دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

نوت‌بوکی از تبار اسوس- ASUS W۷J


نوت‌بوکی از تبار اسوس- ASUS W۷J
دنیای تجهیزات همراه و به ویژه نوت‌بوك، هر روز دچار تغییراتی اساسی می‌شود و این تغییرات علاوه بر آن كه برای مشتری نوید یك تغییر جدید و معمولا‌ً كاهش قیمت را می‌دهد، برای سازندگان نیز حامل ا‌ین مفهوم است كه باید تلاش خود را مضاعف كنند تا از قافله عقب نمانند؛ زیرا در غیر این ‌صورت در سیلاب شدید تولیدات شركت‌های دیگر غرق می‌شوند و سرنوشتی مانند هزاران شركت ورشكسته دنیای IT در انتظار آن‌ها خواهد بود.
یكی از شركت‌هایی كه این مسئله را به خوبی درك كرده و به همین علت توانسته است در بازار تجهیزات همراه پیشرفت كند، شركت معروف ASUS است. با آن‌كه چند سالی است شركت ASUS وارد بازار كامپیوترهای همراه شده است، ولی در این مدت اندك توانسته موفقیت‌های چشمگیری به دست آورد. این شركت معروف با ارائه مدل‌های مختلفی از كامپیوترهای همراه، طیف وسیعی از كاربران را پوشش داده و بدین‌وسیله توانسته است جایگاه خود را در میان تولیدكنندگان بزرگ نوت‌بوك ثابت كند. به همین منظور در این مقاله به سراغ یكی از محصولات جدید این شركت می‌رویم.
● پردازنده
نوت‌بوك W۷J شركت ASUS به یك پردازنده دوهسته‌ای سری T۲۴۰۰ مجهز است كه در فركانس ۸۳/‌۱گیگاهرتز فعالیت می‌كند. این پردازنده توانمند همانند رفقای دیگر خود با بهره‌گیری از باس ۶۶۷‌مگاهرتزی و حافظه پنهان دو مگابایتی خود، این نوت‌بوك را به یك وسیله قدرتمند برای انجام محاسبات پیشرفته تبدیل كرده است.
نوت‌بوك W۷J با بهره‌گیری از پردازنده سری T۲۴۰۰ در نرم‌افزار محاسباتی Super pi به زمان یك دقیقه و پانزده ثانیه دست یافت كه در مقایسه با یك نوت‌بوك ASUS با پردازنده Pentium m با فركانس دو گیگاهرتز در حدود بیست ثانیه تفاوت دارد. پس با توجه به این مسئله می‌توان دریافت كه این واحد پردازش مركزی در هنگام محاسبات پیشرفته چه تأثیری روی كارایی سیستم خواهد داشت.
● پردازنده گرافیكی
نوت‌بوك W۷J از یك واحد پردازش پیشرفته سری T شركت Nvidia در ساختار خود بهره می‌برد كه با بهره‌گیری از ۱۲۸ مگابایت حافظه ویدیویی اختصاصی، توان پردازش قابل قبولی را در كاربردهای سه‌بعدی مختلف ارائه می‌كند و در صورت نیاز قادر است به وسیله فناوری Turbo cache مقدار حافظه خود را با استفاده از حافظه اصلی سیستم به ۲۵۶ مگابایت برساند.
علاوه بر این، شركت Nvidia برای افزایش كارایی این پردازنده گرافیكی در پردازش‌های سه‌بعدی از یك رابط پیشرفتهPCI-E۱۶x برای ارتباط میان این واحد پردازش و مادربورد سیستم بهره برده است كه این مسئله به طور مستقیم بر كارایی این واحد پردازش گرافیكی تأثیرگذارخواهد بود. در تست‌های انجام گرفته نوت‌بوك W۳J با استفاده از این واحد پردازش گرافیكی در نرم‌افزار معروف ۳D mark ۲۰۰۵ به امتیاز ۱۹۷۴دست یافت كه در مقایسه با رقبای دیگر خود امتیاز قابل قبولی است.
● صفحه نمایش
صفحه‌نمایش ۳/‌۱۳ اینچی این نوت‌بوك از نوع WXGA است و این صفحه نمایش حداكثر از دقت ۸۰۰*۱۲۸۰ پیكسل به‌طور افقی و عمودی پشتیبانی می‌كند. شركت ASUS برای افزایش كیفیت تصویر در این صفحه‌نمایش از دو فناوری Colorshine و Crystal Bright استفاده كرده است.
به طور كلی فناوری Colorshine باعث ایجاد تصاویر با رنگ‌های طبیعی‌تر و فناوری Crystal Bright باعث دست‌یابی به حداكثر میزان روشنایی می‌شود كه این عامل به طور مستقیم در كیفیت تصاویر قابل نمایش توسط مانیتور تأثیرگذار خواهد بود.
میزان روشنایی در این صفحه نمایش مناسب است و در مقدار روشنایی هفتاد درصد شما قادر خواهید بود جزئیات تصویر را به خوبی مشاهده كنید.
نمایش متن‌ها در این صفحه نمایش كاملاً واضح و خوانا است كه این مسئله نكته مهمی در انتخاب یك صفحه نمایش مناسب محسوب می‌شود.
تابش نور از طرفین در این صفحه نمایش بسیار اندك است، اما باز هم وجود دارد. بیشترین جایی كه شما قادرخواهید بود تابش نور را مشاهده كنید، قسمت لبه‌های پایین این صفحه‌نمایش است كه در یك محیط تاریك و صفحه نمایش تیره قابل رویت است. این صفحه نمایش در حالت عمودی و افقی از زاویه دید مناسبی برخوردار است كه امكان تماشای تصویر را در زاویه‌های مختلف به كاربر می‌دهد. البته باید به این موضوع اشاره كرد كه زاویه دید در این مانیتور در حالت افقی بیشتر از حالت عمودی آن است.
● صفحه‌كلید و صفحه قابل لمس
حركت كلیدها و حالت ارتجاعی آن‌ها در صفحه كلید نوت بوك W۷J آن را به انتخابی مناسب برای تایپ تبدیل كرده است. با این وجود، مشكلات كوچكی هم در طراحی این صفحه كلید وجود دارد. به‌عنوان مثال، دكمه‌هایBackspace ،Enter و شیفتِ سمت راست كمی كوتاه و كوچكند، همچنین به علت نزدیكی زیادی كه میان دكمهBackspace و Home وجود دارد، ممكن است كاربر در هنگام فعالیت سریع، دكمه را به اشتباه مورد استفاده قرار دهد. صفحه قابل لمس در این نوت‌بوك ساختاری همانند بسیاری از رفقای دیگر خود دارد و تغییر خاصی در آن دیده نمی‌شود. استفاده از صفحه قابل لمس در این نوت‌بوك آسان و در عین حال لذت‌بخش است و كاربر را با مشكل خاصی در استفاده روبه‌رو نمی‌كند.
● گرما و صدا
در طول كار صدایی از نوت‌بوك W۷J شنیده نمی‌شود. فقط گاهی در حال كار با دستگاه، البته در هنگام سكوت، صدایی از هارددیسك یا CDRom آن شنیده می‌شود. حتی در صورتی كه شما وضعیت مصرف نوت‌بوك را از وضعیت اداری به بازی دربیاورید، پس از گذشت مدت زمان طولانی هم نمی‌توانید صدای فن نوت‌بوك را بشنوید. از لحاظ گرما نوت‌بوك W۷J گرمای نسبتاً بالایی تولید می‌كند كه این مسئله به عنوان یكی از ضعف‌های این محصول شناخته می‌شود. البته یكی از دلایل تولید گرمای زیاد در این نوت‌بوك استفاده از درایو ۵/۲ اینچی هارددیسك در ساختار این نوت‌بوك است كه این عامل باعث ایجاد گرمای بیشتر توسط این قطعه می‌شود، اما مشكلی كه در این میان وجود دارد آن است كه در صورت استفاده از هارددیسك‌های ۸/‌‌۱ میلی‌متری در این نوت‌بوك، شركت ASUS مجبور بود از هارددیسك‌هایی با سرعت چرخش ۴۲۰۰ دور در دقیقه به جای هارددیسك‌های ۵۴۰۰ و ۷۲۰۰ استفاده كند كه این مسئله به طور مستقیم بر كارایی نوت‌بوك تأثیرگذار خواهد بود.
● پورت‌های ورودی و خروجی
نوت‌بوك W۷J شركت ASUS هم مانند اكثر نوت‌بوك‌های موجود در بازار از امكانات ارتباطی مناسبی برخوردار است. این نوت‌بوك در سمت راست خود دارای یك سوكت RJ ۴۵ (كارت شبكه)، RJ ۱۱ (سوكت‌مودم)، پورت USB ۲ و كارت حافظه‌خوان ۴in۱ است. درست مقابل آن یعنی سمت چپ دستگاه اسلات Express‌Card، ورودی میكروفون، خروجی صدا و پورت Firewire، پورت USB ۲ و رابط D-sub (پانزده پین مانیتور) قرار دارد. در سمت پشتی این نوت‌بوك، رابط برق، خروجی تصویر و یك رابط USB ۲ نیز برای ارتباط وجود دارد. در مجموع حالت قرارگیری پورت‌ها در اطراف نوت‌بوك مناسب است وكاربر به راحتی می‌تواند از امكانات ارتباطی این نوت‌بوك استفاده كند.
● باتری
باتری تعبیه شده در این نوت‌بوك از نوع شش سلولی است و در بیشترین حالت قادراست جریانی با شدت ۴۸۰۰ میلی‌آمپر را ایجاد كند. این باتری قادر است توان مورد نیاز این نوت‌بوك را به مدت دو ساعت وچهل دقیقه تأمین كند، كه در مقایسه با امكانات پیشرفته این نوت‌بوك مدت زمان مناسبی است.
شركت ا‌سوس برای كنترل میزان مصرف باتری در این نوت‌بوك پیشرفته از یك نرم‌افزار مدیریتی به نام Power ۴ Gearاستفاده كرده است. این نرم‌افزار كه در مجموع شامل هشت حالت پیش‌فرض است، می‌تواند مصرف سیستم بر اساس نوع كاربرد تنظیم كند. به عنوان مثال، در صورتی كه وضعیت را در حالت Battery Saving قرار دهید، به طور هوشمندانه میزان روشنایی مانیتور را شانزده درصد و میزان فركانس پردازنده را ۲۵ درصد كاهش می‌دهد تا عمر باتری افزایش یاید.
● مزایا
▪ كارایی بالا در كاربردهای مختلف‌
▪ صفحه نمایش مناسب‌
▪ ‌‌‌طراحی زیبا و مقاوم‌
▪ ‌‌‌وجود وب‌كم ۳‌/‌۱ مگاپیكسلی در دستگاه برای مصارفی مانند مكالمه اینترنتی‌
● معایب
▪‌‌‌ گرمای نسبتا زیاد دستگاه‌
▪‌‌‌ ایجاد نویز توسط سی‌دی رام روی هدفون در هنگام فعالیت‌
▪‌‌‌ وجود اشكالات كوچك و گاهی مشكل‌ساز در صفحه كلید دستگاه
● مشخصات فنی نوت‌بوك
▪ ‌‌‌درایو نوری: ۸X super multi Drive) DVD Burner)
▪ صفحه نمایش: ۳/۱۳ اینچ (WXGA)
▪ پردازنده: intel Core Duo T۲۴۰۰ ۱.۸۳ GHZ
▪ حافظه: (۱GB DDR۲ ۵۳۳ (۲ *۵۱۲ mb
▪ ‌‌‌هارددیسك: (۱۰۰GB (SATA ۵۴۰۰ rpm
▪ گرافیك: Nvidia Geforce ۷۴۰۰
محمدرضا پناهی
منبع : ماهنامه شبکه