سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
تاثیر هنر در آموزش کودکان دبستانی
با نام و یاد آن که باهنر خویش جهان هستی را معنا بخشید
زیبایی های جهان را پدید آورد و هنر زیستن را به ما آموخت
در بحث هنر و نقش آن در آموزش لازم است که ابتدا به تعریف هنر بپردازیم و سپس به نقش آن در زندگی فردی و گروهی انسان و هم چنین نقش هنر در آموزش را توضیح دهیم .
در تعریف هنر می توان گفت : هنر در حقیقت کوششی برای بیان فصیح شیوا و توام با زیبایی و احساس خلاقیت است که می تواند حکایتهای ناگفته و پیامهای نانوشته را از قرنهای دور بازگو کند. هنر و زیبایی دوستی جز جدایی ناپذیر وجود آدمی است و بر سراسر حیات او اثر می گذارد. منظور از هنر تنها کار تخصصی در امور هنری نیست بلکه مثلا وقتی فردی به آراستگی چهره و لباس خود اهمیت می دهد محیط زندگی و کار خود را مرتب و منظم می کند و با قرار دادن هر چیز در جای مناسب خودش زیبایی به وجود می آورد در واقع به زیبایی ها و هنر توجه کرده است که این توجه و تمایل به زیبایی ها در فطرت آدمی وجود دارد و بالطبع خدا آنرا در وجودش به ودیعه نهاده شده است . هرگاه آدمی از فطرت واقعی خویش دور می ماند و اسیر خواهشهای نفسانی می گردد ایمان هنر و فرهنگ منجی می شود و او را با خود و خوی انسانی خودش آشتی می دهد.
به عبارت دیگر این سه فرشتگان رحمتی هستند که میانجی انسان و رسالت الهی او می باشند.
تربیت هنر انسان او را از خوی درندگی و حیوانی به سوی زندگی انسانی سوق می دهد. اهمیت هنر در زندگی بر کسی پوشیده نیست و همه می دانیم که طالب زیبایی هستیم پس از زیبایی را با کمک هنر خویش در همه جای زندگی پوشش می دهیم و به آن اهمیت می دهیم و از این ابزار مهم و سازنده در آموزش نیز بهره می گیریم .
● نقش هنر در آموزش
هنر وسیله ای برای بروز عواطف و احساسات کودکان است به طوری که با مشاهده و بررسی آثار هنری آنها می توان مسائل و مشکلاتشان را شناخت و در پیدا کردن راه حل آنان را یاری کرد. به عبارت دیگر می توان گفت : « هنر یکی از عوامل تعادل بخش شخصیت است » .
هنر می تواند روحیه زیبایی شناسی را در انسان تقویت کند و در تقویت روح خلاق موثر باشد. علاوه بر این می توان با گنجاندن درس های هنری در برنامه درسی دانش آموزان موفقیت آنان را در ریاضیات خواندن و نوشتن افزایش داد. همچنین تلفیق هنر با آموزش می تواند در اموری چون خوب شنیدن و گوش دادن خوب صحبت کردن داشتن تمرکز حواس یادگیری و به خاطر سپردن مطالب بسیار موثر بوده و به توسعه ی ادراک کودکان کمک نمود.
آموزگار با لطف طبعی که دارد در سراسر فعالیت های آموزشی خود تلاش می کند تا محیط مدرسه و کلاس درس را زیباتر سازد. او همواره سعی می کند با استفاده از گچ های رنگی یا نوشتن خطی خوش روی تابلو کلامی دلنشین صدای زیبا و خوش آهنگ شعر و سرود قصه و نمایش نقاشی و کار دستی و هرچه که می داند و می تواند درس را به شکل زیبا برای دانش آموزان طرح کند.
وقتی درس فارسی و تاریخ را در قالب یک داستان بیان می کند و یا به وسیله بچه ها آن را اجرا می کند قصه و نمایش را به کار برده است . وقتی طرح یک گیاه جانور شکل هندسی یا حتی نقشه جغرافیا را رسم می کند از نقاشی کمک گرفته است .
هدف آن است که روحیه ی زیبایی دوستی و توجه به زیبایی ها را در دانش آموزان تقویت کند و از این طریق موجب تلطیف روحیه آنان ایجاد آرامش درونی خوش خلقی حسن سلوک رشد متعادل شخصیت تقویت خلاقیت پیشرفت تحصیلی و در نهایت توجه دادن آنان به خالق زیبایی ها یعنی خدا شود به کمک هنر می توانیم دانش آموزان را وادار به خوب دیدن و تفکر و تدبیر در زیبایی ها و به بحث و گفتگو گذاشتن آنچه دیده ایم کنیم .
مریم غفار
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست