چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
فوت و فن و ترفندهای ویندوز ...
● مرورگر اینترنت با شكل و شمایلِ جدید
اگر معمولاً عادت دارید كه ضمن كار با اینترنت ، به رتق و فَتق امور سختدیسكهای خود نیز بپردازید ، میتوانید مرورگر اینترنت ۶ را به شكل مرورگر ویندوز در آورید . در این شكل جدید ، میز تحریر و متعلقات آن را در لنگهی سمتِ چپ و صفحات وِب را در لنگهی سمت راست میبینید .
برای اینمنظور ، روی میانبُر مرورگرِ اینترنت در میزتحریرِ خود، كلیكِ راست كنید و سپس از منوی متعاقبِ آن ، گزینهی Properties را انتخاب نمایید ( اگر مرورگر اینترنتتان فاقد میانبُر است، همین حالا برای او یكدانهی خوشگل درست كنید).
به زبانهی Shortcut بروید و واردِ حوزهی Target: بشوید . كلیدِ End را فشار دهید تا به آخرِ سطر برسید. در آخرِ سطر نیز، كلیدِ Space را بزنید تا یك فاصلهی خالی داده شود.
در اینجا قید e ـ را وارد كرده و آخرالامر شستی Apply را فشار دهید تا این تغییركوچك ، اعمال گردد (شكل فوق را ببینید!)
از این به بعد ، هروقت مرورگرِ اینترنتِ خود را بازكنید ، از دیدنِ سر و شكلِ تازهاش تعجب خواهید كرد.
● منطقهی امنیتی پنجم در مرورگرِ اینترنتِ ۶
اگر در مرورگر اینترنت ۶ از منوی Tools گزینهیInternet Options را انتخاب كرده و به زبانهی Security بروید ، با چهار منطقهی امنیتی كه هركدام از درجهی امنیتی خاصی برخوردارند ، مواجه خواهید شد . اما یك منطقهی پنجم نیز وجود دارد كه به صورت مخفی در آمده است؛ منطقهای به نام My Computer كه از شما در برابر سیستمتان محافظت مینماید!
این منطقه عمداً مخفی نگاه داشته شده است زیرا یك كاربر معمولی نیازی ندارد قفلی به این محكمی روی سیستم خود بزند. اما شما به عنوان خوانندهی « كامپیوتر» كه معمولی نیستید!
بنابراین برای پردهبرداری از منطقهی پنجم امنیتی در مرورگر اینترنت ۶ ، ابتدا میبایست وارد رجیستری شوید و سپس به سراغ این كلید بروید :
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows?
CurrentVersionInternetSettingones
(علامت ? نشانهی ادامهی سطر است.) در لنگهی سمت راست ، روی ضابطِ Flags كلیك راست بزنید و از منوی متعاقبِ آن گزینهی Modify را انتخاب كرده و مقدار آن را از هرچه كه هست به ۱ تغییر دهید .
دیدن تأثیر این تغییر ، نیازمندِ بوت شدنِ مجدد كامپیوتر است . اما دفعهی بعدی كه وارد كامپیوترتان شدید ، خواهید دید كه یك منطقهی پنجم امنیتی به مناطق چهارگانهی مرورگرِ اینترنت ۶ اضافه شدهاست.n
● به كار انداختن تعویض سریع كاربر
هنگامی كه چند كاربر ازیك كامپیوتر به طور اشتراكی استفاده میكنند ، بیرون رفتن و وارد شدن به آن كامپیوتر به منظور تعویض كاربران میتواند حوصلهی آدم را سر ببرد.
«تعویضِ سریع كاربر۱» ، یكی از ویژگیهای ویندوز ایكسپی (چه خانگی و چه حرفهای آن ) است ،كه هر وقت كامپیوتر موردنظر به دامنهای مرتبط نباشد ، این امر را ممكن میسازد كه كاربران بتوانند بدون بیرونرفتن از كامپیوترشان، به سرعت جای خود را به كاربر دیگری بدهند . در واقع كاربرانِ متعدد میتوانند یك كامپیوتر را به اشتراك خود درآورده و به طور همزمان از آن استفاده كنند ، و بدون خارج شدن از برنامههایی كه مشغول كار روی آن هستند ، از كامپیوتر بیرون رفته و مجدداً برگردند.
مراحل زیر به شما نشان میدهند كه چطور میتوانید این وجه از ویندوز ایكسپی را از طریق User Accounts در پانل كنترل بهكار بیندازید (توجه داشته باشید كه وقتی تعویض سریع كاربر بهكار افتاده باشد ، قابلیت SerialKeys از كار میافتد) :
۱) از منوی Start گزینهی Settings را انتخاب كرده، و به دنبال آن Control Panel را بیرون بكشید.
۲) در پانلِ كنترل ( به شرطیكه در ترتیبِ كلاسیك باشید) ، گزینهی User Accounts را انتخاب كنید .
۳) در باجهی User Accounts ، گزینهی
Change the way users log on and off را انگشت بزنید!
۴) در باجهی Select logon and logoff options یكی از دو گزینهی زیر را انتخاب كنید :
l برای آنكه برنامههای یك كاربر همچنان در حال اجرا باشند، هنگامی كه یك كاربر دیگر وارد كامپیوتر میشود، مربع گزینهی Use Fast User Switching را علامت بزنید . اگر این گزینه را انتخاب كنید ، هنگامی كه كاربر دیگری وارد كامپیوتر میشود، برنامهها كارشان را تعطیل نمیكنند.
ll اما اگر میخواهید به محض بیرون رفتنِ كاربران، برنامهها دست از كار بكشند، علامت مربعِ Use Fast User Switching را بردارید. به اینترتیب هروقت كه كاربری موقتاً از كامپیوتر بیرون برود ، برنامههای در دست اجرای وی نیز كار خود را تعطیل میكنند، و در نتیجه كامپیوتر برای نفر بعدی كه وارد میشود، وظایف خود را سریعتر انجام میدهد.
در این مورد بدنیست به نكات زیر نیز توجه داشته باشید :
ـ فقط كاربرانی كه امتیاز سرپرستی كامپیوتر را داشته باشند میتوانند این ویژگی را به كار انداخته یا از كار بیندازند .
ـ هنگامی كه چندین كاربر وارد كامپیوتر شدهباشند ، نمیتوان ویژگی تعویضِ سریعِ كاربران را از كار انداخت.
ـ هنگامی كه تعویضِ سریع كاربران بهكار نیفتاده باشد ، برنامهها بهمحض خارجشدنِ شما از كامپیوتر، كارِ خود را تعطیل میكنند ، و به همین خاطر، كامپیوتر از سرعت بیشتری برای شخصِ بعدی برخوردار میگردد.
● زنده باد داس!
كسانی كه دلشان همیشه برای «داس» تنگ میشود، میتوانند خط فرمانِ داس را به منوی كلیكِ راست خود اضافه كنند تا روی هر شاخهای كه رفتند، خط فرمانِ داس را در اختیار داشته باشند.
این ترفند با انگولك كردنِ رجیستری صورت میگیرد. وارد رجیستری شوید و به سراغ این شاهكلید بروید:
HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryshell
یك كلید فرعی بهنام cmd در زیر این كلید و منشعب از آن بسازید، و سپس مقدار Default متناظر با آن را به همان عبارتی تغییر دهید كه میخواهید در منوی كلیكِ راست ظاهر شود؛ برای مثال My Dear Dos .
در این مرحله یك كلید فرعی دیگر به نام command ، منشعب از همان كلیدی كه چند لحظهی قبل ساختید، درست كنید. این بار مقدار Default متناظر با كلید فرعی command را باید به cmd /k cd %۱ (بسته به سیستمِ عاملتان) تغییر دهید.
حالا كافی است روی یك پوشهی جدید بروید و كلیكِ راست را بزنید تا گزینهی جدید My Dear DOS را از نزدیك ببینید!
● وارد شدن خودكار در ویندوزهای ۹۵/۹۸/ هزاره
این ترفند به مشتریان ویندوز امكان میدهد بدون آنكه مجبور باشند اسم كاربری یا اسم رمزشان را در همان ابتدا واردكنند ، با دور زدن پستِ بازرسی، به طور خودكار و یكضرب وارد ویندوز شوند . برای اعمال این تنظیم ، رجیستری خود را باز كرده و این كلید را در آن پیدا كنید:
HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoft?
WindowsCurrentVersionWinlogon
(علامت ? نشانهی ادامهی سطر است.) اكنون یك ضابطِ جدید از جنس رشته حروفی به نام AutoAdminLogon بسازید و به آن مقدار ۱ را بدهید تا ترتیبِ واردشدنِ خودكارِ شما به ویندوز را بدهد.
یك ضابطِ رشته حروفی دیگر به نام DefaultUsername بسازید و آن را روی نام كاربر مفروض ویندوز قراردهید ، یعنی مقداری را كه به آن میدهید باید مساوی با نام كاربر مورد نظری باشد كه میخواهید تشریفاتِ ورود را طی نكند .
مرحلهی آخر، شاملِ ساختنِ یك ضابطِ رشته حروفی دیگر به نام DefaultPassword است كه باید اسم رمز همان كاربر مورد نظر را به آن بدهید .
در اینجا از رجیستری ویندوز خارج شده و كامپیوترتان را از نو بوت كنید . مطمئن باشید كه ویندوز برای واردشدنِ شما به عرصهاش ، دیگر نه اسمتان را خواهد پرسید و نه رمزتان را.n
● وارد شدنِ خودكار در ویندوزهای اِنتی، ۲۰۰۰، و ایكسپی
این ویندوزهای گردنكلفت یك ویژگی خاص دارند كه به شما امكان میدهند كامپیوترتان را طوری پیكربندی كنید كه به طور خودكار وارد شبكه شده، و به این ترتیب مراحلِ تشریفات رسمی ورود را از پیشپایتان بردارید . ترفندی كه در این مورد به كار میرود، به كلید زیر مربوط میشود ؛كلیدی بهنام Logon كه نشانی آن در رجیستری به این شرح است:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoft?
Windows NTCurrentVersionWinlogon
(علامت ? نشانهی ادامهی سطر است.) كاری كه شما باید بكنید اضافه كردن چند ضابطِ جدید به این كلید است :
۱) یك ضابطِ حروفی جدید به نام DefaultUserName بسازید و آن را مساوی نام كاربر مورد نظرتان قراردهید؛ یعنی كاربری كه میخواهید به طور خودكار وارد ویندوز شود .
۲) یك ضابطِ حروفی جدید به نام DefaultPassword بسازید و اسم رمزِ همان كاربر بالایی را به آن بدهید .
۳) یك ضابطِ حروفی جدید به نام DefaultDomainName بسازید و نام دامنهای را كه كاربر مفروض دارد ، به آن بدهید .
۴) یك ضابطِ حروفی جدید به نام AutoAdminLogon بسازید و بسته به آن كه میخواهید تشریفات قانونی ورود طی شود یا نشود ، مقدار ۰ یا ۱ را به آن بدهید . ( اگر میخواهید مراحل تشریفات قانونی ورود ، شامل واردكردن نام كاربری و اسمِ رمز طی نشود، مقدار ۱ را به ضابطِ فوق بدهید .)
اكنون میتوانید از رجیستری خارج شوید و مطمن باشیدكه پس از بوت شدنِ مجدد ویندوز ، هیچكس متعرضتان نخواهد شد و میتوانید سرتان را بالا گرفته و در كمال اقتدار ، وارد ویندوز شوید.
▪ درمورد این ترفند باید به چند نكتهی ظریف اشاره كنیم :
ـ اولاً ، اسم رمزها در رجیستری نگهداری میشوند ، بنابراین هركس كه اجازهی ورود به كامپیوتر را داشته باشد ، به آن اسمهای رمز نیز دسترسی خواهد داشت .
ـ ثانیاً ، شما میتوانید این تابع را با گرفتن كلید Shift در حین بوت شدن كامپیوتر یا بیرون رفتن از آن ، دور بزنید.
ـ وبالاخره ، ذكر این نكته نیز اهمیت دارد كه اگر ضابطِ DontDisplayLastUserName به كار افتاده باشد، ورودِ خودكار به ویندوز امكان نخواهدداشت.
● استفاده از ورودِ خودكار را اجباری كنید
معمولاً وقتی یك كامپیوتر مبتنی بر ویندوز را طوری پیكربندی میكنند كه چشم بسته به یك كاربر مشخص خوشآمد بگوید ، بعضیها میتوانند بَدلِ این ترفند را بزنند و مشخصات كاربران دیگری را وارد كنند . این ترفند، كامپیوترتان را مجبور میسازد كه ورود خودكار را رسماً منظور نماید و به هرنوع تلاشی كه برای دورزدن آن انجام میگیرد، محل نگذارد.
برای این منظور ، رجیستری خود را بازكرده و این كلید را در آن پیداكنید:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoft?
Windows NTCurrentVersionWinlogon
(علامت ? نشانهی ادامهی سطر است.) اكنون یك ضابطِ جدید از جنس رشته حروفی بسازید و نام ForceAutoLogon را روی آن بگذارید . برای آنكه ورود خودكار به صورت اجباری درآید ، باید مقدار "یك" را به ضابطِ مربوطه بدهید ، و در غیر این صورت ، مقدار "صفر" را .
پس از خارج شدن از رجیستری ، ویندوز را از نو بوت كنید تا این تغییر ، تأثیر خود را نشان دهد؛ ترفندی كه فقط در ویندوزهای ایكسپی و ۲۰۰۰ جواب میدهد.
● نونواركردنِ رجیستری بدونِ بوتكردنِ مجدد
برای رسمیت پیداكردنِ بعضی از تغییراتی كه در رجیستری اعمال میشوند ، لازم است ویندوز را از نو بوت كنید . این ترفند- ( كه در تمام ویندوزها جواب میدهد- به شما اجازه میدهد كه بدونِ خارج شدن از ویندوز ، رجیستری خود را مطابق با آخرین تغییرات درآورده و میز تحریرتان را نونوار كنید.
● قبل از دستزدن به این كار ، فایلهای خود را ضبط كنید.
سه كلید Ctrl-Alt-Del را باهم بگیرید تا فهرست تكالیف یا مدیرِ تكالیفِ ویندوز ظاهر شود. فقرهی Explorer را منوّر كرده و روی End Task كلیك كنید.
اگر صفحهی تعطیل شدن ویندوز ظاهر شد، روی شستی Cancel كلیك نمایید . پس از چند لحظه ، پیغام خطایی سبز میشود كه باید روی End Task كلیك كرده تا مرورگرِ ویندوز مجدداً روی كار آمده و به هرنوع تغییری كه در رجیستری داده شده باشد ، اعتبار ببخشد.
در مورد ویندوزهای ۲۰۰۰ و ایكسپی ، باید سه كلید Ctrl-Alt-Del را با هم بگیرید و شستی Task Manager را از میانِ گزینههای متعدد آن انتخاب كنید .
به زبانهی Processes بروید و فقرهی explorer.exe را پیدا كرده، و آن را منوّر نموده و سپس روی شستی End Process كلیك كنید . ( به پیغام خطایی كه داده میشود ، توجه نكنید ! و دكمهی Yes را فشار دهید ) پس از این عمل ، از منوی File گزینهی New Task را انتخاب كرده و سپس نام explorer.exe را وارد نموده و OK را انگشت بزنید . ( محل و موقعیت این فایل را باید با كلیككردن روی شستی Browse ... دقیقاً مشخص نمایید.)
در ضمن ، دو راهِ میانبر نیز برای احضار كردن مدیر تكالیف در ویندوزهای ۲۰۰۰ و ایكسپی وجود دارد كه یكی، شاملِ فشار دادن سه كلید Ctrl-Shift-Esc باهم است ، و دیگری ، كلیكِ راست روی نوار تكالیف در پایین ویندوز و انتخابكردن گزینهیTask Manager از منوی متعاقب آن.
منبع : ماهنامه کامپیوتر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست