جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
کمی احمق هستم!
● درباره در موت گالاگر و خطاهایش
”درموت گالاگر“ برای فوتبالدوستان انگلیسی نام آشنائی محسوب میشود. او یکی از داوران برجسته لیگ برتر بود که سالیان سال مهیجترین بازیهای جزیره را قضاوت کرد، با این حال مانند هر داوری خالی از اشتباه عمل نکرد در این سیاهه تمام خطاهای سهوی داور اهل یورکشایر مورد بررسی قرار گرفته است.
۱. آرسنال - چلسی (فوریه ۱۹۹۸)
”استیو بول“ مدافع آرسنال درون محوطه جریمه ویالی را سرنگون کرد، اما داور ”بولد“ را اخراج نکرده و به نشان دادن یک کارت زود اکتفاء کرد. در ادامه بازی، همین بازیکن به عمد قبل از نواختن ضربه آزاد، توپ را به بیرون شلیک کرد اما از اخطار خبری نبود!
۲. ویمبلدون - تاتنهام (ژانویه ۱۹۹۹)
گالاگر در پایان دیدار، پیراهن شماره ۱۴ ژینولا را به یادگار گرفت، امری که با اعتراض اتحادیه فوتبال انگلستان روبرو شد. چند روز بعد گالاگو محروم، با این نامه عذرخواهی کرد: ”اتحادیه عزیز! من کمی احمق هستم“. با تشکر!“
۳. لیدزیونایتد - تاتنهام (فوریه ۲۰۰۰)
”لی بویر“ به سینه استیون کلمنس کوبید. بهجز دروازهبانها ۲۰ بازیکن داخل زمین همدیگر را مصدوم کردند. آلن اسمیت با آرنج به صورت ”تاریکو“ کوبید و هارت، کریس پری را مصدوم کرد، اما ”گالاگر“ کارت قرمز به همراه نداشت! اتحادیه فوتبال انگلستان برای خاطبان ۱۵۰ هزار پوند جریمه در نظر گرفت، اما شاید باید داوری که ۹۰ دقیقه از دادن کارت قرمز خودداری کرد را تنبیه مینمود.
۴. منچستریونایتد - لیدزیونایتد (اکتبر ۲۰۰۱)
بکهام روی رابی کین خطا کرد و وقتی عذرخواهی نمود با عکسالعمل زشت ”رابی“ روبرو شد. بازیکن وقت لیدز در ادامه با دو دست کاپیتان تیم ملی انگلستان را هل داد. کتاب قوانین داوری این حرکت را یک عکسالعمل خشن دانسته و مستحق اخراج ارزیابی میکند، اما گالاگر تنها یک اخطار داد. او یک هفته از داوری محروم شد و بعدها اذعان کرد باید کین را اخراج میکرد.
گالاگر اظهارنظر جالبی داشت: ”آن هنگامیکه گفتند خوب قضاوت کردی اعتراض نکردم و هماکنون که میگویند عملکرد تو بد بود هیچ شکایتی ندارم. زندگی این چنین است“. همه با هم بگوئید: یک نفر است که قضاوت او را تأیید کند؟
۵. کریستال پالاس - لیدزیونایتد (فوریه ۲۰۰۳)
”متأسفم. ابتدا تصور کردم توپ به اندازه ۶ اینچ از خط دروازه عبور کرده، اما وقتی فیلم بازی را بازبینی کردم متوجه شدم به میزان ۲ جای پا از خط گذشته است“.
”ترور فرانسیس“ سرمربی وقت پالاس اینگونه شرح داد که چگونه عدم پذیرش گل ”تامی بلک“ باشگاه را میلیونها پوند متضرر کرد. فرانسیس گفت که هیچکدام از کمک داورها نیز صحنه را ندیدند در حالی که بهراحتی قابل تشخیص بود. موضوع جالبتر شد ”مایکل دوبری“ توپ را با دست از دروازه بیرون کشید. نظر گالاگر چه بود؟ ادامه دهید! این داور بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۳، ۱۷ بار بازیهای لیدز یونایتد را قضاوت کرد و تیم محله او در هیچیک از این رقابتها نباخت!
۶. نیوکاسل - آستون ویلا (اوت ۲۰۰۵)
گالاگر تنها فرد حاضر در سنت جیمز پارک بود که خطای ”پل کانچسکی“ روی ”جناس“ را مستحق دریافت کارت قرمز میدانست. جناس در موقعیت گلزنی سرنگون شد، اما تصاویر آهسته نشان داد ”کانچسکی“ تنها توپ را زد. در پایان بازی ”آلن پاردیو“ سرمربی وستهام گفت: ”از چند زاویه متفاوت صحنه را بازبینی کردم. اصلاً خطا نبود. علاقهمندم نظر ”گالاگر“ را بدانم چون سرسختانه اعتقاد داشت خطائی صورت گرفته است. نمیتوانم او را متقاعد کنم. چند بار تصاویر را به وی نشان دادم اما روی نظر خود پافشاری میکرد. من حرفی ندارم!“ اتحادیه فوتبال انگلستان در نهایت کارت قرمز ”کانچسکی“ را باطل کرد.
۷. نیوکاسل - آرسنال (دسامبر ۲۰۰۵)
گیلبرتو را بهعنوان یک بازیکن خشن میشناسند، اما او در آن بازی تنها به خاطر ۲ خطای ساده اخراج شد. آرسن ونگر در پایان بازی اعلام کرد: ”اگر خطاهای گیلبرتو اخطار داشت من باید در قدرت بینائی خود تجدیدنظر کنم. شما در هوا تعادل ندارید و در این حالت امکان وقوع هر اتفاقی وجود دارد“.
۸. ساندرلند - آرسنال (می ۲۰۰۶)
دان اسیت دفاع چپ ۱۹ ساله ساندرلند هنگام عقبماندگی ۳ بر صفر برای اولین بار راهی یک مسابقه لیگ برتر شد اما در اولین تجربه ”دیابی“ بازیکن آرسنال را تا پایان سال خانهنشین کرد. خطای او از نظر گالاگر مستحق چه واکنشی بود؟ تنها یک کارت زرد! ونگر در مورد این داور ادامه داد: ”البته اتحادیه تصمیم میگیرد اما گالاگر نیز باید توضیح دهد. او هیچ توجیهی ندارد. با این وجود برای ”درموت“ احترام زیادی قابلم“. امکان ندارد ونگر هماکنون عضو کلوپ هواداران گالاگر شده باشد!
۹. منچسترسیتی پورنس موث (اوت ۲۰۰۶)
”تاچر“ ۴۰ متر دوید تا روی ”مندز“ خطا کند از آن پس قصد داشتند او را به محض رؤیت در خیابان دستگیر کنند. تاچر هیچ شانسی برای مهار مندز نداشت و فقط مجبور شد خطا کند. در نهایت تاچر تنها یک کارت زرد دریافت کرد. در پایان امیدواریم از این پس هرگز او را در لیگ برتر نبینم!
منبع : روزنامه ابرار ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست