سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

سیر قهقرائی در زمان و زندگی‌های گذشته


سیر قهقرائی در زمان و زندگی‌های گذشته
در خلسه‌های عمیق هیپنوتیزمی و شرایط خواب‌گردی یا ”سومنامبولیسم“، این امکان به‌وجود می‌آ‌ید که با هدایت هیپنوتیزور، افراد هیپنوتیزم شده به زمان‌های گذشته‌ٔ زندگی برگردد و اطلاعات درست و دقیقی از آن زمان‌ها بیان کند که در شرایط عادی، همه یا بیشتر آنها را در خاطر ندارد.
برای برخورد صادقانه و علمی با این پدیدهٔ بسیار جذاب و حیرت‌انگیز، اشارهٔ مختصر به چند نکته لازم است که یکی موضوع ”عمق خلسه“ است. اگر چند نفر به‌صورت گروهی هیپنوتیزم شوند، با دقت در رفتار آنان، مشخص می‌شود که میزان هیپنوتیزم شدن یا عمق خلسهٔ آنان، با یکدیگر متفاوت است. برای نمونه:
▪ در خلسه‌های سبک، پدیده‌هائی مانند سستی و رخوت گسترده، شل شدن عضله‌های صورت، کند شدن نبض و ... پیدا می‌شود.
▪ در خلسه‌های متوسط، احساس خروج روح از بدن، امکان بی‌حسی، امکان پیدایش توهم‌‌های لمسی، شنیداری و .. پدید می‌آید.
▪ در خلسه‌های عمیق و ”سومنامبولیسم“ یا خواب‌گردی، امکاناتی مانند فراموشی برخی از خاطره‌ها، پیدایش بی‌حسی کامل و گسترده برای جراحی‌های بزرگ و سیر قهقرائی در زمان پیش می‌آید. اگر پله‌های عمق خلسه را ۵۰ پله تصور کنیم، خلسه‌های سبک در پله‌های ۱ تا ۱۷، خلسه‌های متوسط در پله‌های ۱۸ تا ۲۷ و خلسه‌های عمیق و ”سومنامبولیسم“ در پله‌های ۲۸ تا ۵۰ شکل می‌گیرند که سیر قهقرائی در زمان، در پلهٔ ۴۲ حاصل می‌شود. به‌عبارت دیگر، تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد از افراد جامعه هستند که در پرتو استعداد زیاد هیپنوتیزم‌پذیری و زیرنظر و با هدایت یک هیپنوتیزور ماهر و با استفاده از چندین تکنیک عمیق‌تر شدن خلسه‌های هیپنوتیزمی، می‌توانند به عمق لازم برای تجربهٔ برگشت به زمان‌های گذشته برسند.
● نحوهٔ آمادگی برای سیر قهقرائی در زمان
لازم است پس از دادن اطلاعات علمی به سوژه او را با یکی از تکنیک‌های پرقدرت هیپنوتیزم وارد خلسه کرد و از ۲ یا ۳ تکنیک عمیق‌تر شدن خلسهٔ هیپنوتیزمی برای عمیق‌تر کردن خلسهٔ او استفاده کرد. اگر پس از یکی دو جلسه، مشخص شود که سوژه، قدرت دیدن منظره‌هائی را که برای او تجسم می‌شود، ندارد؛ به احتمال بسیار زیاد، این فرد، قدرت و زمینهٔ لازم برای سیر قهقرائی در زمان و یا برگشت به دوران‌های گذشتهٔ زندگی را، درست مانند اینکه دوباره به آن دوران‌ها رسیده، ندارد.
اگر فرد هیپنوتیزم شده، قدرت دیدن منظره‌هائی را که برای او گفته می‌شود، داشته باشد، باید چند جلسه با تکنیک‌های دیگر، او را وارد خلسه کرد و با استفاده از روش‌های دیگری که برای عمیق‌تر شدن خلسه وجود دارند، او را به عمیق‌ترین مرحله‌ای که استعداد یا زمینهٔ رسیدن به آن را دارد رسانید.
در این شرایط، به‌طور نمونه ممکن است برای او این منظره را مجسم کرد که در میدان بزرگ شهری قرار گرفته و به ساعتی که گوشهٔ میدان قرار گرفته نگاه می‌کند، سپس به او تلقین می‌شود که عقربه‌های این ساعت به سرعت به طرف عقب برمی‌گردد و همراه این وضعیت، او هم به زمان‌های گذشته برمی‌گردد. با توجه به وضعیت فرد، برخی از این تلقین‌ها گفته می‌شود:
▪ اولین روزی که وارد دانشگاه شده را، شرح دهد.
▪ لحظه‌ای که خبر قبولی در کنکور را شنید، به خاطر آورد.
▪ خودش را در اولین روزی که وارد دبیرستان شده بود مشاهده کند.
▪ نخستین روز ورود به دبستان را توضیح دهد
▪ جشن تولد ۳ سالگی را تعریف کند (چه لباسی پوشیده و چه کسانی در جلسه حضور داشتند)
● برگشت به دوران جنینی
روانشناسان معتقدند برخی از افراد جامعه که در زمان جنینی و در شکم مادرشان، واقعه‌های مهمی در زندگی مادرشان پدید آمده، سال‌ها بعد از تولد، می‌توان به‌صورت مبهم و غبارآلود، اطلاعاتی از این واقعه‌ها را به یاد فرد آورد یا از ضمیر درونی او استخراج کرد و حتی دورهٔ تخصصی روانشناسی دوران جنینی و قبل از تولد در برخی از دانشگاه‌های غربی وجود دارد.
از لحاظ پزشکی ”هیپوآنالیز“ یا روان‌کاوی هیپنوتیزمی مانند ”پسیکانالیز“ یا روانکاوی فرویدی، این امکان وجود دارد که حادثه‌ها و واقعه‌های زندگی گذشتهٔ انسان را که در ناخودآگاه افراد وجود دارد و گاه باعث تنش‌ها و اختلال‌هائی در زندگی کنونی آنان می‌شود، به سطح آگاهی بیاورند و فشارهای روانی شدیدی را که از سرکوب شدن آنها به ‌وجود آمده از بین ببرند. بناراین، سیر قهقرائی در زمان، یک پدیدهٔ هیپنوتیزمی است که بارها در کلاس‌های آموزش هیپنوتیزمیبر روی سوژه‌ای مستعد، انجام شده و یک حقیقت عملی می‌باشد.
دکتر سیدرضا جمالیان
هیپنوتیزم درمانگر
منبع : مجله شادکامی و موفقیت