جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
مجله ویستا
روش پیشگیری از بارداری را درست انتخاب کنید
![روش پیشگیری از بارداری را درست انتخاب کنید](/mag/i/2/6u6oq.jpg)
بر اساس نمودار که به وسیله بخش جمعیت اداره امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در جهان انتشار یافته، میزان استفاده از روشهای پیشرفته پیشگیری از بارداری در ایران، ۵۶ درصد و کل روشها ۷۳ درصد است. همچنین میزان باروری ۱/۲ تولد برای هر زن ایرانی قید شده است.
آمار دیگری که متعلق به ۳ سال پیش است نشان میدهد، طی سال ۲۰۰۵ تعداد ۱۱ میلیون و ۶۴۹ هزار زن متاهل در ایران از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده کردهاند که بر همین اساس ایران جزو گروه کشورهایی قرار گرفت که رواج روشهای پیشگیری از بارداری در آن بالای۶۰ درصد است.
این آمار که از سوی سازمان ملل متحد اعلام شد، نشان میداد بر اساس نمودار جهانی استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری ۲۰۰۵، طی همین سال ۹/۱ درصد از مردان و ۵/۱۵ درصد از زنان ایرانی خود را با روشهای پیشرفته عقیم کردهاند.
در این گزارش، در ایران میزان مصرف قرص ضدحاملگی ۹/۲۰ درصد، روش جلوگیری از بارداری تزریقی یا ایمپلنت (زیرپوستی) ۹/۲ درصد، آی.یو.دی ۳/۸ درصد و کاندوم ۴/۵ درصد قید شده است.
● انتخاب روش درست پیشگیری
مهمترین معضل موجود در زمینه پیشگیری از بارداری در کشور عدم استفاده مطلوب افراد از امکانات و روشهای جلوگیری موجود بیان میشود. با وجود این که در حال حاضر امکانات، سطح آگاهی و علاقه در پیشگیری از حاملگی در کشور مطلوب است اما سطح استفاده مطلوب از این امکانات به نسبت کشورهای اروپایی بسیار پایینتر است که مهمترین علت این معضل را میتوان داشتن تصورات نادرست نسبت به برخی از امکانات موجود دانست.
دکتر ملکمنصور اقصی، متخصص زنان، زایمان و نازایی در این خصوص به ایسنا میگوید: برای مثال، بسیاری از افراد از مصرف قرصهای ضدبارداری پرهیز میکنند به تصور اینکه این قرص افزایش وزن را به دنبال خواهد داشت. اما باید توجه داشت که اثرات قرصهای ضدبارداری در کشورهای مختلف متفاوت است، مثلا ایجاد پرمویی به دلیل مصرف این قرصها در زنان کشورهای مدیترانه بیش از کشورهای اروپایی دیده میشود.
لذا نباید اثرات انواع روشهای پیشگیری از بارداری بویژه قرصها را در کشورهای گوناگون یکسان دانست، زیرا بررسی مضرات و محسنات انواع روشها و قرصهای ضد بارداری نیازمند انجام مطالعات مستمر و تحقیقات به روز است.
او میگوید: بهترین شرایط پیشگیری از بارداری با کمترین درصد شکست زمانی است که همه امکانات و روشهای جلوگیری از حاملگی فراهم بوده، این امکانات به طور کامل به افراد معرفی شود و مهمتر از همه به خانوادهها جهت استفاده از مناسبترین روش اجازه انتخاب داده شود.
پس از انجام معاینات لازم و تعیین وضعیت و شرایط سلامتی افراد باید به خانوادهها فرصت انتخاب روش مورد نظر داده شود که این امر ۷۰ تا ۸۰ درصد موفقیت در روش را تضمین میکند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تداوم استفاده را مهمترین شرط مطلوب بودن یک روش پیشگیری از بارداری عنوان و اظهار میکند: در حال حاضر در ایران بیشترین روش مورد استفاده، برترین روش یعنی پیشگیری از بارداری به کمک روشهای طبیعی است که به طور معمول ۲۰ درصد یعنی بیشترین احتمال حاملگی را در پی دارد.
● روشهای پیشگیری در شبکههای بهداشت
معاون اداره کل سلامت جمعیت خانواده و مدارس از پوشش ۶۰ درصدی خدمات تنظیم خانواده در کشور خبر میدهد و میگوید: در حال حاضر حدود ۱۱ روش پیشگیری از بارداری در شبکه ارائه خدمات به مردم عرضه میشود و افراد میتوانند به منظور دستیابی به اهداف سلامت باروری، متناسب با سلیقه و نیاز خود از آن استفاده کنند.دکتر اسلامی ادامه میدهد: بارداریهای ناخواسته به دو گروه یک همسر (یا زن یا مرد مخالف بارداری هستند) و دو همسر (هر دو مخالف بارداری هستند) تقسیم میشوند. طبیعتا سیاستهای اداره سلامت جمعیت خانواده، کاهش بارداریهای ناخواسته دو همسر و پیشگیری از بارداریهای پرخطر است.
او با بیان این که در حال حاضر دامنه وسیعی از روشهای پیشگیری از بارداری به مردم ارائه میشود، میگوید: در حال حاضر حدود۱۱ روش پیشگیری از بارداری در شبکه ارائه خدمات به مردم عرضه میشود و افراد میتوانند متناسب با سلیقه و نیاز خود یکی از این روشها را انتخاب کرده و به این ترتیب به اهداف سلامت باروری خود دست یابند.
اسلامی با اشاره به روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری ادامه میدهد: در صورتی که فردی از روشهای مطمئن پیشگیری استفاده نمیکند و این تصور بوجود آمده که ممکن است باردار شود، استفاده از روشهای اورژانس پیشگیری میتواند تا ۷۲ ساعت قابل استفاده باشد. این روشها در دسترس عموم افراد جامعه قرار دارد.
منبع : ایران مانیا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست