چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
آیا اسرائیل جرات حمله به ایران را دارد؟
این روزها به بهانه برگزاری مانور رژیم صهیونیستی در دریای مدیترانه برای حمله احتمالی به مراکز هستهای ایران، جنگ روانی گستردهای علیه کشورمان در جریان است. هرچند مقامات سیاسی و نظامی کشورمان به این ادعاها و تهدیدات پاسخ دادهاند، اما امروز این سوال مطرح است که آیا اسرائیل جرات حمله به ایران را در شرایط کنونی دارد یا نه؟ برای پاسخگویی به این موضوع چند سوال اساسی قابل طرح است که یافتن جواب برای آنها ما را در پاسخگویی به آن یاری خواهد داد و آن سوالات این است که:
۱) آیا اسرائیل امکانات و منابع لازم را برای حمله به ایران دارد؟
۲) آیا شرایط و فضای منطقهای و جهانی برای این عملیات فراهم است؟
۳) آیا رژیم صهیونیستی به لحاظ درونی و سیستمی توان ورود به این حمله را دارد و به اهداف و منافع خود دست مییابد؟
۴) آیا همپیمانان اسرائیل بخصوص «آمریکا» به این حمله رضایت خواهد داد؟
۵) آیا آمریکا و اسرائیل به پیامدهای این حمله و پاسخ کوبنده ایران فکر کردهاند؟
در پاسخ به این سوالات باید گفته شود هرچند رسانههای غربی و صهیونیستی به بهانه برگزاری این مانور، اسرائیلیها را قادر به حمله به ایران میدانند اما در پاسخ به سوال اول باید بگوییم:
الف) فاصله ۱۵۰۰ کیلومتری ایران و اسرائیل فاصلهای طولانی بوده و امکانات و منابعی که اسرائیلیها در مانور از آنها بهره گرفتند قادر به انجام عملیات دقیق نخواهند بود و امکان انهدام کامل وجود ندارد.
ب) سیستم پدافندی ایران و نیروی هوایی ایران در اوج آمادگی به سر برده و قادر به بهرهگیری هر پرندهای خواهد بود.
ج) مراکز هستهای ایران در مکانهای پراکندهای قرار گرفتهاند که انهدام کامل آنها برای دشمن بسیار دشوار خواهد بود.
د) اسرائیلیها در صورت فرض حمله به ایران تمامی امکانات خود را چون هواپیما، هلیکوپتر و...به دلیل مسافت طولانی، سیستم پدافندی ایران و... از دست خواهد داد. با وقوع این امر اسرائیل هم از دستیابی به اهداف راهبردی خود چون نابودی مراکز هستهای ناامید شده و هم متحمل خسارات فراوان نظامی، سیاسی و امنیتی و... خواهد شد و در آستانه فروپاشی کامل قرار خواهد گرفت.
اما در خصوص سوال دوم باید بگوییم برخلاف تبلیغات آمریکا و اسرائیل دولتها و ملتهای منطقه و جهان به ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران اعتقاد دارند و بازرسیهای انجام شده توسط مراکز بینالمللی عدم انحراف آن را بارها تائید کردهاند. آقای البرادعی دبیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پی شایعات طرح حمله به ایران به صراحت گفته است:
برنامه هستهای ایران انحرافی نداشته است و در صورت حمله به ایران از مسئولیت خود استعفا میدهم. همکاری فعال و سازنده ایران با آژانس و پذیرش مذاکره با ۱+۵، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و پایبندی به NPT، حمله به ایران را در سطح افکار عمومی با چالش اساسی روبرو ساخته است.سوال مهم دیگری که مطرح است این است که آیا رژیم اسرائیل با شکستهای پی در پی بخصوص در جنگ ۳۳ روزه لبنان و اذعان جهانیان و ملتهای منطقه به آسیبپذیری رژیم اسرائیل باز این رژیم توان یک ماجراجویی جدید را دارد؟
در پاسخ باید گفته شود که اسرائیلیها در جنگ ۳۳ روزه نشان دادند که بسیار آسیبپذیر هستند و توان ورود به یک جنگ دیگر را ندارند. ناتوانیهای اسرائیل در وقایع غزه باز خود را نشان داد، آنها با تمام توان به محاصره غزه پرداختند، اما قادر به مهار و نابودی جنبش مردمی حماس نبودند. اسرائیلیها نیک میدانند که ایران کشور بسیار قدرتمندی با تواناییهای بالای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی است و عمق استراتژیک آن در سراسر جهان بخصوص خاورمیانه کاملا مشهود است، لذا فکر حمله به ایران برای آنها دور از تصور است و پیامدهای حمله به ایران برای آنها بسیار گران و زیانبار خواهد بود و امنیت ملی اسرائیل رابه مخاطره خواهد افکند. پاسخ ایران به هر نوع حمله و تجاوز بسیار سریع و کوبنده و قاطع خواهد بود و این چیزی است که اسرائیلیها به آن رسیدهاند.
حمله اسرائیل به ایران بدون حمایت و همکاری آمریکا امکان تحقق ندارد. واقعیت این است که آمریکاییها در شرایط کنونی در موقعیتی نیستند که ازحمله به ایران استقبال نمایند. دولت آمریکا به دلایل ذیل نمیتواند به حمله اسرائیل به ایران رضایت دهد:
الف) مخالفت شدید و گسترده جامعه جهانی با وقوع جنگ دیگر در خاورمیانه و نفرت از آمریکا و عملکرد آن در عراق و افغانستان و...
ب) انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و مخالفت گسترده افکار عمومی مردم آمریکا علیه اقدامات جنگطلبانه بوش و جمهوریخواهان و برنامههای دموکراتها و اوباما که باعث ارتقای افکار عمومی مردم آمریکا از پیامدهای جنگ آمریکا در عراق و افغانستان و نتایج زیانبار آن شده است، نومحافظهکاران را در بنبست سیاسی قرار داده است.
ج) افزایش بیرویه قیمت جهانی نفت و مشکلات اقتصادی جامعه آمریکا
د) حضور هزاران نفر از نیروهای آمریکایی در عراق، افغانستان، خلیج فارس که در صورت وقوع جنگ در معرض حمله و نابودی قرار دارند و عدم دورنمای حمله به ایران و پیامدهای آن در منطقه و جهان، زیرا در صورت حمله به ایران قطعا دیگر پایان جنگ و حمله در دست آمریکا و اسرائیل نخواهد بود و منافع آنها در سراسر جهان هدف قرار داده خواهد شد.
اما مهمترین سوال که ذهن آمریکا و اسرائیل را به خود جلب کرده آن است در صورت حمله احتمالی پاسخ ایران چگونه خواهد بود؟
واقعیت آن است در صورت حمله اسرائیل و یا آمریکا به ایران، جمهوری اسلامی از تمام توان و امکانات خود برای مقابله استفاده خواهد کرد و متجاوزان را از اقدام خود پشیمان خواهد ساخت. با حمله به ایران دیگر هیچ نقطهای در اسرائیل و... در امان نخواهد بود. ایران با اتکای به قدرت جغرافیایی و انسانی خود و با بهرهگیری از آموزههای دینی و انقلابی، تجربه جنگ ۸ ساله و آمادگی بالای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و بهرهگیری از تجهیزات مدرن دفاعی و موشکی قادر به رفع تهدیدات از خود بوده و پاسخی کوبنده و غیرقابل پیشبینی به متجاوزان خواهد داد.
از مجموع آنچه گفته شد اسرائیلیها در موقعیتی نیستند که به ایران اسلامی حمله نمایند. تهدیدات اخیر یک جنگ روانی و به منظور اثرگذاری در مذاکرات هستهای است که باید با بهرهگیری از یک دیپلماسی فعال در کنار ارتقای آمادگی نیروهای مسلح و افزایش اتحاد ملی و انسجام سیاسی و اجتماعی در درون آن را به فرصت تبدیل کرد.
نصرتالله حیدری ایلامی
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست