جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
زینب(س) اسوه شکیبایی
روزگار دیگر زنی چون زینب کبری(س) ندیده و مادر دهر چون او نزاییده است. زنی که وارث صفات نبوت و عصمت و طهارت و تربیت شد.او مهد عفت و ولایت و حلم و شجاعت است. او وارث همه صفات انبیا و اولیای خداست. او چون برادرش سیدالشهدا، سیدالاسراست. زینب کبری(س) تنها زنی است که در شرق و غرب عالم توانست سالار مصیبت دیدگان و شهیددادگان و راهنما و آموزگار ۸۴ زن و بچه باشد.او زینب کبری(س)، شیفته سیدالشهدا، دست پرورده فاطمه زهرا(س) و تربیت شده امیرالمومنین(ع) است. این زن قهرمان نماد مهر، محبت، الفت داد و مودت است. او بود که معانی حقیقی عشق و عاطفه و مهر و مودت را آمیخته به حلم و صبر و شکیبایی در مصیبت، آن هم مصیبتی عظیم نشان داد و چنان در سفر تاریخی فراموش ناشدنی خود، فضل و فضیلت دانش و بینش و عبادت و تقوا را با عصمت و طهارت به هم آمیخت که چشم روزگار حیران است.
● عبادت و بندگی حضرت زینب(س)
عبادت، از عبودیت و بندگی است و نهایت خضوع و خشوع است. بدیهی است جز خدای تعالی کسی و چیزی قابل ستایش و بندگی و در خور خضوع و خشوع نیست. تنها خالق متعال و خداوند بخشنده و مهربان است که ولی نعمت همه موجودات و جان بخش همه هستی است و تمامی موجودات عالم همواره ذات واجب الوجود بی نظیر او را تقدیس و تسبیح می کنند. حضرت زینب(س) در خضوع و خشوع و عبادت و بندگی وارث مادرش بود و اکثر شب ها را به عبادت صبح می کرد و دائم قرآن تلاوت می فرمود. برخی از مورخان می نویسند: عبادت و شب بیداری حضرت زینب(س) در تمام عمرش ترک نشد. حتی شب یازدهم محرم با آن همه فشار روحی و خستگی و دیدن آن مصیبت های دلخراش باز هم به عبادت نشست و حضرت سجاد(ع) روایت می فرماید: در آن شب دیدم عمه ام در جامه نماز نشسته و مشغول عبادت است.
● حضرت زینب(س) و مصائب کربلا
مصائبی که به حضرت زینب(س) دختر بزرگ حضرت علی(ع) از ورود به کربلا وارد شد، گوناگون بود. اولین مصیبت آن حضرت موقعی بود که نزدیک به کربلا شدند و با حر تلاقی کردند. او با هزاران نفر از لشکریان سر راه امام حسین(ع) را گرفت و از رفتن به کوفه ممانعت کرد. حضرت زینب(س) حیران شد چون لشکر دشمن را بسیار دید و اصحاب برادر را خیلی کم یافت. وارد کربلا شدند. ساعت به ساعت کار مشکل تر و سخت تر می شد تا قضیه بستن آب به روی آن ها و عطش اطفال نیز حضرت زینب(س) را پریشان ساخت.همه این مصائب برای حضرت زینب(س) روی هم متراکم بود تا شب عاشورا را گذراند و روز عاشورا، مقتل برادران و برادرزادگان را نگریست که یکی بعد از دیگری کشته شدند و به هم پیوستند. پس از آن نیز جنازه برادر بزرگوار خود را دید. از این سخت تر سوار شدن بر شتران بی جهاز و کجاوه های بی روپوش بود که به ضرب تازیانه آن ها را سوار و پیاده می کردند.
● پایان زندگی حضرت زینب(س)
سفیر کربلا بعد از حادثه دردناک کربلا، بیش از یک سال و نیم زندگی نکرد. لیکن در این مدت کوتاه توانست پیام خون مقدس شهیدان کربلا را به گوش عالمیان برساند و رژیم بنی امیه را که قصد داشت با کشتن امام حسین(ع) به حیات اسلام خاتمه دهد، در آستانه سقوط و مرگ زودرس قرار دهد و جریان تاریخ را به نفع اسلام عوض کند و بالاخره در شبی تاریک و ظلمانی، در کلبه ای محقر و کوچک در غربت، صحنه کربلا را بار دیگر تکرار کرد و به طوری که از شدت تب، آب نخواست و حتی گلیم کهنه را از زیرپای خود برداشت و روی خاک تیره در حالی که هزاران نیزه از داغ برادر و غم و اندوه زمانه در سینه داشت، همانند برادرش جان به جان آفرین تسلیم کرد.اغلب مورخان تاریخ ارتحال آن بانوی بزرگوار را شب یک شنبه چهارم رجب سال ۶۵ هجری و در سن ۵۵ سالگی ثبت کرده اند.
زهره حریری باخدا
منبع : روزنامه خراسان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست