چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

وزغ ماهی


وزغ ماهی
نام انگلیسی : Toad fishes
نام علمی : Austrobatrachus dussumieri
نام محلی : خونخومان
خانواده : Batrachoididae
کد : BAtrac.A.d.۱
مشخصات :
مشخصات مورفولوژی
فرم و رنگ بدن:
بدن قوی در قسمت جلو فشرده با سر عریض که دارای غدد موکوسی پیشرفته و همچنین غالبا با زوائد پوستی است. رنگ بدن سفید و قهوه ای خالخالی است و بر روی بدن دارای ۷-۶ نوار قهوه ای عریض و همچنین بر روی باله ها نیز وجود دارد. سر تقریبا قهوه ای و سیاه و پهلوها روشن است.
باله ها:
اولین باله پشتی ۳خار کوتاه که توسط پرده ای به دومین باله پشتی متصل می شوند. باله پشتی دوم دارای ۲۰-۱۸شعاع نرم است. باله مخرجی قاعده های کشیده ای دارند و دارای ۱۷-۱۵شعاع نرم است.باله های سینه ای بزرگ و کناره های آن گرد و دارای۲۱-۱۸شعاع نرم است.باله های شکمی دراز و در منطقه حلقی قرار داشته و یک خار و۲ تا ۳ شعاع نرم دارند و باله دمی گرد است.
فلس:
فاقد فلس است و اگر فلسی موجود باشد در داخل مو کوسی غلیظ مخفی شده اند.
دندان:
دهان وسیع ،انتهایی با پیش فکها و فکیهای بالایی محدود شده است دندانها در فکها شانه ای شکل و به صورت دسته ای هستند دهان بزرگ و با چندین دندان کوچک و نوک تیز
طول:
طول استاندارد آن ۱۲Cmو طول کل آن در حدود ۲۷cm است.
سایر مشخصات:
دهانه های آبششی بر روی پهلوهای بدن واقع و پرده های آبششی به طور وسیع به هم متصل و به قطعه رابط می چسبند قوسهای آبششی ۳ عدد هستند و سر پوش آبششی۱ خار دارد.
مشخصات بیو لوژی:
مکان زندگی:
اندازه کوچک تا متوسط دارند .ماهیان با حرکت کند بوده که بر روی بستر گلی آبهایی که از ساحل تا لبه فلات قاره امتداد دارند زندگی می کنند یک ماهی کفزی بوده که بطور انفرادی زندگی کرده و معمولا در بسترهای نرم گلی یا شنی به حالت مدفون یافت می شوند .
تغذیه:
از جانوران بی مهره کوچک تغذیه می کنند.
پراکنش:
در دریا های گرمسیری تا معتدله تقریبا تمام دنیا انتشار دارند. خلیج فارس،دریای عمان،آنگولا، آفریقا،آتلانتیک،شمال اقیانوس هند ومجمع الجزایر مالایا.
تولید مثل:
جزء ماهیان تخمگذار است .
سایر مشخصات:
در موقع عقب رفتن آّب هنگام جزر غالبا&#۷۳۳;در جای خود می ماند.در مواقعی که این ماهیان را از آب خارج می کنید با انقباض و انبساط سریع کیسه شنا غرغر یا غارغار می کنند و بر اثر تحریک شدن خارهای موجود بر روی سر و همچنین خارهای باله پشتی سیخ می شوند.پوست صاف و شکل دهان آنها شبیه قورباغه است.
ارزش اقتصادی:
گوشت آنها برای خوردن مناسب است.اما ارزش اقتصادی چندانی ندارند.
روش صید :
معمولا با پایین رفتن آب در گل و لای و لابه لای سنگها خود را مخفی می کند و می توان آن را با دست و تورهای کوچک صید نمود.
منبع : مرکز آموزش عالی میرزا کوچک خان گیلان


همچنین مشاهده کنید