جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

خورشت چغاله بادام


خورشت چغاله بادام
چغاله تقریبا نخستین نوبرانه فصل بهار است. ایرانیان از قدیم خورشت چغاله بادام درست می كرده اند. بد نیست درباره وجه تسمیه چغاله كمی هم كنجكاوی بكنید. این خورشت یك ساعته آماده می شود.
● مواد لازم برای ۴ نفر:
▪ گوشت بدون استخوان: نیم كیلو،
▪ چغاله ریز: ۳۰۰ گرم،
▪ نعناع و جعفری: ۲۰۰ گرم،
▪ پیاز سرخ كرده: ۲ قاشق غذاخوری،
▪ روغن: ۱۵۰ گرم،
▪ آبلیمو یا آبغوره: نصف لیوان،
▪ نمك: به اندازه استاندارد.
● شیوه پخت:
گوشت تكه شده و شسته را با پیاز سرخ می كنیم و می گذاریم تا با ۴ لیوان آب، نیم پز بشود. سپس نعناع و جعفری را ریز خرد می كنیم و پس از سرخ كردن به همراه چغاله هایی كه ته آن ها را با چاقو زده ایم به گوشت و پیاز اضافه می كنیم. این خورشت باید آهسته بجوشد تا تمام مواد آن بپزد. آشپزی كدبانوی منزل با افزودن نمك و ترشی تمام و كامل می شود.
به خاطر داشته باشید، عمر چغاله بادام كوتاه است پس فرصت را از دست ندهید.
● خواص چغاله بادام:
میوه نرسیده بادام را چغاله می گویند با پوششی كرك دار و گوشتی. این میوه برای خشكی دهان مفید است و لثه و ریشه دندان را تقویت می كند. از چغاله می توان برای تهیه یك ماسك طبیعی جهت پوست های چرب و جوش دار استفاده كرد؛ پوست هایی كه با شروع فصل گرم، جوش می زنند. نوبرانه بهار با ساقه كرفس، سیب، خیار، سیب زمینی و ماست را در مخلوط كن ریخته و سعی كنید مایع غلیظ شود. می توانید از كمی برنج كته شده بدون نمك و روغن برای غلیظ شدن ماسك استفاده كنید. ابتدا صورت خود را بشویید. سپس این ماده آماده شده را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی صورت بگذارید و بعد با آب ولرم شست وشو دهید.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید