دوشنبه, ۱۶ مهر, ۱۴۰۳ / 7 October, 2024
مجله ویستا
عقب نشینی از عراق در دستور کار دولت بوش
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در سرمقاله خود تصریح کرده است که آمریکا باید بدون هیچ تاخیر بیشتری از عراق خارج شود.
نیویورک تایمز نوشت ما نیز همچون بسیاری از مردم آمریکاباید در انتظار نشانه ای باشیم که نشان دهد جرج بوش رییس جمهوری آمریکاواقعا در تلاش است تا این کشور را از فاجعه ای که با حمله بدون هدف به عراق وارد آن ساخته است خارج کند جنگی که علی رغم مخالفت جامعه بین المللی وبدون هیچ برنامه ای برای باثبات کردن آن پس از پایان جنگ صورت گرفت.
این روزنامه نوشته است: در ابتدا ما معتقد بودیم پس از منحل کردن دولت; ارتش; پلیس و ساختارهای اقتصادی عراق; آمریکا متعهد خواهد بود دست کم به برخی از اهدافی که بوش برای ساخت عراقی با ثبات و متحد ادعا کرده بود دست یابد وقتی مشخص شد که او نه از اراده و نه از ابزار لازم برای انجام این کار برخوردار است; با تعیین یک تاریخ معین برای عقب نشینی ازعراق مخالفت کردیم زیرا معتقد بودیم هنوز فرصت برای از بین بردن هرج و مرج وجود دارد.
به نوشته نیویورک تایمز; باوجودی که بوش ضرب الاجل ها را به تمسخر می گرفت; دائما قول می داد که پس از انتخابات; پس از قانون اساسی و پس از اعزام هزاران نیروی نظامی بیشتر به عراق به پیشرفت های بزرگی دست خواهد یافت; البته این مراحل هم بدون هیچ پیشرفتی به سمت عراقی باثبات و دمکراتیک یا مسیری به سمت عقب نشینی سپری شد.
نیویورک تایمز تصریح دارد: هم اکنون نیز کاملا مشخص است که او می خواهد تا پایان دوره ریاست جمهوری خود همین روند کنونی را حفظ کند و هرچه آشفتگی باقی مانده است را برای جانشین خود بگذارد.
این روزنامه افزوده است رهبران سیاسی که واشنگتن از آنها حمایت کرده است این توانایی را ندارند که منافع ملی را پیش از محاسبات فرقه ای خود قرار دهند نیروهای امنیتی که واشنگتن آموزش داده است بیشتر شبیه به شبه نظامیان چریکی رفتار می کنند و نیروهای نظامی بیشتری که به بغداد اعزام شده اند نیز نتوانسته اند چیزی را تغییر دهند.
به نوشته نیویورک تایمز; ادامه قربانی کردن جان سربازان آمریکایی اشتباه است این جنگ باعث شده است قدرت ائتلاف ها و نیروی نظامی کشورمان تحلیل رود; این جنگ فشار سنگینی بر پرداخت کنندگان مالیات آمریکایی وارد ساخته و خیانت به جهانی است که به استفاده عاقلانه از قدرت و اصول آمریکایی نیازمند است.
"اکثر مردم آمریکا ماه ها قبل به این نتیجه گیری دست یافتند و حتی در واشنگتن نیز این روزها دیگر موضع گیری در مورد جنگ عراق بر اساس معیارهای حزبی صورت نمی گیرد لذا از روز گذشته وقتی کنگره از تعطیلات هفتگی مرتبط با سالروز استقلال آمریکا بازگشت; بازگرداندن نیروها از جنگ باید در راس برنامه های کاری آنها قرار گیرد پیام آنها باید صریح و روشن باشد.
آمریکایی ها باید این مساله را درک کنند که عراق و منطقه اطراف آن می تواند پس از خروج نیروهای آمریکایی بسیار مرگبار تر و آشفته تر باشد.
حملات تلافی جویانه ای علیه کسانی که با نیروهای آمریکایی همکاری کرده اند صورت خواهد گرفت و حتی ممکن است قتل عام صورت گیرد موج های بی ثبات کننده ای از آوارگان ممکن است به سمت اردن و سوریه سرازیر شوند.
ایران و ترکیه نیز ممکن است علاقمند به کسب قدرت بیشتری باشند در حقیقت شاید مهم ترین مساله ای که تهاجم به عراق بوجود آورده است ایجاد پایگاه جدیدی است که در آن فعالیت های تروریستی می تواند گسترش یابد."
نیویورک تایمز می نویسد اکنون دولت آمریکا; کنگره تحت کنترل دمکرات ها; سازمان ملل و متحدان آمریکا باید سعی کنند این نتایج را به حداقل برسانند ولی مردم آمریکا می توانند به همین اندازه صداقت داشته باشند که حفظ نیروها در عراق نیز تنها باعث وخیم تر شدن اوضاع خواهد شد.
به نوشته این روزنامه; ملت آمریکا هم اکنون به بحثهایی جدی در مورد چگونگی عقب نشینی از عراق و مقابله با چالش های بزرگ حاصل از آن احتیاج دارد.
این روزنامه در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۱۶۰ هزار سرباز و میلیون ها تن تجهیزات نظامی آمریکا در داخل عراق است; افزوده است خارج کردن این نیروها از عراق خود یک چالش بسیار بزرگ خواهد بود مسیر اصلی در جنوب عراق به سمت کویت شدیدا نسبت به حملاتی که توسط بمب های جاده ای صورت می گیرد آسیب پذیر هستند هنگام سازماندهی عملیات ترابری; سربازان; تسلیحات و خودروهای نظامی باید در پایگاه های نظامی استقرار یافته باشند تا از آن دفاع کنند.
مسیرهای عقب نشینی نیز باید مورد محافظت قرار گیرند به عبارت دیگرخروج از عراق; بر خلاف تهاجم به این کشور که مبنایی واقعی نداشت و از منابع کافی برخوردار نبود باید بر واقعیت متکی باشد.
آمریکا باید سعی کند از منطقه کردستان در شمال عراق به عنوان منطقه ای ایمن برای عقب نشینی استفاده کند به خصوص که استفاده از پایگاه ها و بنادر در ترکیه می تواند عقب نشینی از عراق را تسهیل و ایمن تر نماید.
ترکیه تا کنون از متحدان آمریکا در این جنگ بوده است ولی این کشور نیز ممکن است همچون دیگر کشورها این مساله را درک کند که به نفع آن است تا بخشی از پیامدهای احتمالی خروج از عراق را برعهده گیرد البته رسیدن به این اهداف در کمتر از شش ماه احتمالا غیر واقعی خواهد بود و تصمیم گیری های سیاسی باید اتخاذ و تاریخ های مورد نظر باید مشخص گردد.
این درحالی است که علی رغم ادعاهای مکرر بوش; القاعده پیش از حمله آمریکا به عراق هیچ حضور چشمگیری در عراق نداشت ولی هم اکنون از پایگاهی مناسب در این کشور برخوردار است و اقدام به جذب نیروهای جدید می کند.
جنگ عراق باعث شد تا پنتاگون منابع خود را از افغانستان به عراق انتقال دهد.
این درحالی است که پنتاگون در افغانستان از یک فرصت واقعی برای دستگیری رهبران القاعده برخوردار بود در نتیجه این جنگ بسیاری از متحدانی که آمریکا در جنگ علیه تروریسم به آنها احتیاج داشت دیگر از آمریکا حمایت نکردند و باعث شد قدرت و میزان آمادگی نیروهای آمریکایی تحلیل برود.
این جنگ جبهه جدیدی را به وجود آورد که آمریکا باید در آن به مبارزه با تروریسم ادامه دهد و از متحدان داخلی که مخالف کنترل عراق توسط تروریست های بین المللی هستند باید بهره مند گردد ارتش آمریکا نیز به منابع و پایگاه هایی برای انجام این ماموریت احتیاج خواهد داشت.
آمریکا برای تاسیس این پایگاه ها در شمال عراق می تواند با کردها به توافق برسد یا از پایگاه های خود در کشورهایی همچون کویت و قطر و حضور دریایی خود در خلیج فارس استفاده کند.
این درحالی است که این گزینه ها از موافقان و مخالفانی برخوردارهستند باقی گذاشتن نیروها در عراق ممکن است قرار گرفتن در جنگ داخلی را بسیار ساده تر کند و این مساله باعث تایید بدبینی ها مبنی بر این مساله خواهد شد که هدف اصلی واشنگتن تاسیس پایگاه های دایم نظامی در این کشور بوده است تشدید حملات از سوی دیگر کشورها نیز باعث به مخاطره افتادن دولت آن کشورها خواهد شد.
کاخ سفید می تواند این تصمیم را پس از مشورت با کنگره و دیگر کشورهای منطقه اتخاذ کند همان گزینه هایی که دولت بوش تا کنون به آنها توجه نکرده است و حرف آخر نیز این است که پنتاگون تنها باید به اندازه ای نیرو در عراق داشته باشد که بتواند حملات هوایی و زمینی موثری را علیه نیروهای تروریستی در عراق انجام دهند نه انجام عملیات گسترده ادامه دارد.
نیویورک تایمز در ادامه نوشته است علت اصلی مخالفت بوش با عقب نشینی از عراق احتمال وقوع جنگ داخلی است حال آنکه این جنگ پیش از این آغاز شده و ممکن است سال ها به طول انجامد.
این روزنامه افزوده است عراق همچنین ممکن است به جمهوری های مختلف کرد; سنی و شیعی تقسیم گردد و نیروهای آمریکایی نیز مانع از انجام آن نخواهند شد این احتمال نیز وجود دارد که اعلام تاریخ قطعی برای عقب نشینی از عراق در نهایت سیاستمداران عراق و دولت های همسایه آن را مجبور کند که واقعیت را بپذیرند; هرچند که حساب کردن روی این مساله احمقانه خواهد بود.
"دولت بوش باید از هر اهرمی که از عقب نشینی از عراق به دست خواهد آورد علیه متحدان خود و همسایگان عراق استفاده کند تا به یک راه حلی دست یابد که از طریق مذاکره به دست آمده است.
منبع : روزنامه مردم سالاری
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست