پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اهمیت تغذیه در دوره سالمندی


اهمیت تغذیه در دوره سالمندی
● نوع تغذیه در دوره سالمندی بسیار مهم است.زیرا:
(۱)اضافه وزن.فشارخون بالا.چربی خون بالا و قند خون بالااز مشکلات شایعی هستند که تغذیه صحیح یکی از راه های کنترل آنها است . در صورت کنترل نکردن این مشکلات میزان ابتلا بهبه بیماریهای مانند سکته قلبی ومغزی و سرطان ها بیشتر می شود. با یک برنامه غذایی صحیح.می توان خطرابتلا به این بیماری را کاهش داد.
به مثالهای در این باره توجه کنید:
ـ مصرف کمتر چربی . میزان ابتلا به بیماری سرطان روده. پانکراس وپروستات را کم می کند .
ـ مصرف کمتر روغنهای جامد ونمک.ازبالا رفتن فشار خون وکسترل جلوگیری میکنند وخطر ابتلا به بیماری قلبی وعروقی را کمتر میکند.
ـ مصرف یک یا دو وعده در روز از میوه ها وسبزی های خطرابتلا به بیماری قلبی را ۳۰درصد کمتر می کند.
ـ کاهش کلسترول خون به اندازه ۱۰درصد.خطرسکته مغزی را ۴۰ درصد وخطر سکته قلبی را ۱۵درصد کاهش می دهد.
ـ کاهش فشار خون به اندازه ۶میلی متر جیوه.خطرسکته مغزی را۴۰درصدوخطرسکته قلبی را ۱۵درصد کاهش میدهد
(۲)با افزایش سن . توده عضلانی وسوخت وسازبدن کاهش می یابد. مصرف غذایی کمترشده وهمچنین تغییراتی در بدن ایجاد می شود که احتمال سوء تغذیه را بیشتر میکند ازجمله:
ـ آنزیم های گوارشی اسید معده کاهش یافته وظرفیت هضم وجذب غذا کمتر می شود.
ـ ابتلا به بیماری مزمن .تغییر دراحساس طعم و مزه وبو.کاهش ترشح بزاق.
کاهش ظرفیت هضم.عدم تحرک. واکنش متقابل غذا وداروی مصرفی . ناگرانی های روحی و تنهایی. همگی می توانند اشتها را کم می کنند.
ـ کاهش قدرت خرید . دشواری تهیه مواد غذایی ازبازار ویا نداشتن مهارت کافی برای پخت غذا می توانند باعث شود که غذای کافی وکاملی به بدن نرسد.
ـ مشکلات دندان باعث میشود که غذای نرم انتخاب شده و برخی از مواد غذای مورد نیاز بدن . مانند سبزی و میوه خام از غذای روزانه حذف شوند.
پس برای مقابله با این مشکلات به یک برنامه غذایی مناسب نیاز داریم.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار