شنبه, ۱۷ آذر, ۱۴۰۳ / 7 December, 2024
مجله ویستا
نگاهی به وضعیت تولید قوطی در برزیل
طرح حذف مالیات ۱۲ درصدی واردات ورق (قوطی) آلومینیومی از سوی برزیل، یکی از جدیدترین اقدامات مثبتی است که موجب رشد بخش تولید قوطیهای آلومینیومی این کشور خواهد شد.بخش تولید قوطیهای آلومینیومی برزیل که به دلیل تقویت ارزش رئال (واحد پول برزیل) و اجرای طرح دولت برای تسریع روند رشد ملی از ژانویهء گذشته، با توسعهء فعالیت روبهرو شده در دورهء زمانی ژانویه - ژوییه ۲۰۰۷ در مقایسه با دورهء مشابه سال ۲۰۰۶ توانست ۳/۱۳ درصد سطح تولید خود را افزایش دهد.
به گزارش پردازش Renault de freitas castro ، مدیرعامل Abralatas (انجمن برزیلی تولیدکنندگان قوطیهای قابل بازیافت) میگوید: «این ارقام مربوط به آغاز فصل زمستان است که به طور معمول در پایینترین سطح قرار دارد. تمامی شواهد از تداوم روند رشد تولید تا پایان سال جاری حکایت دارند.» چنین به نظر میرسد که در سال جاری با کاهش چشمگیر ظرفیت بلااستفاده (که سالهاست این بخش را گرفتار کرده) میزان تولید به رکورد ۲۳/۱۲ میلیارد قوطی خواهد رسید. لازم به ذکر است که ظرفیت کامل تولید قوطیهای آلومینیومی معادل ۴/۱۴ میلیارد قوطی در سال است.
Freitascastro میافزاید: « زمان مطلوب کنونی به تولیدکنندگان امکان میدهد تا میزان سرمایهگذاری در ظرفیت جدید تولید را افزایش دهند یا ظرفیت موجود را به نقاطی از کشور (همچون شمال شرقی برزیل) که شاهد رشدی جدید هستند، انتقال دهند.»
بنابراین گزارش، Rinaldo de Almeidalopes رییس شرکت Crown Embalagen (یکی از سه تولیدکنندهء بزرگ کشور) نیز پیشبینی میکند که این رشد چشمگیر، موجب افزایش تولید در سال جاری میلادی به سطح ۱۲ میلیارد قوطی خواهد شد.
Crown اوایل ماه اوت اعلام کرد که جهت سودبری و استفادهء بهینه از رشد منطقهای موجود، قصد دارد برای احداث یک کارخانهء قوطیسازی در شمال شرقی برزیل با ظرفیت تولید سالانهء ۷۰۰ میلیون قوطی، مبلغ ۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری کند.
در حال حاضر این امر تا حدی به وسیلهء یکی از کارخانههای Rexam واقع در شهر Recife استان Pernambuco و نیز کارخانهء تولید آهن سفید قوطی متعلق به شرکت فولادسازی CSN واقع در شهر Fortaleza استان Ceara (که خود قصد دو برابر کردن ظرفیت تولید را دارد) محقق شده است.
در پی آغاز به کار کارخانه ۱۵ میلیون دلاری شرکت Crown (سرمایهگذاری مشترک میان Petropar برزیل Crown Holdings آمریکاست) برای تولید سالانهء ۷/۲ میلیارد قوطی آلومینیومی در Manaus (شمال برزیل) جهت عرضه به بازار جنوب شرقی برزیل و نیز صادرات قوطیهای مازاد بر مصرف، اطلاعیهء این شرکت وضعیت جدی و امیدوارکنندهای به وجود آورد. Almeida Lopez میگوید: «این ایده قرار است که نهایتا ظرفیت تولید کارخانهء manaus را به سالانه ۳/۳ میلیارد قوطی افزایش دهد.»
با اقدامات در دست اجرای دو تولیدکنندهء بزرگ دیگر (latapack -Ball , Rexam) سطح ظرفیت بلااستفاده کاهش خواهد یافت تا تقاضا برای قوطیهای سایز مخصوص برآورده شود. به گفتهء Rexam ، در سال جاری این بازار با ۳۰ درصد رشد مواجه خواهد شد. شرکت Rexam ، واقع در انگلستان که مدعی است بزرگترین تولیدکنندهء قوطیهای آلومینیومی جهان است و به تازگی کارخانهء قوطیسازی Latasa برزیل را خریداری کرده، مبلغ ۳/۵ میلیون دلار برای سازگار کردن خطوط تولید بلااستفاده در کارخانهء Jacarei واقع در استان Sao Paulo سرمایهگذاری کرده است تا قوطیهایی با اندازههای متفاوت از اندازههای متعارف ۳۵۰ میلیلیتری تولید کند. به عنوان مثال، در برزیل قوطیهای ۴۷۳ میلیلیتری با اقبال خوبی روبهرو شده; چون هم برای تولیدکنندگان نوشیدنی کمهزینهتر است و هم برای مصرفکنندگان آن ارزانتر تمام میشود. Rexam امیدوار است که تولید داخلیاش بتواند جایگزین واردات قوطی شود. سال گذشته میزان واردات قوطی آلومینیومی به ۸۰ میلیون عدد رسید. لازم به ذکر است که Rexam قوطیهای ۲۵۰ میلیلیتری نیز تولید میکند. در همین حال Latapack -Ball نیز مشغول طراحی مجدد کارخانهء خود واقع در Jacarei است تا از سه ماههء نخست سال ۲۰۰۸ تولید قوطی با اندازهء مخصوص را آغاز کند. نمایندگان این بخش تولید اظهار میکنند که تقویت ارزش ریال (که از اواسط سال ۲۰۰۶ تشدید شده) به سوی فعالیتهای آنهاست، چون مادهء اولیه اصلی آنها، یعنی ورق آلومینیوم، کالایی است که برای خرید آن باید دلار بپردازند.
تمرکززدایی از صنعت تولید قوطی آلومینیومی و افزایش متوسط درآمد مردم برزیل طی چند سال اخیر نیز موجب افزایش سهم قوطی آلومینیومی از بازار وسایل بستهبندی (مانند قوطیهای پلاستیکی، شیشهای و...) شده است. در دو ماه نخست سال جاری (گرمترین ماههای برزیل) قوطیهای نوشیدنی از جنس آلومینیوم حدود ۴/۳۰ درصد از بازار نوشیدنیهای خنک برزیل را به خود اختصاص داده است. به گفتهء Freitas castro ، این رقم در دورهء مشابه سال ۲۰۰۶ معادل ۲۸ درصد بوده است.
این بخش افتخار دیگری نیز برای خود کسب کرده چرا که برزیل دارای بالاترین نرخ بازیافت قوطیهای آلومینیومی در جهان است. میزان بازیافت قوطیهای آلومینیومی برزیل در سال ۲۰۰۵ به ۲/۹۶ درصد رسید. اگر وزارت توسعه و تجارت خارجی برزیل حذف مالیات ۱۲ درصد واردات ورق آلومینیومی قوطی را (که اوایل ماه اوت، نهاد ضدانحصار cade پیشنهاد کرده بود) به تصویب برساند، تولیدکنندگان قوطیهای آلومینیومی این کشور بیش از پیش سود خواهند برد.Novelis do Brasil تنها تولیدکنندهء داخلی در حال حاضر تقریبا کل نیاز سالانهء کشور به ورق آلومینیومی را که به ۲۰۰ هزار تن میرسد، تامین میکند و Cade حکم داده که حتی به فرض حفظ تعرفهء ۱۲ درصدی واردات، این امر به ایجاد امتیاز انحصاری خواهد انجامید. با توجه به این که برزیل قصد دارد در تمامی زمینهها روند اقتصاد بازار آزاد را در پیش بگیرد و با در نظر گرفتن کاهش مالیات واردات محصولات فولادی، حذف سریع مالیات واردات ورقهای آلومینیومی برای تولید قوطی حتمی به نظر میرسد. Freitas castro میگوید: «ما تمایلی به واردات ورقهای آلومینیومی برای تولید قوطی نداریم چون هزینههای حمل و نقل بسیارگران است و به همین علت هزینهء تمام شدهء ورقهای وارداتی بسیار سنگین میشود. ما به دنبال قیمتهای داخلی در سطح رقابتی هستیم.
هاشم باروتی
منبع : آرونا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست