سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
استفاده از اینترنت برای تحقیقات علمی
طبق تحقیق و بررسی شركتهای Pew Internet ، American Life Project و موزه Exploratorium برای تحقیقات و دسترسی به اطلاعات علمی در بیشتر كشورها اینترنت بعد از تلویزیون بیشترین آمار استفاده را دارد.
حدود ۸۷ درصد از افرادی كه در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتهاند، اعلام كردند كه برای تحقیقات علمی خود و همچنین دسترسی به اطلاعات علمی و پژوهشی از اینترنت استفاده میكنند. جالب توجه این كه در مورد جوانان استفاده از اینترنت برای تحقیقات علمی بیش تر از تلویزیون است و اولین منبع علمی آنها برای انجام پژوهشهای علمی و دانشگاهی محسوب میشود. برای جوانان استفاده از اینترنت به عنوان منبع دسترسی به علوم حدود ۳۲ تا ۴۴ درصد بیشتر از تلویزیون است.
John B. Horrigan رییس و مولف اصلی این تحقیق و آمار از شركت Pew Internet میگوید: خیلیها اینترنت را به عنوان یك دایرهالمعارف غولپیكر در همه زمینهها و موضوعات میدانند و مشخصا برای اطلاعت و تحقیقات علمی نیز همین بینش وجود دارد.
این تحقیق هم نحوه استفاده مردم از اینترنت را مورد مطالعه قرار میدهد و هم تاثیر اینترنت را بر ساختار علم و تحقیقات علمی مورد بررسی قرار میدهد.
شركت Pew كه بیشتر به دلیل مطالعات و تحقیقاتی كه در مورد نحوه استفاده مردم از اینترنت برای رفع نیازهای مختلف ارایه كرده است هماینك بسیار معروف و شناخته شده است با همكاری موزه the Exploratorium ، یكی از اولین موزههایی است كه در سال ۱۹۹۳ وبسایت ویژه خود را ارایه نموده است، در این تحقیق سعی كردهاند كه نحوه استفاده مردم از اینترنت برای دسترسی آنلاین به مطالب و اطلاعات علمی را نشان دهند.
بیشتر افرادی كه مطالعه قرار گرفتهاند ابراز داشتهاند كه از اینترنت بیشتر زمانی در تحقیقات علمی خود استفاده میكنند كه نیاز به اطلاعات بیشتری در زمینه موضوع مورد نظر داشته باشند. دو سوم از افراد مورد تحقیق در زمینه موضوعات خاص علمی ابتدا به سراغ اینترنت میرفتند و حدود ۵۹ درصد نیز برای آگاهی از وضعیت و اطلاعات آب و هوا ابتدا به اینترنت مراجعه میكنند.
جالب است بدانید كه بیشتر این افراد برای دسترسی به مطلب مورد نظر در ابتدا از موتورهای جستوجوی اینترنتی استفاده میكنند.
سهولت دسترسی اصلیترین دلیل افراد به استفاده از اینترنت به عنوان اولین منبع برای تحقیقات و مطالب علمی است. ۷۱ درصد از افراد مورد مطالعه دلیل اصلی خود برای استفاده از اینترنت را سهولت دسترسپذیری آن به محتویات مختلف علمی بیان كردهاند.
از دیگر دلایل استفاده از اینترنت، لینكهای موجود در وبسایتهاست كه سبب میشود افراد در هنگام استفادههای دیگر از اینترنت به اطلاعات و خبرهای علمی دسترسی پیدا كنند. حدود دو سوم (۶۵%) این افراد اعلام كردهاند كه در هنگام استفادههای دیگر از اینترنت به اطلاعات و خبرهای علمی دسترسی پیدا كردهاند.
استفاده مردم از اینترنت به عنوان منبعی برای اطلاعات علمی مانع مراجعه و بازدید آنها از موزههای موجود نشده است. ۵۹ درصد كسانی كه از طریق اینترنت به منابع علمی مانند علوم موزهها، باغوحش، آكواریم، موزه تاریخ طبیعی، موزه علمی فناوری و یا تلسكوپها دسترسی داشتهاند به خود این اماكن نیز مراجعه كردهاند.
بیشتر افراد در اینترنت به اخبار علمی مراجعه میكنند در حالی حدود ۴۹ درصد از افراد مورد تحقیق از وبسایتهای تخصصی علمی مانند وبسایت Smithsonian یا NationalGeographic.com مراجعه میكند. همچنین یك رابطه دو طرفه بین دسترسی به منابع علمی از طریق اینترنت و مكانهای علمی وجود دارد: یعنی كسانی كه به موزهها و یا سایر مكانهای علمی مراجعه میكنند در اینترنت به دنبال اطلاعات جامعتری از آن علوم میگردند و برعكس كسانی كه از اینترنت اطلاعات علمی خاصی را بررسی میكنند به مكانهای مورد نظر برای آشنایی بیشتر مراجعه میكنند.
۷۸ درصد كسانی كه از اینترنت به عنوان منبع دسترسی به اطلاعات و اخبار علمی استفاده میكردند اعلام كردند كه بیشتر و در اكثر مواقع اكتشافات علمی جدید را از طریق اینترنت پیگیری میكنند یعنی حدود ۵۸ درصد كل افراد مورد مطالعه در اینترنت بیشتر به اكتشافات جدید علمی مراجعه میكنند.
این تحقیق همچنین میزان استفاده از منابع علمی گوناگون توسط افراد را مورد بررسی قرار داده است و نظرات مردم را در مورد موضوع علمی كه از طریق اینترنت مورد بررسی قرار میدهند بررسی نموده است.
و در نهایت حدود ۴۸ درصد كل افراد مورد تحقیق و همچنین ۳۳ درصد از كسانی كه اینترنت را به عنوان منبع تحقیات علمی خود استفاده میكنند در مورد اهمیت علم معقتدند كه داشتن یك جامعه پویا و قدرتمند نتیجه برتری علمی و اكتشافات جدید علمی است. همچنین حدود ۴۳ درصد افراد مورد مطالعه و ۲۷ درصد افراد آنلاین معتقدند كه پژوهشهای علمی اصلیترین و حیاتیترین نقش را در بهبود زندگی انسانها بازی میكند.
مترجم: پارس آنلاین
منبع : آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایستنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست