یکشنبه, ۲۲ مهر, ۱۴۰۳ / 13 October, 2024
مجله ویستا
تهران، حادثه خیزترین استان
رئیس ستاد حوادث غیر مترقبه وزارت كشور اعلام كرد: <بر اساس وقایع ثبت شده در ستاد حوادث غیرمترقبه كشور، از ابتدای سال ۸۵ تا كنون رتبه اول تا سوم فراوانی حوادث به زلزلههای بالای ۳ ریشتر با ۵۳۹ مورد، سیل و آبگرفتگی با ۱۱۶ مورد و برف و كولاك با ۴۶ مورد اختصاص داشته است.
مهندس حسین باقری طی یك نشست خبری در رابطه با میزان وقوع حوادث غیر مترقبه در كشور و خسارات ناشی از آن گفت: <از ابتدای سال ۸۵ تا كنون ۵۳۹ مورد زلزله بالای سه ریشتر، ۱۱۶ مورد آبگرفتگی و سیل، ۳۹ مورد آتشسوزی، ۴۵ مورد طوفان، ۲۴ مورد تگرگ، ۴۶ مورد برف و كولاك، هشت مورد صاعقه، ۲۶ مورد غرق شدگی و ۵۵ مورد سایر حوادث طبیعی در كشور به وقوع پیوسته كه طی آن ۴۰۱ نفر كشته شدند.
وی افزود: <طی مدت یاد شده در مجموع ۹۸۲ حادثه طبیعی و غیرمترقبه به همراه یك هزار زلزله پایینتر از دو ریشتر در كشور اتفاق افتاده كه بر اثر آن بیشترین اعتبارات حادثه به استان آذربایجان غربی به دلیل بالا بودن میزان حوادث اختصاص یافت. همچنین بیشترین خسارات ناشی از حوادث مذكور، در استان فارس گزارش شده است.
باقری ادامه داد: <پس از استان فارس، استانهای كرمان، لرستان، خراسان رضوی، هرمزگان، اصفهان و سیستان و بلوچستان بیشترین خسارات را بر اثر وقوع حوادث طبیعی در كشور متحمل شدند.
رئیس ستاد حوادث غیرمترقبه وزارت كشور بیشترین اعتبار استانی اختصاص یافته دراین بخش را به استان لرستان ذكر كرد و گفت:<این اقدام در پی وقوع زلزله شدید دراین استان در نوروز امسال بود البته بعد از لرستان، استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، هرمزگان، فارس، خراسان رضوی و اصفهان میزان اعتبار بیشتری برای جبران خسارات ناشی ازاین حوادث دریافت كردند.
باقری، مهمترین علل وقوع حوادث طبیعی و غیر مترقبه را به غیر از زلزله در غفلت و كم كاری، نپرداختن به علت اصلی حوادث و ریشه یابی آن و عدم بهكارگیری بهموقع شیوهها و روشهای پیشگیرانه و مقابلهای برای كاهش حوادث طبیعی از سوی مسوولان دانست و تصریح كرد: <متاسفانه در اثر غفلت و ناهماهنگی و كمكاری در بسیاری از بخشها، خسارات سنگین مالی و جانی به مردم و كشور وارد میشود.
وی یادآور شد: <طی سال ۷۱ علاوه بر یك هزار زلزله كمتر از ۲ ریشتر، ۱۹۳ حادثه در ستاد حوادث غیر مترقبه كشور به ثبت رسیده و در مجموع ۶۲ میلیارد تومان خسارات ناشی ازاین حوادث به كشور تحمیل شده كه ازاین میزان فقط ۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان توسط این ستاد به استانهای آسیب دیده اختصاص یافته است.
باقری با صعودی خواندن سیر وقوع حوادث طبیعی و مخرب در كشور اظهار داشت:<این رشد به گونهای است كه طی سال ۷۶بالغ بر ۲۸۴ حادثه با تحمیل خسارت مالی بالغ بر ۱۸۳ میلیارد تومان رخ داد كه این میزان رشد در سال جاری طوری سرسام آور است كه تا امروز ۵۲۵ حادثه به همراه یك هزار زلزله كمتر از دو ریشتر در كشور به ثبت رسیده و رقمی بالغ بر پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت مالی ناشی ازاین حوادث در سال ۸۵ بوده است.
رئیس ستاد حوادث غیر مترقبه وزارت كشور وقوع بلایای طبیعی در كشور را شامل سه گروه حوادث طبیعی، حوادث و بلایای پیچیده و مسائل انسان ساخت برشمرد و افزود: <براساس برنامههای این ستاد در سال آینده، دراین گروه بندی باید به مسائل طبیعی بهترتیب اولویت زمین ساختی و پس از آن مسائل جوی و زیست محیطی اهمیت و اعتبار ویژهای اختصاص یابد.>
باقری در ادامه پیرامون توزیع زلزلههای بالای ۳ ریشتر در میان استانهای كشور اظهار كرد: <از مجموع ۵۳۹ زلزله به وقوع پیوسته طی سال ۸۵، استان لرستان با ۱۷۶ زلزله رتبه اول را به خود اختصاص داده و پس از آن استان هرمزگان با ۸۸ مورد، كرمان ۴۳ مورد، فارس ۳۷ مورد، خوزستان ۳۲ مورد و بوشهر ۲۵ مورد رتبه بعدی را به لحاظ وقوع زلزله بالای سه ریشتر دارند.
وی همچنین یادآور شد: <البته از مجموع استانهای كشور، ۹ استان نظیر استان مركزی، قم و زنجان بدون زلزله بودهاند. طی این مدت در استان تهران نیز وقوع دو زلزله بالای سه ریشتر گزارش شده است.
رئیس ستاد حوادث غیرمترقبه وزارت كشور با اشاره به میزان وقوع سیل و تلفات در كشور عنوان كرد: <بالاترین حادثه از نظر سیل در استان آذربایجان غربی با ۱۳ مورد، استان آذربایجان شرقی با ۹ مورد، خوزستان ۸ مورد، هرمزگان چهار مورد و كرمان پنج مورد از ابتدای سال جاری تاكنون به ثبت رسیده است.
به گفته وی، در ۱۳ استان كشور نیز طی مدت زمان یاد شده هیچ سیلی به وقوع نپیوسته است.
باقری در رابطه با آمار آتشسوزیهای غیرعمدی نظیر آتشسوزی در جنگلها، مراتع و كشتزارها در كشور گفت: <دراین بخش استان مازندران و گلستان با ۸ مورد بیشترین آمار آتشسوزی را دارا بودهاند. پس از آن در استان آذربایجان شرقی چهار مورد، خراسان رضوی و شمالی هر یك سه مورد و استان بوشهر و اردبیل هر یك دو مورد وقوع آتشسوزی غیرعمدی گزارش شده است.>
وی بیشترین میزان وقوع طوفان را در استانهای سیستان و بلوچستان و خوزستان هر یك با پنج مورد ذكر كرد.
رئیس ستاد حوادث غیر مترقبه وزارت كشور در ادامه به وقوع بیشترین تگرگ در استان آذربایجان شرقی با ۸ مورد اشاره كرد و گفت: <پس از این استان استانهای اردبیل با چهار مورد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و كرمانشاه هر یك دو مورد بیشترین بارش تگرگ را داشتهاند.
به گفته باقری، بیشترین غرقشدگی نیز طی مدت زمان مذكور در استان آذربایجان غربی با ۹ مورد اتفاق افتاده و پس از آن استانهای آذربایجانشرقی، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و مازندران رتبههای بعدی را دراین زمینه دارا هستند.
وی همچنین یادآور شد: <از ابتدای سال ۸۵ تا كنون بیشترین بارش برف و كولاك در استان مازندران با شش مورد، آذربایجان غربی پنج مورد و استانهای اصفهان، خراسان جنوبی و زنجان هر یك با سه مورد گزارش شده است.
رئیس ستاد حوادث غیرمترقبه كشور در رابطه با پراكندگی وقوع سایر حوادث در كشور اظهار كرد: <طی همین مدت، استان تهران با ۴۳ مورد رتبه اول را دارا بوده و پس از آن استان خراسان رضوی با ۳۳ مورد و اصفهان با ۳۰ مورد بیشترین فراوانی این حوادث را داشتهاند.
رئیس ستاد حوادث غیرمترقبه وزارت كشور همچنین از افزایش وقوع سیل و پدیده سیلاب در كشور خبر داد و گفت: <بر اساس اعلام هواشناسی كه منجر به تهیه ابلاغیهای به تمامی استانها شده حجم برف ارتفاعات كشور بیش از سال گذشته بوده است، ضمن اینكه بارشها در ۲۶ استان كشور بالاتر از حد نرمال قرار گرفته و به اینترتیب هوای كشور امسال زودتر از سال قبل گرم میشود و به همین لحاظ افزایش سیل و سیلاب حتمی بوده و باید در این زمینه مدیریت صحیح و جدی از سوی مسئولان مربوطه صورت گیرد.
باقری همچنین از به تعویق افتادن تصویب تشكیل سازمان مدیریت بحران در كشور از سوی مجلس خبر داد و گفت: <اگرچه قرار بود این لایحه با اولویت در مجلس مطرح و تشكیل آن به تصویب برسد اما به دلیل بررسی متمم بودجه ۸۵ و بودجه ۸۶ كشور این امر به تعویق افتاده و تصویب لایحه تشكیل این سازمان از سوی مجلس به امسال موكول شد.>
وی با اشاره به واگذاری اختیارات و مالكیت رودخانه و مسیلهای حوزه شهری به شهرداریها، اظهار داشت:<این طرح نیز در كمیسیون زیر بنایی دولت مطرح و اقدامات اولیه و كارشناسی آن نیز انجام شده كه قرار است، این طرح به زودی به تایید دولت رسیده و پس از تصویب دولت، اجرای آن نهایی شود.
● هشدارهای ایمنی
طی سال ۸۵، ۵۳۱ مورد زلزله بالای سه ریشتر در كشور ثبت شده و این در حالی است كه میزان وقوع زلزله در سال ۸۴، ۳۷۰ مورد بوده است.
اگرچه به لحاظ وقوع زلزله شاهد افزایش چشمگیری بودهایم اما در بخش سیل خوشبختانه شاهد كاهش چشمگیری بودهایم به طوری كه ۱۱۳ مورد سیل در سال ۸۴ به وقوع پیوست و با اقداماتی كه طی سال ۸۵ انجام شد، این آمار به ۵۸ مورد كاهش یافت.
در بخش سایر حوادث نیز طی سال ۸۵ شاهد ۸۶ درصد رشد بودهایم. ،به گونهای كه این حوادث از ۱۵۴ مورد در سال ۸۴، به ۲۸۷ مورد در سال ۸۵ افزایش یافته است.از سال ۵۷ تاكنون میزان تلفات انسانی ناشی از وقوع حوادث غیر مترقبه به طور میانگین روزانه ۹ نفر بوده است كه با اقدامات عاجلانه از سوی هر یك از سازمانهای مربوطه در امر مدیریت بحران و پیشگیری از وقوع حوادث غیر مترقبه، این آمار میتواند كاهش جدیتری نسبت به قبل داشته باشد.
محمد نیكونژاد
منبع : روزنامه سلامت
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست