شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

نابرابری دیجیتال در جهان کاهش می یابد/جعبه کامپیوتری کوچک


همچنین Ram این جعبه كامپیوتری دو مگابایتی است كه قرار است در آینده ای نزدیك حجم این جعبه كوچك تر بشود و به آن كابل USB و كارت صدا نیز متصل نمود. البته از این نوع كامپیوتر تنها می توان در شبكه ها استفاده كرد. به عبارتی دیگر این جعبه كامپیوتری باید به یك سرور متصل باشد كه برای شركت های كوچك و مدارس ایده آل است چون می توان سرور را به ۲ تا ۲۰ جعبه نیوو متصل كرد و كاربران به طور همزمان از كامپیوترهای خود استفاده كنند.
قیمت جعبه نیوو كمتر از ۱۰۰ پوند خواهد بود.
یك جعبه كامپیوتری بسیار مختصر و مفید كه جایگزین هارددیسك های حجیم امروزی خواهد شد، نابرابری های دیجیتالی موجود در جهان را برطرف خواهد كرد.
در صورت اجرای این طرح و توزیع گسترده جعبه های كامپیوتری كوچك، دو میلیارد نفر دیگر در جهان دسترسی به كامپیوتر پیدا خواهند كرد.
این كامپیوترهای كوچك كه كمتر از ۱۰۰ پوند قیمت دارند با نام «Thin Client» و یا «Nivo» در حوزه انفورماتیك شناخته شده هستند و می توان چندین نوع از این كامپیوتر را به یك سرور متصل نمود.
كامپیوترهای «Thin Client» پدیده ای جدید به شمار نمی آیند اما تغییرات ایجاد شده در آن باعث شده تا كاربران بتوانند بسیار راحت تر از آن استفاده بكنند.
در گذشته از این كامپیوترهای كوچك در سازمان های بسیار بزرگ استفاده می شد اما با تغییرات ایجاد شده در آن، در آینده ای نزدیك می توان، این سیستم را در مراكز كوچك با تعداد كاربران محدود استفاده كرد.
با توجه به قیمت پایین این كامپیوترها می توان از آنها در شركت های كوچك، كافی نت ها و مدارس استفاده كرد كه تعداد كاربران این سیستم بین ۲ تا ۲۰ نفر متغیر خواهد بود.
به عبارتی دیگر سرور این سیستم را می توان حداقل به دو دستگاه كامپیوتر كوچك و حداكثر به ۲۰ دستگاه از این نوع كامپیوتر متصل نمود.
مجری این طرح می گوید: كامپیوترهای شخصی امروز بسیار حجیم، پرسروصدا و بزرگ هستند و با توجه به قیمت بالای آن، مردم كشورهای در حال توسعه توانایی خرید چنین كامپیوترهایی را ندارند. به همین دلیل اقدام به طراحی و ساخت چنین كامپیوترهایی كردیم تا این كه سازمان های مختلف در كشورهای در حال توسعه بتوانند تعداد زیادی از این كامپیوترهای ارزان قیمت را خریداری كنند و آن را در اختیار مردم قرار بدهند.
كامپیوترهای معمولی امروزی از لحاظ وزنی بسیار سنگین هستند چون مواد خام زیادی برای ساخت این كامپیوترها مصرف می شود. همچنین مصرف برق این كامپیوتر ها بسیار بالا می باشد و در واقع مصرف برق هارد دیسك ها ی موجود ۲۰ برابر مصرف برق جعبه های كامپیوتری كوچك است.
در برخی از كشورهای در حال توسعه، هزینه خرید یك كامپیوتر شخصی معادل هزینه خرید یك خانه است به همین دلیل اغلب مردم این كشورها از دسترسی به تكنولوژی كامپیوتر محروم هستند. پیش بینی می شود كه جعبه های كامپیوتری كوچك و ارزان قیمت، این مشكل را تا حد بسیار زیادی حل كند.
البته در این كامپیوترهای كوچك نمی توان از نرم افزارهای چند رسانه ای كه از گرافیك سنگینی برخوردار می باشند استفاده كرد اما در آینده ای نزدیك این مشكل هم برطرف خواهد شد.
براساس نتایج آمار منتشر شده در مورد ۵۰ درصد از نیروی كار جهان،آنان در مراكزی كه كمتر از ۵۰ كارمند دارند مشغول فعالیت هستند. به همین دلیل می توان از جعبه های «نیوو» در بسیاری از مراكز استفاده كرد.
در حال حاضر هریك از كارمندان سازمان ها، صاحب یك كامپیوتر روی میز خود هستند كه هر یك از این كامپیوترها از طریق كابل به سرور سازمان متصل می باشند و در واقع تمام كامپیوترها شبكه شده اند.
همچنین روی هریك از این دستگاه ها باید به صورت مجزا، نرم افزار نصب كرد كه خرید نرم افزار برای هریك از این دستگاه ها، هزینه سنگینی را به سازمان مورد نظر تحمیل می كند.
اما با توجه به این كه در كامپیوترهای كوچك از نرم افزارهای Open source استفاده می شود، بدون پرداخت پول می توان به update كردن نرم افزارها پرداخت و این گونه هزینه اضافی برای خرید نرم افزار به سازمان تحمیل نمی شود. همچنین با توجه به Open Source بودن نرم افزارها، دیگر سازمان ها مجبور نیستند هر سه سال یك بار به خرید كامپیوترهای جدید بپردازند و برای update كردن كامپیوترهای خود به شركت های ارائه دهنده خدمات پشتیبانی، پول پرداخت نمایند.
پیش از این كشور هند به تولید كامپیوترهای كوچك به نام (Simputer) پرداخته بود كه این كامپیوترها با اقبال عمومی مواجه نشد اما طراحان كامپیوتر نیوو بسیار امید دارند كه جعبه كامپیوتری جدید آنها جایگزین كامپیوترهای شخصی امروزی بشود.
منبع : خبرگزاری فارس