سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

آمارگیری به شیوه جالب یک نماینده


آمارگیری به شیوه جالب یک نماینده
سعید ابوطالب عضو کمیسیون فرهنگی مجلس که با استفاده از سابقه حضور خود در صدا وسیما وارد مجلس شورای اسلامی شد، گفته است براساس آمار و ارقام، صداو سیما ۱۰ برابر دولت های قبل، برنامه های تشویقی برای دولت نهم می سازد.
ابوطالب که با خبرنگار پارلمانی سایت آفتاب (منتسب به مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت) گفتگو کرده است، در حالی این ادعای بی اساس را مطرح می کند که دولت قبلی، رسماً استراتژی بمباران تبلیغاتی را دنبال می کرد و حتی پخش کوچکترین انتقاد از قوه مجریه را به مثابه ذنب لایغفر بر نمی تافتند و با واکنش تند و جوسازی رسانه ای آنان که در آن زمان به تعداد معتنابه و صورت زنجیره ای در اختیار داشتند، مواجه می شد. نیروهای قدیمی معاونت سیاسی صداوسیما و به خصوص پخش اخبار، به خوبی به یاد دارند که در دولت قبل مسئولین نهاد ریاست جمهوری تا چه میزان پیگیر پخش اخبار مربوط به دولت بودند و دخالتهای بیش از حد آنان که در بیشتر موارد شکل غیر حرفه ای و غیر تخصصی داشت، بعضاً به مشاجره میان بچه های پخش و نهاد ریاست جمهوری منجر می شد.
برای مزید اطلاع آقای ابوطالب یاد آوری می کنم به عنوان مثال زمانی که قرار شد فعل جمع احتراماً فقط برای مقام معظم رهبری استفاده شود و برای رؤسای سایر قوا به طور یکسان از فعل مفرد استفاده شود، این موضوع با واکنش تند و عصبی نهاد ریاست جمهوری وقت مواجه و به موضوعی برای مشاجره تبدیل شد. مسئولین نهاد ریاست جمهوری به همین بهانه و با هدف اعمال فشار بر صداوسیما، تا مدتی مثلاً خبرنگاران صدا وسیما را از تصویر برداری از جلسات هیأت دولت محروم نمودند و در رسانه های خودشان هم مظلوم نمایی کردند که وااسلاما! که صدا و سیما اخبار سفرها و افتتاح پروژه های عمرانی و حتی جلسات هیأت دولت را پوشش نمی دهد و بخش دوم موضوع را که ممانعت خودشان از تصویربرداری بود، تعمداً اعلام نمی کردند چرا که در فلسفه و بینش آنان، دانستن حق مردم بود اما صد البته که ندانستن هر چیزی، و یا دانستن چیزهایی که به منفعت و صلاحشان بود، حق مردم بود. البته بعدازاینکه از این مظلوم نمایی استفاده های سیاسی لازم را کردند، مجدداً به خبرنگاران اجازه تصویر برداری دادند، چون پروژه تمام شده بود و آنها نمی خواستند از رسانه ملی که با هوچیگری در اختیارشان قرار گرفته بود، چشم پوشی کنند.
صدا و سیما نه رسماً، بلکه عملاً در اختیار آنان بود و همه جا آن را سیمای لاریجانی معرفی می کردند تا همه چیز به نام دیگران ولی به کام آنان باشد.
ماجرای ممنوعیت ورود دکتر لاریجانی رئیس وقت صداوسیما به جلسات هیأت دولت هم که به بهانه ای دیگر و با دستور مستقیم رئیس جمهور وقت صورت گرفت، مستمسکی دیگر برای تحت فشار قرار دادن بیشتر صداوسیما بود که نیازی به توضیح ندارد. پس از اجرای همه این پروژه های سیاسی و امنیتی بود که صدا و سیما دیگر به صورت سازمانی منفعل و دست و پا بسته و به صورت دربست در اختیار دولت قرار گرفت و صرفاً منتظر اجرای اوامر بود تا خواسته های اصلاح طلبان را برآورده سازد و مبادا باعث رنجش و تکدر خاطر شود.
اصلاح طلبان پیش از این موفقیت، اجرای این گونه پروژه های از پیش طراحی شده را در ماجرای قتل های زنجیره ای و برای در اختیار کامل گرفتن وزارت اطلاعات آزموده بودند و به موفقیت آن اطمینان داشتند.
یکی از مسئولین نهاد ریاست جمهوری که خود شخصاً تا آخرین لحظه پخش اخبار و مطمئن شدن از روی آنتن رفتن جزئی ترین حوادث، در استودیوهای پخش حضور می یافت، به کنایه از سوی بچه های پخش خبر به عنوان "صاحبش" معروف شده بود و همیشه می گفتند آقا تا صاحبش نیامده، لطفاً این خبر را پیش از بروز حوادث ناگوار به طور کامل و مطابق خواست ایشان در کنداکتور پخش خبر قرار دهید.
اظهار نظر عجیب سعید ابو طالب و ابراز نگرانی وی از تبدیل شدن صدا و سیما به روابط عمومی قوه مجریه، آنقدر بی پایه است که نیازی به اقامه دلیل و برهان ندارد. ایشان لطف کنند و به همکار سابقشان سفارش کنند، فقط سخنان رئیس جمهور محترم را هنگام پخش از رادیو قطع نکنند، باقی قضایا و تبلیغات ۱۰ برابری پیشکش.
البته شاید آقای ابوطالب دچار اشتباه در تلفظ نام قوا شده اند و به جای قوه مقننه از لفظ قوه مجریه استفاده کرده اند چراکه با توجه به کثرت حضور امثال ایشان به بهانه های مختلف در صداوسیما که در آستانه انتخابات دور بعد مجلس به صورت کاملاً اتفاقی (!) صورت می گیرد، این شائبه بیشتر به ذهن متبادر می شود.
در دنیای آمار و اطلاعات، ارائه هر گونه داده آماری بایستی مبتنی بر اطلاعات قطعی و احصاء شده باشد. آیا جناب آقای ابوطالب همه برنامه های پخش شده در دوره های قبل ریاست جمهوری و برنامه های پخش شده در دوره فعلی را مونیتور کرده اند و بر همین مبنا این مقایسه را انجام داده اند؟ امری که بسیار بعید است و با توجه به مشغله های یک نماینده مجلس اساسا امکان پذیر نیست حتی اگر این نماینده، آقای ابوطالب باشد که زمان بسیار کمی برای وظایف اصلی محوله اختصاص می دهند و بیشتر به دنبال مسائل حاشیه ای هستند.
اگر این نماینده مجلس چنین ادعایی دارند، لطف کنند و جزئیات این موضوع را اعلام نمایند تا سیه روی شود هر که در او غش باشد. حتی صداوسیما که مرجع تخصصی این کار است هم، چنین ادعایی ندارد و با توجه به شناختی که از آرشیو صداوسیما وجود دارد، گاهی اوقات برنامه های پخش شده در یک هفته گذشته هم کمتر قابل بازیابی است چه رسد به بازیابی چندین سال برنامه و مقایسه آن با دو سال اخیر.
در این مورد صداوسیما هیچ وقت چنین ادعایی مطرح نکرده است و به نظر می رسد این ادعا از ترواشات ذهنی جناب ابوطالب باشد که ظاهراً همین مقدار پوشش برنامه های دولت عدالت محور هم برای ایشان و همفکرانشان بسیار گران آمده است و به نظرشان حد اقل ۱۰ برابر آمده است.
حتی اگر این مقایسه درست می بود و صداوسیما، ۱۰ برابر دولتهای قبلی، فعالیتهای دولت نهم را پوشش می داد، چنداد بی دلیل هم نمی بود چرا که دولت نهم به گواهی آمار،البته از نوع مستند آن ،حد اقل ۱۰ برابر دولت قبل فعالیت کرده است.
دولت نهم ، به تأییدات مکرر مقام معظم رهبری که تا کنون بی سابقه بوده است، دلخوش و پشتگرم است و انشاء الله به پشتوانه این سرمایه عظیم و معنوی و با حمایت و همکاری مردم، حل مشکلات را تدبیر می کند .
مردم هم مقدورات، امکانات و مشکلات دولت را می دانند و انتظار معجزه ندارند. اجرای موفق طرح سهیمه بندی بنزین که دولت قبل حتی از طرح مسئله آن به دلیل ترس از ریزش آراء جرءت نزدیک شدن به آن را نداشت، نمونه ای از آن است و.. .
مسلماً دولت عدالت محور منتظر صداوسیما نباید بماند و صداوسیما اما مختار است که به وظیفه قانونی خود عمل کند یا ...!
محمد علی منفرد
منبع : رجا نیوز