شنبه, ۱۴ مهر, ۱۴۰۳ / 5 October, 2024
مجله ویستا

همه چیز درباره جو


همه چیز درباره جو
جو گیاهی است از خانواده Gramineae كه از روزگاران كهن، به عنوان یكی از تركیبات غذایی شفابخش مورد توجه بسیاری از پزشكان قرار گرفته و در طب اسلامی نیز اشارات فراوانی بر آن شده است. اخیراً جو به عنوان یك ضد LDL طبیعی شناخته شده است. جو دارای تركیباتی است كه باعث كاهش كلسترول بد (LDL) می شود و از آنجا كه هر چه میزان كلسترول LDL بیشتر باشد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی نیز افزایش می یابد، مصرف جو بسیار توصیه می شود. جو در كاهش بروز اختلالات گوارش و نیز آلرژی بسیار موثر است. از دیگر فواید آن می توان به تاثیر آن بر زیبایی اشاره كرد. جو، جوش صورت را از بین می برد و به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی فیبر گیاهی، نقش قابل توجهی در كاهش وزن ایفا می كند. مطالعات نشان می دهد، منابع سرشار از فیبر مانع بالا رفتن قندخون، فشارخون و كلسترول می شود و با تنظیم عملكرد روده از بروز یبوست می كاهد. جو به صورت های مختلفی یافت می شود. یكی از بهترین فرآورده های جو، مالت جو است كه حاوی مقادیر فراوانی ویتامین B۱، B۲ و B۱۲ بوده و به دلیل تاثیری كه بر میزان و كیفیت شیر می گذارد، نقش مفیدی در سلامت مادران شیرده و نوزادان دارد. جو دوسر نیز یكی دیگر از مقوی ترین فرآورده های جو است. نقرس، روماتیسم، خارش شدید پوست و امراض پوستی از بیماری هایی است كه با مصرف جو دوسر می توان از بروز آنها در امان بود. جوشانده جو دوسر یك امولسیون طبیعی برای از بین بردن خشكی پوست در بزرگسالان و كودكان است. برای تهیه جوشانده جو كافی است یك كیلو از كاه این گیاه را در چهار پنج لیتر آب ریخته و آن را به مدت یك ساعت ونیم بجوشانید. سپس آن را صاف كرده و همچون ماسك در نواحی خشك و زبر بدنتان بمالید. علاوه بر اینها، جو خواص دیگری دارد كه از آن میان می توان جلوگیری از لخته شدن خون، كاهش دردهای قاعدگی و درد ناحیه شكم و پیشگیری از بروز حملات آسم را نام برد. با توجه به خواص فوق و همچنین سفارشاتی كه در طب اسلامی به مصرف جو شده است، توصیه می شود حتماً جو در رژیم غذایی خانواده ها گنجانده شوند.
منبع : روزنامه شرق