چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
خشونت نسل سومیها در آمریکا
![خشونت نسل سومیها در آمریکا](/mag/i/2/epf6o.jpg)
به عبارت دیگر، روزانه ۱۶ نفر بر اثر خشونتها کشته شدند. خشونتها در سال ۲۰۰۶ نیز ابعاد گستردهای داشت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانیede، در آن سال ۷۲۰ هزار مورد خشونت و درگیری منجر به مجروح شدن در گروه سنی ۱۰ تا ۲۴ سال رخ داد. در سال ۲۰۰۵ بیش از ۳۶ درصد از دانشآموزان دبیرستانی آمریکایی با یکدیگر درگیری فیزیکی شدید داشتند. همان سال ۷ درصد از دانشآموزان با سلاح گرم یا چاقو سر کلاس درس حاضر شدند. مرگ ناشی از خشونت، تنها بخشی از مساله است. شمار بسیار زیادی از نوجوانان که در درگیریها آسیب دیده یا مجروح شدهاند به مراکز درمانی مراجعه کردند.
برخی از کسانی که به آنها شلیک شده تا پایان عمر معلول میشوند. خشونت بر جامعه آمریکا سایه وحشت افکنده و البته پیوسته هزینههای بهداشتی و پیشگیری از حوادثی چون خشونت را افزایش میدهد. بهای خشونت نوجوانان و جوانان در آمریکا، سالانه بیش از ۱۵۸ میلیارد دلار است.
عوامل گوناگونی زمینهساز خشونت در میان نسل نوجوان و جوان در آمریکا هستند که به چند نمونه اشاره میکنیم: استعمال مواد مخدر، الکل و سیگار، اعمال قدرت ضعیف والدین، کسب نمرات پایین در مدرسه و فقر در جامعه.
● یکچهارم دانشآموزان مسلحاند
سحر قسیمه، سردبیر مجله کودکان مسلمان آمریکا در مقالهای با عنوان رشد خشونت در میان نوجوانان و جوانان آمریکایی به بررسی ریشههای خشونت و ابعاد و پیامدهای آن پرداخته است.
به نوشته سحر قسیمه، تحقیقات متعدد نشان داده خشونت در مدارس ریشه در عوامل بیرونی زیادی دارد. روانشناسان میگویند رفتار تهاجمی بچهها به والدین هشدار میدهد که به بچههایشان رفتارهای مناسب را با برنامههای سازمان یافته آموزش دهند. رسانهها میتوانند در این جهت نقش موثری ایفا کنند؛ البته دسترسی ساده به سلاح در سالهای اخیر و این که دانشآموزان با سلاح به مدرسه میروند، یکی از عوامل افزایش خشونت بوده است. خیلی از شهروندان آمریکایی خواهان وضع قوانین سخت برای مقابله با این شرایط هستند، اما تا به حال قدمهای موثری برداشته نشده است.
در سال ۱۹۹۵ مراکز کنترل و پیشگیری بیماریها در آمریکا پس از مطالعهای وسیع اعلام کردند یکچهارم دانشآموزان آمریکایی سلاح حمل میکنند.
تلویزیون در افزایش خشونت موثر بوده است. وقتی در تلویزیون خشونت و تهاجم جنسی نشان داده میشود و در بازیهای رایانهای نیز به آن دامن زده میشود، رفتار خشونتآمیز را آموزش میدهد.
مطالعات گوناگون ثابت کرد، خشونتهای تلویزیونی یکی از مهمترین عوامل گسترش خشونت و تعرض جنسی در جامعه آمریکاست. براساس یکی از بررسیها، خشونت تلویزیونی ترس و وحشت را میان نوجوانان افزایش داده و ترس، خود از عوامل خشونت و جنایت است؛ البته نباید فراموش کرد که خشونت در مدارس آمریکا، نتیجه طبیعی افزایش خشونت در جامعه این کشور است.
● علائم خشونت
براساس نظر روانشناسان، خشونت ارثی نیست و رفتاری اکتسابی است و به ژن مربوط نمیشود.
ممکن است کودک در همان خردسالی این رفتار را در محیط خانه یا محله از اعضای خانواده، همسن و سالها یا دوستان بیاموزد. هر چه بچه در خانه بیشتر اعمال خشونتآمیز را مشاهده کند، در خارج از خانه امکان خشن شدن او وجود خواهد داشت. خانه، مساعدترین مکان برای رشد نطفه خشونت است. مطالعات نشان داد برخی والدین به طور غیرمستقیم رفتارهای خشونتآمیز را به فرزندان خود یاد میدهند. آنها بدون آن که از پیامد رفتار خود آگاه باشند، فرزندانشان را تشویق میکنند قلدر باشند یا در زمین بازی با دوستان خود بجنگند. حتی خرید تفنگ اسباببازی میتواند زمینهساز خشونت در کودکان شود.
● حمل سلاح در مدارس سانفرانسیسکو
روز جمعه، ۱۳ فوریه مطابق ۲۵ بهمن ۸۷ روزنامه سانفرانسیسکو کرونیکل، مقالهای را از جیل توکر نویسنده ارشد خود منتشر کرد که گزارشی از حمل اسلحه دانشآموزان سانفرانسیسکو در مدارس این شهر است.
توکر نوشت: در سال ۲۰۰۸ حدود ۹۰۰ دانشآموز دوره راهنمایی و دبیرستان هر کدام دستکم یک بار با سلاح گرم به مدرسه رفتند؛ البته بیشتر آنها ۴ بار یا بیشتر در مدرسه مسلح بودهاند. توکر مقالهاش را بر مبنای تحقیق جامعی که درخصوص وضع سلامت مدارس شهر انجام شده، تنظیم کرد.
در ادامه مقاله این طور آمده است: علاوه بر حمل سلاح گرم، در همان سال ۲۰۰۸، ۱۷۶۷ دانشآموز دیگر، انواع دیگری از سلاح ازجمله چاقوی ضامندار به مدرسه حمل کردند. این تحقیق روی ۲۱ هزار دانشآموز انجام شده است. مسوولان مدارس میگویند آمار حمل سلاح در مدارس شهر، هشداردهنده است و به ما میگویند نباید امنیت این اماکن آموزشی را دستکم بگیریم.
دانشآموزان سلاح را در کیف مدرسه یا جیب خود میگذارند و به مدرسه میآیند. آنها استدلال میکنند چون در مدرسه امنیت ندارند، با سلاح میآیند. مورالس، مدیر یکی از دبیرستانها میگوید: این طور نیست که دانشآموزان حتما در مدرسه احساس ناامنی کنند. خیلی از بچههای مسلح اعتقاد دارند در مسیر مدرسه احتمال خطر وجود دارد، بنابراین با خود سلاح حمل میکنند. من دانشآموزانی دارم که تا ۷، ۸ یا حتی ۹ شب در مدرسه میمانند تا فردی حتی اگر یک معلم باشد، آنها را به منزلشان برساند. دیروقت اتوبوس در دسترس نیست و برخی از بچههایی که تنها به خانه برمیگردند، با خود سلاح حمل میکنند.
● کشتار ۳۲ دانشجو در ویرجینیا
روزنامه ایندیپندنت ۱۱ اکتبر ۲۰۰۷ خبر شلیک به ۴نفر را در مدرسهای منتشر کرد که بازتاب گستردهای داشت. پسری ۱۴ ساله که تیشرتی به تن داشت به مدرسهای در جنوب کلیولند اوهایو رفت و در حالی که مسلح بود، به سمت دانشآموزان و اولیای مدرسه شلیک کرد که بر اثر آن ۴ نفر مجروح شدند. آنگاه با شلیکی دیگر خود را کشت.
خشونت میان کودکان و نوجوانان آمریکایی یک معضل در این کشور است و با دسترسی آسان آنها به سلاح گرمدامنه خشونتها در آینده گستردهتر خواهد شد
در این حادثه ۲ دانشآموز و ۲ فرد بزرگسال مجروح و به بیمارستان منتقل شدند. یک دختر نوجوان هم که قصد فرار از محل حادثه را داشت زمین خورد و از ناحیه زانو آسیب دید. یکی از همکلاسیهای دانشآموز مسلح به آسوشیتدپرس گفت: او هر روز همه ما را تهدید میکرد. در سال ۲۰۰۷، ۲ حادثه تلخدیگری که ابعادی به مراتب گستردهتر داشت، اتفاق افتاد و این بار محل حادثه موسسه پلیتکنیک و دانشگاه ایالتی ویرجینیا بود که بر اثر آنها ۳۲ نفر کشته شدند.
این دو حادثه به فاصله ۲ ساعت از یکدیگر روز ۱۶آوریل ۲۰۰۷ روی داد. دانشجویی به نام سمئونگ هوییچو ۳۲ نفر را کشت و عده زیادی را زخمی کرد و سپس اقدام به خودکشی کرد. چو در دوره مدرسه راهنمایی دچار بیماری روحی شده بود و در دوره دبیرستان زیر نظر روانپزشک بود.
سال ۲۰۰۵ وقتی در کالج درس میخواند، خود را به شکل روح درآورد و ۲ دانشجوی دختر را وحشتزده کرد که به دنبال آن یک دادگاه ویژه در ویرجینیا به طور رسمی او را بیمار روانی اعلام کرد.
● قتل ۱۲ دانشآموز و یک معلم
در ۲۰ آوریل ۱۹۹۹ حادثه تلخی در دبیرستان کلمباین در ناحیه جفرسون کلرادو رخ داد که هنوز از آن به عنوان یکی از وحشیانهترین کشتارها در مدارس و دانشگاههای آمریکا یاد میکنند.
در تهاجمی مسلحانه، ۲ دانشآموز به نام اریک هریس و دایلان کلبولد ۱۲ دانشآموز و یک معلم را کشتند و ۲۳ نفر را زخمی کردند و پس از آن خود را کشتند. ساعت ۱۱ روز سهشنبه بود که اریک و دایلان با ۲خودروی جداگانه به مدرسه رفتند. اریک خودروی خود را در پارکینگ مدرسه راهنمایی و دایلان خودرویش را در پارکینگ دبیرستان پارک کرد. از این دو محل، آنها دید خوبی به کافهتریای کنار ورودی دبیرستان داشتند. آنها یک بمب آتشزای کوچک را در فاصله ۸۰۰ متری مدرسه، در جاده منتهی به آن کار گذاشته بودند که در صورت لزوم در ساعت ۱۴/۱۱ صبح منفجر شود که نیروهای امداد به مدرسه نرسند. آنها هر کدام با یک بمب ۹ کیلویی داخل مدرسه شدند. زمان انفجار این دو بمب برای ساعت ۱۷/۱۱ تنظیم شده بود.
انفجار ۲ بمب کافهتریا را منهدم میکرد. ۲ دانشآموز بسرعت از حیاط مدرسه بیرون رفتند و منتظر انفجار ماندند، اما بمبها عمل نکردند. آنها سپس تفنگ به دست وارد مدرسه و قسمتهای مختلف آن از جمله کتابخانه شدند و به هر کس رسیدند شلیک کردند و پایان کارشان خودکشی بود.
● پسر ۸ ساله، قاتل پدر و مردی ۳۹ ساله
خشونت در میان نوجوانان، جوانان و حتی کودکان آمریکایی بسیار زیاد است و همچنان ادامه دارد.
در یکی از تازهترین آنها پسر ۸ سالهای با دسترسی به یک اسلحه کالیبر ۲۲، پدر ۲۹ سالهاش و یک مرد ۳۹ساله را کشت. روز جمعه ۲۵ بهمن امسال آسوشیتدپرس در گزارشی خبر از محاکمه این کودک داد که تازه قدم به ۹ سالگی گذاشته است.
براساس این گزارش وکیل مدافع این پسر گفت: او به زندان نخواهد رفت، زیرا خردسال است. البته جلسات دادگاه این پسر ادامه دارد و جنجال زیادی به پا کرده است. او پنجم نوامبر ۲۰۰۸ اقدام به قتل کرده بود.
به نظر میرسد خشونت میان کودکان و نوجوانان آمریکایی همچنان یک معضل در این کشور است و با دسترسی آسان آنها به سلاح گرم، دامنه خشونتها در آینده گستردهتر خواهد شد.
جهانگیر چراتی
منبع : روزنامه جامجم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست