مرد صرب را تحقق بخشید. ترومن پس از ۸ ماه که از المپیکی شدن بسکتبال ایران می‌گذرد، مرد تاثیرگذار بسکتبال ماست و برنامه‌های تدارکاتی مفصلی برای تیم ملی ترتیب داده که فدراسیون بسکتبال موافق آنها بوده است. یک مربی صرب تازه‌وارد نیز بنا به توصیه و معرفی رایکو ترومن این روزها بالای سر تمرین‌های تیم جوانان ایران است.
ترومن در ۶ ماه برگزاری لیگ برتر بسکتبال باشگاه‌های کشور، تمام وقت در اختیار فدراسیون بود. مشاهده بازی‌ها و بازیکنان، فرصت شناخت بیشتری برای او فراهم آورد تا جایی که ‌توانست از ۲۹ بازیکن دعوت کند. تمرین‌های تیم ملی با این تعداد نفرات در جریان است. روزانه نمایندگان رسانه‌های گروهی به تناوب از تمرین‌های تیم ملی بازدید می‌کنند و رایکو در پایان تمرین‌ها با حوصله خاص خودش پاسخگوی پرسش‌های آنهاست. شاید در ابتدای اقامتش احساس غربت می‌کرد، اما حالا سرجان پتراکف بدنساز تیم ملی هم در بسکتبال ایران کاملا جا افتاده و با حضور مربیان صرب در رشته‌های دیگر، جمع آنها جمع شده است! خیال رایکو از این جهت هم راحت است که همه او را یک مربی بزرگ و کاربلد می‌خوانند.
● بسکتبال در مسیر جهانی
المپیک جای برترین‌هاست. از المپیک ۱۹۴۸ لندن که تیم‌ها داوطلبانه در بازی‌ها شرکت می‌کردند سال‌ها گذشته و المپیک رنگ و بوی تازه به خود گرفته است. امروز برای شرکت در المپیک، برنامه‌ریزی‌های ۱۰ ساله یا بیشتر لازم است. با وجود امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و بازی‌‌های تدارکاتی و ... در امور پایه باید چند برابر نسبت به گذشته فعالیت کرد. تیم‌ها یا ورزشکارانی که به المپیک راه می‌یابند پیش از راهیابی و کسب مجوز این رویداد بزرگ از صافی‌ها و فیلترهای زیادی عبور کرده‌اند؛ بنابراین نفس حضور در المپیک ارزشمند است و تیم ملی بسکتبال پیش از این به این افتخار بزرگ نائل آمده است. از دیگر موفقیت‌های بسکتبال ایران پس از المپیکی شدن، دیده شدن بسکتبال ما توسط تیم‌های دنیاست. از استرالیا، نیوزیلند، ایتالیا و حتی ایالات متحده دعوتنامه می‌رسد.
چین بسکتبال ما را به ۲ کاپ با اعتبار دعوت می‌کند. تعداد دعوتنامه‌ها بسیاز زیاد است که فدراسیون به بعضی‌ها پاسخ رد داده است. قرار گرفتن در مسیر جهانی، آرزوی چند دهه بسکتبال ما بوده است که رفته رفته تحقق می‌یابد و این همه بابت حضورمان در المپیک است؛ بنابراین تیم ملی بسکتبال نه‌تنها برای حضور آبرومندانه در المپیک بلکه باید برای رقابت‌های جهانی ۲۰۱۰ نیز تلاش کند تا دامنه موفقیت‌ها در سطوح پراعتبار بین‌المللی فزونی یابد. هدف از حضور در المپیک صرفا نتیجه‌گیری برابر غول‌های بسکتبال دنیا و تیم‌هایی که ده‌ها تجربه المپیک و جهانی دارند، نیست؛ بلکه رسیدن به دستاوردهای جدید برای تصاحب موقعیت‌های آینده در جهت جهانی شدن است.
● نگرانی صباباتری
برنامه‌های تیم ملی بسکتبال، آرامش فکری مناسبی برای بازیکنان این تیم به‌وجود آورده است. سفر به ایتالیا از جمله نخستین برنامه‌هایی است که در آن بازیکنان محک خواهند خورد.
تیم ملی بسکتبال در ایتالیا، استونی، لیتوانی و کرواسی بازی‌های تدارکاتی برگزار می‌کند و در صربستان تمرین‌‌هایش را ادامه می‌دهد. تیم ملی از ۶ مرداد به چین و دهکده‌ بازی‌ها می‌رود و تا ۴ شهریور برنامه‌هایش به طول می‌انجامد. تمامی برنامه‌های تدارکاتی و شرکت در تورنمنت‌های بین‌المللی اروپایی پیش از
۶ مرداد به پایان می‌رسد. تمرین‌های تیم ملی از ۱۷ فروردین‌ تا یک ماه دایر است. پس از غربال نفرات، مسافرت‌های تیم آغاز می‌شود.
هنوز مشخص نیست تیم ایران در رقابت‌های قهرمانی غرب آسیا شرکت می‌کند یا خیر؛ البته بعید است فدراسیون در صورت اعلام حضور در این بازی‌ها از تیم اصلی استفاده کند، بلکه ممکن است تیم «ب» راهی رقابت‌های غرب آسیا شود. فدراسیون به‌دلیل حجم بالای برنامه‌های تدارکاتی تیم ملی، دعوت چینی‌ها به جام استانکوویچ را هم نپذیرفت. با شروع سفرهای تدارکاتی تیم ملی، بخشی از مشکلات این تیم نیز آغاز می‌شود. حامد آفاق، حامد حدادی و کار‌دوست ۳ تن از برترین‌های تیم ملی از ۱۹ اردیبهشت باید در باشگاه‌های آسیا شرکت کنند. هماهنگی صباباتری با کادر فنی تیم ملی در این ارتباط انجام شده است، اما مسلما تیم ملی این دو را در مقطع زمانی ۱۵ تا ۳۰ اردیبهشت در اختیار نخواهد داشت. علاوه بر اینها ممکن است صباباتری از دیگر بازیکنان ملی‌پوش به عنوان یار کمکی استفاده کند. هر چه باشد آنها هم نماینده بسکتبال کشورمان هستند و باید با تمام قوا به مسابقه‌‌های باشگاه‌های آسیا بروند.
● حرفه‌ای‌گری در ایران
تفکر حرفه‌ای بازیکنان تیم ملی بسکتبال، عامل تاثیر‌گذاری برای پیشرفت تیمی است. بازیکنان بسکتبال کشورمان در این پنج شش سال به لحاظ فکری به مراتب بهتر از سال‌‌های قبل شده‌اند و فکر حرفه‌ای دارند. تمرین‌ها در تیم‌های باشگاهی، تقابل با بازیکنان خارجی، سرمایه‌گذاری خوب چند باشگاه، کار با مربیان مطرح داخلی و قرار گرفتن زیر نظر جمعی از مربیان خارجی و همین‌طور نظارت دقیق فدراسیون بر اعمال و رفتار و حفظ قهرمانان تیم ملی باعث شده است امروزه بازیکنان تیم ملی بسکتبال روند روبه ‌رشد بهتری داشته باشند. تیم ملی به اسم نیست، بلکه به سخت‌ کار کردن و درست تمرین کردن است. رایکو ترومن از ابتدای حضور خود در اردوهای تیم ملی، پایه و اساس کارش را بر محور کار سخت و تفکر حرفه‌ای بنا نهاد و امروز اندیشه‌‌های مرد‌ صرب به‌خوبی در تمرین‌های جدی ملی‌پوشان پیداست. در چنین شرایطی رقابت میان بازیکنان نیز سخت است. به این نام‌ها در پست‌های مختلف توجه کنید. خودتان به نتایج مهمی دست می‌یابید:
مهدی کامرانی، جواد داوری، علی باهران، آرن داوودی، کاوان قطبی، حامد آفاق، ایمان زندی، محمدرضا اکبری، اوشین ساهاکیان، صمد نیکخواه بهرامی، مهراد آتشی، هومن رضایی، حامد حدادی، مسعود ایرانی، علی دورقی، سعید داورپناه، موسی نبی‌پور، فرید زرقی، جابر روزبهانی، پویا تاجیک، اصغر کاردوست، امیر امینی، توماج کریمیان، حامد سهراب‌نژاد، بابک پاک‌نژاد، علی جمشیدی و مجتبی بردبار.
این نفرات هر روز در تمرین‌های تیم ملی در رقابت با هم هستند تا ۱۲ نفر برتر و در عین حال هماهنگ‌تر، نفرات برگزیده شوند
منبع : روزنامه هموطن سلام


همچنین مشاهده کنید