پنجشنبه, ۱۵ آذر, ۱۴۰۳ / 5 December, 2024
مجله ویستا

نانوبیوتکنولوژی


نانوبیوتکنولوژی
● مقدمه :
فناوری نانو همون که از نامش پیداست با اجسامی به ابعاد نانو متر سرو کار دارد. برای انکه تصویری از ریزی نانو ذرهها داشته باشیم بهتر است ان را در ابعاد ریز سلول مقایسه کنیم. اندازهی متوسط سلول یوکاریوتی ۱۰ میکرومتر است. بدیهی است اندامک های سلول از این نیز کوکترند. از میان خواص فیزیکی وابسته به اندازه ی ذرات نانو خواص نوری و مغناطیسی این ذرات بیشترین کاربرد های زیستی را دارند. از انجا که نانو در محدودهی اندازه یروتئین هاست میتوان از انها برای نشاندار کردن نمونهی زیستی استفاده کرد. برای این کار باید نانو ذ ره بتواند به نمونهی زیستی هدف متصل شود و راهی برای دنبال کردن و شناسایی نانو ذره وجود داشته باشد. نانو ذره ها به طور معمول در مرکز یک نانو زیست ماده قرار می گیرندو بقیه ی اجزا روی هنها قرار داده میشوند . همچنین میتوان از انها در شکل نانو ویزیکول استفاده کردیعنی نانو زیست ماده ای که توسط غشاء محصور شده است و به طور معمول شکل این غشاء کروی است. کنترل د قیق بر اندازه ی متوسط ذرات امکان ایجاد کاوشگریهای فلور سنت را که باریکه های نوری را در طیف وسیعی از طول موج گسیل می دارند فراهم می اورند. نانو بیو تکنولوژی در حال حاظر عرصه ای است که در ان با الگو گیری از سیستم های بیوتکنولوژی (مانند سلول ها و اسید های هسته ای و پروتئین ها) و با استفاده از مواد الی و معدنی_ سازه های نو _ ساختاری طراحی و تولید می شوند که قابلیت منحصر به فردی را دارا می باشند.
نانو بیو تکنولوژی عبارتست از شاخه ای از نانو تکنولوژی که درزمینه های بیولوژی(ژنتیک مولکولی وسلولی)وبیوتکنولوژی کاربردداردوراه حل تشخیص سریعتربیماری ازراه دور وروشهایی رابه منظورتست سازگاری اعضای انسان یاحیوانات اهداکننده فراهم می اورد.
نانوتکنولوژی ازساختارهای غیرالی بهره می گیرد که ازبلورهای بسیار ریزی درحد نانومترتشکیل شده اند.
دندریمرها ازنانوساختارهایی است که برای ارسال دارو یا مولکولهایی مانند DNAبه بافتهای هدف ساخته شده اند رامی توان طوری ساخت که بار دارویی خود رافقط دربافتهاو اندامهای نیازمند درمان ازاد کنند.
همچنین بااستفاده از نانوتکنولوژی می توان سلولهای استخوانی راروی یک پایه ی مصنوعی با استفاده ازمولکولهای مصنوعی که قادربه ترکیب بارشته هایی هستند که تمایل بالایی برای چسبیدن به سلولهای استخوانی دارند رشد داد. این پایه های مصنوعی می توانند فعالیت سلولها را هدایت ویا حتی رشد انها را کنترل کنند.
افزایش توان محاسباتی به وسیله نانوتکنولوزی ترسیم وضعیت شبکه های ماکرومولکولی را درمحیط های واقعی ممکن می سازد این گونه شبیه سازی ها برای بهبود قطعات کاشته شده زیست سازگار دربدن وجهت فرایند کشف دارو الزامی خواهد بود.
سیستم دارورسانی نانوذرات برای هدف قراردادن تومورهای سرطانی با ازبین بردن موانع خون رسانی به مغز لیزر درمانی سرطان سینه با استفاده از نانو ذرات وتولید ابزارهای جدید تشخیص سرطان و... از جمله کاربرد نانوبیوتکنولوزی است.
منابع:
www.nano۲۲.persianblog.com
www.mehdysite.com
www.hamkelasy.com
www.ARIANA.online.com
www.nano.ir
الاله احمدی بنکدار _ فاطمه رجایی قناد
WWW.GOOGLE.COM
WWW.YAHOO.COM
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان