جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا

محدودیت سفیدکننده‌های خانگی دندان


محدودیت سفیدکننده‌های خانگی دندان
داروخانه‌ها این روزها انواع محصولات خانگی سفیدکننده دندان، از چسب‌ها یا ژل‌های سفیدکننده را به شما ارایه می‌کنند ولی آیا شما با خرید این محصولات می‌توانید دندان‌هایتان را سفید کنید و لبخندی زیباتر داشته باشید؟ جواب مثبت است ولی این محصولات محدودیت‌هایی نیز دارند.
اگر شما از داروخانه یک چسب و یا نوار و یا ژل‌های سفیدکننده را خریداری کردید و آنها را در منزل برای سفید کردن دندان‌هایتان به کار بردید ولی در نهایت دندان‌هایتان سفید نشدند، باید با دندانپزشک‌تان مشورت کنید. بهتر است این کار را پیش از خرید محصولات خانگی سفید کننده دندان انجام دهید چون دندانپزشک پس از معاینه‌ای کوتاه به شما خواهد گفت که تغییر رنگ دندا‌ن‌هایتان چه علتی دارد و شما بهتر است از چه روش و چه محصولاتی برای سفید کردن دندان‌هایتان استفاده کنید. شاید این محصولات خانگی سفیدکننده که غلظت و قدرت سفیدکنندگی کمتری دارند، برای شما موثر نباشند، در این صورت فقط وقت و هزینه‌تان را هدر داده‌اید.
۱) درد و حساسیت؛ یک تلفن:
تقریبا نیمی‌از افرادی که از محصولات سفید کننده دندان استفاده می‌کنند، درجاتی از حساسیت دندانی و التهاب لثه را پس از آن تجربه می‌کنند. اگر شما دچار حساسیت دندانی شدید و در اثر نوشیدن مایعات گرم و سرد دندان‌هایتان دچار دردهای گذرایی شد و یا لثه‌هایتان قرمز شد، باید غلظت این محصولات سفید کننده خانگی را کمتر انتخاب کنید. به طور معمول، این عوارض در عرض چند روز از بین می‌روند اما اگر این درد و التهاب ادامه پیدا کرد حتما با دندانپزشک‌تان تماس بگیرید.
۲) سفیدکننده‌ها و سرطان:
بعضی‌ها تصور می‌کنند ماده «پراکسید» که در سفید کننده‌های خانگی وجود دارد موجب سرطان مخاط دهان می‌شود ولی این نگرانی بی دلیل است. مقدار پراکسایدی که هر فرد در روز هنگام استفاده از سفید کننده‌های خانگی دریافت می‌کند ۱۰درصد مقداری از این ماده است که هر روز تولید می‌شود. در عین حال، بزاق دهان این ماده را بی‌اثر و خنثی می‌کند. پس خیالتان آسوده باشد که سفید کننده‌ها موجب سرطان نمی‌شوند.
۳) دربارداری ممنوع:
اگر شما باردار هستید، باید سفید کردن دندان‌هایتان را به بعد از زایمان موکول کنید چون این مواد سفید کننده می‌توانند بلعیده شوند و برای جنین خطرآفرین باشند. به هر حال شما باید تلاش کنید جنین را در این ۹ ماه از مواد شیمیایی مصون نگه دارید.
۴) ترمیم‌ها را سفید نمی‌کند:
بعضی‌ها دندان‌هایشان را از پیش با مواد ترمیمی هم‌رنگ دندان ترمیم کرده‌اند ولی به مرور زمان این ترمیم‌ها بدرنگ شده‌اند و یا حاشیه‌های آن رنگ گرفته‌اند. اگر شما هم چنین مشکلی دارید، باید به شما توصیه کنیم که خیال سفید کردن دندان‌هایتان را از سر بیرون کنید. مواد سفید کننده دندان روی این ترمیم‌ها اثر چندانی ندارند و بدرنگی آنها را برطرف نمی‌کنند. بهتر است این ترمیم‌ها را تعویض کنید.
۵) اگر پوسیدگی و یا لکه‌های سفید روی دندان‌هایتان دارید:
بعضی‌ها وقتی مقابل آیینه می‌خندند، لکه‌های سفیدی روی دندان‌هایشان به چشم می‌آید. فراموش نکنید این لکه‌ها با سفید کردن دندان‌ها محو نمی‌شوند. از طرف دیگر، پوسیدگی و عفونت‌های لثه هم از مواردی هستند که شما باید از سفید کردن دندان‌ها چشم‌پوشی کنید. نخست باید پوسیدگی‌های دندان‌هایتان ترمیم شود، بیماری‌های لثه‌ای بهبود یابد و پس از آن به سراغ سفید کردن دندا‌ن‌هایتان بروید.
۶) بی‌اثر روی روکش‌ها:
ممکن است دندان‌هایتان را روکش کرده باشید ولی این روکش رنگش زردتر از دندان‌های طبیعی شما باشد. در این صورت نباید انتظار داشته باشید استفاده از محصولات سفید کننده‌ خانگی دندان، دندان‌هایتان را سفیدتر کند. اگر دوست دارید رنگ روکش شما سفید شود و با رنگ بقیه دندان‌هایتان هماهنگ باشد، باید روکش دندان‌هایتان را عوض کنید و از دندانپزشک بخواهید چینی با رنگ روشن‌تر را در روکش شما به کار ببرد.
۷) دندان‌های زرد بهتر از خاکستری:
فراموش نکنید که دندان‌های با ته ‌رنگ خاکستری دشوارتر از دندان‌های با ته‌رنگ زرد با سفیدکننده‌های خانگی سفید می‌شوند.
منبع : روزنامه سلامت