پنجشنبه, ۲۲ شهریور, ۱۴۰۳ / 12 September, 2024
مجله ویستا

سخنی با این ۱۰۸مدافع حقوق ملت!


سخنی با این ۱۰۸مدافع حقوق ملت!
پس ازماهها بحث و جدل در خصوص طرح تجمیع انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی سرانجام با اصرار همه جانبه ۱۰۸نماینده مدافع حقوق ملت و قانون اساسی (!) این طرح علیرغم مخالفت دوباره شورای نگهبان و كارشناسان و افكار عمومی امروز راهی مجمع تشخیض مصلحت نظام شد تا در مورد آن تصمیم گیری شود.
به عنوان عضوی ازجمعیت ۷۰میلیونی كشور عزیزمان كه با شركت در انتخابات مجلس شورای اسلامی نمایندگانی را برای قانون گزاری در مجلس شورای اسلامی برگزیدم تا نسبت به مشكلات جامعه اقدام به قانون گزاری نمایند برخود لازم دیدم سخنی با این عزیزان داشته باشم .
● و كلای محترم ملت !
شاید در نگاه اول به خاطر تلاشهای خستگی ناپذیر و جانانه تان و ایستادگی در برابر تمامی مخالفان طرحتان یك خسته نباشید جانانه نثارتان كنم ، چرا كه واقعا اگر برای رضای خدا و ملت در تمامی كارهایتان چنین استوار و پرتلاش ظاهر شوید ، نه همه ، ولی خیلی از مشكلات مردم كمتر می شد و درد و آلام این ملت به طور قابل توجهی التیام می یافت .
● برادران و خواهران مدافع این طرح !
بنده از شما اجازه می خواهم كمی به نیت شما در این طرح با دیده تردید بنگرم ، چرا كه امروزه قریب به اكثر كارشناسان حقوقی وفعالان سیاسی علیرغم تایید حسن تجمیع انتخابات و مزایای موجود در آن شیوه اجرایی كه شما پیشنهاد كردید را به شدت رد كرده و آن را تناقص آشكار با قانون اساسی می دانند.
● نمایندگان محترم !
مگر شما به قرآن كریم سوگند نخورده اید «از قانون اساسی حمایت كنید» و برخلاف قانون اساسی طرح یا لایحه ای را تصویب نكنید؟ مگر طبق اصول ۷۱ و۷۲ قانون اساسی كه قید شده است «نمی توانند قوانینی وضع كنند كه با اصول و احكام مذهب رسمی یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد»؟
مگر قانون اساسی مدت نمایندگی و ریاست جمهوری را صراحتا ذكر نكرده است؟
سوالی كه برای من و اكثر مردم به وجود می آید این است كه چرا نمایندگان محترم مجلس مجدداً به همان طرح ردّ شده توسط شورای نگهبان رای مثبت داده و بر آن اصرار می ورزند؟! در حالی كه مخالفت طرح فوق با قانون اساسی به اندازهای بیّن و آشكار است كه علاوه بر شورای نگهبان و حقوقدانان، مردم كوچه و بازار نیز مخالفت آن را با قانون اساسی به خوبی درك می كنند!
به راستی آیا نمایندگان رای دهنده به طرح فوق به جدی بودن سوگندشان توجه دارند كه به طرحی مخالف با قانون اساسی رای می دهند؟! و آیا به این نكته مهم توجه كرده اند كه آنها وكیل مردم هستند و نمی توانند بدون اذن موكلان خود [مردم] دوران وكالتشان را یك طرفه افزایش دهند؟! و آیا مجازند زمان وكالت وكیل دیگر مردم (رئیس جمهور) را بدون اذن موكلانشان كاهش دهند؟!
چه مصلحتی فراتر از مصلحت حفظ قانون اساسی برای مجلس وجود دارد كه بر تصویب دوبارهِ آن اصرار ورزید ؟!
شما دوستان كه مهمترین دلیل تان را صرفه جویی مالی می دانیید آیا خودتان واقف هستید با اصرار بیش از اندازه بر تصویب آن و صرف ماهها وقت مجلس و دولت و شورای نگهبان و كارشناسان بر یك طرح صددرصد غیر قانونی و هزینه های سیاسی دیگر خود هزینه های دیگری بر این ملت تحمیل كرده اید ؟
مگر نه این است كه برخی همكاران خودتان در مجلس روز تصویب طرح فوق را یكی از سیاهترین روزهای مجلس عنوان كردند و حتی اعلام كردند در صورت تصویب آن نیز در مجمع تشخیض مصلحت نظام به خود اجازه نخواهند داد حتی یك روز بیشتر از ۴سال نمایندگی در مجلس حضور داشته باشند و استفاء خواهند کرد ؟
به هر حال شما با تصویب این طرح خود را قیم ملت فرض كردید ولی بدانید شما پس از اتمام دوران قانونی چهار سال نمایندگی هیچگونه سمتی از طرف مردم در مجلس نخواهید داشت . هرچندبه نظر نمی رسد مجمع تشخیض مصلحت نظام نیز در نقض آشكار قانون اساسی با شما همراهی كنند چرا كه در حال حاضر هیچ مصلحتی بالاترحفظ قانون اساسی كه میثاق ملت است وجود ندارد .
رشید غریبی اندبیلی
منبع : سایت تحلیلی خبری عصر ایران