جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

۶ راز جوانی


۶ راز جوانی
روغن زیتون، ماست، ماهی، شکلات، آجیل و توت‌سیاه شش غذایی هستند که فراموش شدن‌شان، فراموش کردن جوانی است.
۱) روغن زیتون: چهار دهه پیش نتیجه مطالعات محققان هفت کشور به این نتیجه دست یافت که چربی‌های اشباع نشده تک ظرفیتی در زیتون به‌طور بارزی باعث کاهش سرعت ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شود. و حالا ما می‌دانیم این روغن شفابخش، مانع ابتلا به بیماری‌های مرتبط با سن فرد می‌شود.
۲) ماست: در دهه ۱۹۷۰ شایع شد که تعداد افراد بالای صد سال در کشور جو رجیا بیشتر از سایر کشورها است و گزارشات آن زمان اعلام کرد که علت این امر یعنی طول عمر زیاد خوردن ماست است. غذایی که در تمام رژیم‌های غذایی مردم جورجیا وجود دارد. در حالی‌که به‌طور مستقیم قدرت معجزه‌آسای ماست هنوز ثابت نشده بود. ماست منبع غنی از کلسیم است و حافظ سلامت دستگاه گوارش. لبنیاتی که خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی مرتبط با سن را کاهش می‌دهد.
۳) ماهی: ۳۰ سال پیش محققان دریافتند که بومیان آلاسکا هرگز به بیماری‌های قلبی دچار نشده‌اند. اکنون دانشمندان می‌دانند که علت این امر مصرف فوق‌العاده زیاد ماهی توسط آنها بوده است. ماهی منبع فراوان از روغن امگا ۳ است که مانع رسوب کلسترول در شریان‌ها و آریتمی قلبی می‌شود.
۴) شکلات: در بین مردم کنا از جزیره سان بلاس، دور از سواحل پاناما، سرعت ابتلا به بیماری‌های قلبی ۹ برابر کمتر از مردم خود پاناما است. چراکه مردم کنا به مقدار زیادی نوعی نوشیدنی سرشار از کاکائو مصرف می‌کنند. کاکائو منبعی غنی از فلانوول‌ها است که سلامت عملکرد رگ‌های خونی را حفظ می‌کند و در نتیجه خطر ابتلا به فشار خون، دیابت نوع دو، بیماری‌های کلیوی و دیوانگی را کاهش می‌دهد.
۵) آجیل: مطالعات نشان می‌دهد افرادی که آجیل می‌خورند به‌طور متوسط ۲/۵ سال بیشتر عمر می‌کنند. آجیل منبع غنی از روغن‌های اشباع نشده است و بنابراین خاصیتی شبیه روغن زیتون دارند. همچنین حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و فیتوشیمیایی‌ها مثل آنتی‌اکسیدان‌هاست.
۶) توت‌سیاه: در یک مطالعه برجسته که در سال ۱۹۹۹ به چاپ رسید محققان تاثیر مصرف توت را در افزایش طول عمر موش‌های آزمایشگاهی نشان دادند. این تاثیر در مورد انسان نیز صدق می‌کند. ترکیبات موجود در توت التهاب و آسیب‌های احتراقی را تسکین می‌دهد همچنین مانع کاهش حافظه و عملکرد مغزی می‌شود.
منبع : روزنامه کارگزاران