چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

استفاده از نرم افزارهای رایگان پایان حکمرانی کپی رایت نرم افزاری


استفاده از نرم افزارهای رایگان پایان حکمرانی کپی رایت نرم افزاری
استفاده از نرم افزارهای رایگان پایان حکمرانی کپی رایت نرم افزاری
امروزه با توجه به گسترش عرضه نرم افزارهای مختلف توسط کمپانی های عظیم این عرصه شاهد این هستیم که روزانه اخبارهای مختلف تولید و انتشار این نرم افزار ها کم و بیش به گوش می رسد و هر کدام گروه به خصوصی از کاربران را به سمت خود جذب می نماید. این نرم افزارها که هر نسخه آن حاصل برنامه نویسی و تلاش شاید چندین هزار نفر می باشد با قیمت هایی که در نظر ما بسیار بالا تلقی می گردد بر روی اینترنت قرار می گیرد و کاربران می توانند با استفاده از کارت های اعتباری خود اقدام به خرید چنین نرم افزارهایی نمایند.(البته لازم به ذکر است که نرم افزارهای موجود بر روی اینترنت بسته به کارایی و کیفیت قیمت گذاری می گردند و بدین ترتیب قیمت آن ها می تواند خیلی کم و یا خیلی زیاد باشد.) حال چند نفر از کاربران کشورمان ایران قادر به خرید نرم افزارهایی با قیمت هایی چندین هزار دلاری هستند؟! به طبع شاید تعداد افرادی که در ایران اقدام به خرید چنین نرم افزارهایی می کنند به تعداد انگشت های یک دست نیز نرسند و این آغازی است بر مرثیه ای که آن را کپی رایت نام نهاده اند. در این هنگام که کاربران از خرید چنین نرم افزارهایی به صورت قانونی سرباز می زنند راه دیگری پیش روی آن ها گشوده می شود و آن ها می توانند همان نرم افزار را فقط با پرداخت چند هزار تومان در داخل کشورمان خریداری نمایند و این به معنای پایمال کردن حقوق افرادی است که تلاش چندین ساله خود را معطوف تولید چنین نرم افزاری نموده اند. در نظر نویسنده این عمل هیچ تفاوتی با دزدی نمی کند و متاسفانه جامعه ما پذیرش چنین لغت سنگینی را که به گروه بسیار عظیمی از کاربران نسبت داده می شود ندارد و بدین ترتیب انجام چنین کاری بدیهی فرض می گردد. باور کنید سرقت تنها بالا رفتن از دیوار خانه مردم نیست! بلکه می تواند استفاده از یک نرم افزار به صورت غیر قانونی نیز باشد. در نظر نویسنده شاید یکی از دلایلی که کاربران را از خرید نرم افزار ها به صورت قانونی منع می کند عدم برخورداری از قدرت مالی می باشد. زیرا سطح درآمد در کشورمان در مقایسه با دیگر کشورهایی که تولید کننده این نرم افزارها هستند زمین تا آسمان تفاوت می کند و بدین ترتیب با چنین قدرت خرید پایینی نمی توان انتظار خرید نرم افزارهای چندین هزار دلاری را داشت. اما این نیز دلیل این نمی شود که ما به هر چیزی تن بدهیم و آن را به صورت غیر قانونی مورد استفاده قرار دهیم. این کار را در مثالی به یک موضوع دیگر تشبیه می کنیم: شما علاقه مند به خرید یک ماشین گران قیمت هستید اما قدرت مالی شما کفاف پرداخت پول این ماشین را نمی دهد. بنابراین شما که دست خود را از این ماشین کوتاه می بینید دست به سرقت آن می زنید. این دقیقا شرایطی است که در قبال فعالیت های نرم افزاری نیز صادق است.
● اما راه حل چیست؟
به طور حتم این مفهوم برای تمامی کاربران واضح است که نرم افزارهایی که می بایست اقدام به خرید آن ها به صورت قانونی نمود توانایی هایی را در خود جای داده اند که در کمتر نرم افزاری دیده می شود. اما دسته دیگری از شرکت های نرم افزاری نیز هستند که نرم افزارهایی به صورت رایگان را در اختیار کاربران قرار می دهند و اگر در فرآیندی مقایسه ای بین نرم افزارهای رایگان و پولی بین آن ها داوری کنیم سطح نرم افزارهای رایگان اگر از نرم افزارهای پولی بیشتر نباشد کمتر هم نیست! بدین ترتیب شاید اولین راه حل برای رهایی از شر قانون کپی رایت نرم افزاری استفاده قانونی و صحیح از نرم افزارهای رایگانی باشد که کارایی مد نظر ما را عرضه می کند. با گرایش به چنین طرز فکری به طور حتم نیاز ما به غول های نرم افزاری به صورت تصاعدی کاهش پیدا خواهد کرد و شرکت هایی همانند مایکروسافت دیگر نمی توانند منت استفاده از نرم افزارهای گران قیمت خود را بر سر کاربران کشورهای جهان سومی بگذارند. زیرا این کاربرها توانسته اند با تغییر طرز فکر به خود شخصیت داده و گام مهمی را در عرضه شعور رایانه ای کشور بردارند.
● گام اول را محکم بردارید
در ابتدای امر این موضوع بدیهی است که شما به تحقق یافتن چنین امری با تردید نگاه می کنید اما اگر کمی در این حوزه فعالیت کنید می بینید که این خود شرکت های نرم افزاری هستند که از شما تقاضای استفاده از محصولاتشان را به صورت رایگان دارند. بنای استفاده از کامپیوتر به طور حتم یک سیستم عامل مناسب می باشد. اما همانطور که می دانید تمامی سیستم عامل های شرکت مایکروسافت که در غالب ویندوز عرضه می گردد به صورت پولی در اختیار کاربران قرار می گیرد. بنا براین اگر قدرت خرید ویندوزهای مایکرسافت را دارید دست به کار شوید اما اگر اینطور نیست مشکلی پیش نمی آید! شما می توانید با استفاده از سیستم عامل Ubuntu که از شاخه های Linux می باشد تجربه ای جدید را در کار با کامپیوتر رقم بزنید. سایت رسمی سیستم عامل Ubuntu به شما این امکان را می دهد تا به صورت رایگان از استفاده از این سیستم عامل بهره مند شوید. با مراجعه به آدرس https://shipit.ubuntu.com/login و علاوه بر آن ایجاد یک Account می توانید نوع سیستم عامل Ubuntu مورد نظر را انتخاب کرده و پس از آن با درج آدرس صحیح خود به صورت انگلیسی در این وب سایت این سیستم عامل را سفارش دهید و بدین ترتیب این سیستم عامل در کمتر از ۲۰ روز به صورت پستی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
● نگران کمبود نرم افزار نباشید
اگر نگران آن هستید که با کوچ کردن به لینوکس یا استفاده از نرم افزارهای رایگان در محیط ویندوز با کمبود نرم افزار مواجه خواهید شد باید بگویم که سخت در اشتباهید! کافی است تنها مورد نرم افزاری مورد نظر خود را در یکی از موتورهای جستوجوگر جست و جو نمایید تا با انبوهی از نرم افزارهای رایگان مورد نظر خود مواجه شوید. پس شکی به خود راه ندهید.
● کلام آخر
در پایان نویسنده باری دیگر به گوش زد این موضوع می پردازد که زمان آن رسیده است که اگر از ابتدا راه اشتباهی را برای رفع نیازهای نرم افزاری خود برداشته ایم راه خود را عوض کرده و به استفاده اصولی و قانونی از نرم افزارها روی بیاوریم.
آرمین حسنی راد


همچنین مشاهده کنید