جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا

رابطه میگرن و سرطان سینه


رابطه میگرن و سرطان سینه
احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنان مبتلا به میگرن کمتر است. مطابق با تحقیقات انجام شده در مؤسسه تحقیقاتی پیشگیری از ابتلا به سرطان، زنانی که از سردردهای میگرنی رنج می برند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. ارتباط میان تغییرات هورمونی با ابتلا به میگرن و سرطان سینه، از نتایج به دست آمده در این تحقیق است.
مطالعات نشان می دهد افزایش میزان هورمون استروژن در طول دوره بارداری باعث کاهش حملات میگرنی در زنان می شود که افزایش این هورمون در خون، علت اصلی بالا رفتن ضریب حساسیت سلول ها و افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه است.
دانشمندان در آزمایشی که روی ۳۵۰۰ زن ۵۵ تا ۷۹ ساله انجام داده اند، دریافته اند، احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنان مبتلا به سردردهای میگرنی ۳۵ درصد کمتر از زنان دیگر است.
در این تحقیق، ۵۰ درصد از زنان، به سرطان سینه مبتلا بوده و دارای سابقه ابتلا به سردردهای میگرنی نبودند، در صورتی که بیش از ۷۰ درصد زنان سالم، در طول زندگی خود به سردردهای میگرنی دچار بوده اند.
محققان معتقدند مصرف داروهای ضدالتهابی و غیراستروئیدی که برای درمان سردردهای میگرنی استفاده می شود، عامل پیشگیری کننده دیگری در ابتلا به سرطان سینه است.
به گزارش انجمن تحقیقاتی پیشگیری از ابتلا به سرطان، این تحقیقات می تواند زمینه ساز ساخت داروهای جدیدی برای پیشگیری و درمان سرطان سینه باشد. از سوی دیگر افزایش هورمون استروژن ناشی از اضافه وزن بویژه در دوران یائسگی با افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه رابطه مستقیم دارد.
مطابق با تحقیقات سلول های چاقی هورمون استروژن تولید می کند که افزایش این هورمون در خون خطر ابتلا به سرطان سینه را دو برابر می کند.
دانشمندان کاهش هورمون استروژن در افراد مبتلا به میگرن را عامل اصلی کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان می دانند.

[رزا نجفی]
منبع : روزنامه ایران