دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

او هرچه خواست بدست آورد


او هرچه خواست بدست آورد
سفر سه روزه محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران به نیویورک برای شرکت در شصت و دومین اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل با وجود تلاش های رسانه ای محافل غربی بویژه رسانه های صهیونیستی نتیجه ای کاملاً برخلاف خواست و طراحی های از پیش صورت گرفته آنها به بار آورد.همزمان با تصمیم گیری های سیاسی در تهران برای حضور سوم احمدی نژاد در نیویورک و تدارک ملزومات این سفر حساس و مهم، مخالفان این سفر در هزاران کیلومتر آن سوتر چینش و گزینش برنامه های خود را آغاز کردند تا وقایع این سفر در مسیری قرار گیرد که آنها می خواهند.طراحی سناریوهای تودرتو و پلکانی محافل سیاسی و رسانه ای صهیونیست ها بر این هدف استوار شد که احمدی نژاد به نیویورک نیاید و اگر آمد تنها آن بخشی از سخنانش، رفتارش و عملکردش را آن گونه که آنها می خواهند انعکاس پیدا کند.در واقع آنچه مخالفان سفر رئیس جمهوری ایران می خواستند این بود که صدای ایران از زبان احمدی نژاد به گوش جهانیان نرسد.از این رو و با وجود این که سفر رئیس جمهور کشورمان به نیویورک امری قانونی و حق طبیعی رئیس دولت ایران بود، این تصمیم از سوی رسانه ها و شبکه های خبری غربی وابسته به نهادهای صهیونیستی در غرب به شدیدترین وجه مورد حمله و هجمه تبلیغاتی قرار گرفت و هر روزنه یا حتی اظهارنظر مخالفان شناخته شده نظام جمهوری اسلامی به فرصتی برای محکوم کردن این سفر تبدیل می شد. به طوری که طی هفته منتهی به حضور احمدی نژاد در نیویورک برخی از شبکه ها و رسانه های غربی از قبیل فاکس نیوز، بی بی سی، سی ان ان و صدها شبکه تلویزیونی و زنجیره ای از مطبوعات صهیونیستی به سرکردگی نیویورک تایمز سیل واژه هایی چون دیکتاتور و تروریسم را به رئیس جمهوری و دولت ایران منتسب کردند تا این سفر پیش از شروع یا لغو شود و یا در مسیر سناریوی دوم که همان فضاسازی تخریب و تغییر واقعیت بود قرار گیرد. نمونه این اقدامات را می توان در واکنش رسانه ها و برخی از مسئولان غربی به تمایل احمدی نژاد برای بازدید از ویرانی های برجای مانده از حادثه ۱۱ سپتامبر (برج دوقلو) مشاهده کرد.چون حضور احمدی نژاد در ویرانه های ۱۱ سپتامبر روزنه جدیدی به روی رسانه های مستقل و افکار عمومی می گشود تا با طرح سؤالات تازه از علل وقوع این حادثه، آوار آن را از جنازه سازمان های تروریستی ناشناس بردارند و انگشت اتهام را به سوی سازمان های حرفه ای شناخته شده نشانه بگیرند. ضمن این که احمدی نژاد نیز فرصتی یافت در کنار برج هایی که به عنوان مظهر قربانی تروریسم شناخته می شود واقعیت هایی از کشورش را بگوید که بیشترین هزینه را در راه مبارزه با تروریسم داده است و این برخلاف خواست محافل مخالف ایران بود. با این همه سناریوی اول آنها با حضور رئیس جمهوری ایران بر فراز نیویورک و قطعی شدن این که نیویورک میهمانی خواهد داشت که رسانه ها کلمه به کلمه اظهاراتش و قدم به قدم گام هایش را رصد خواهند کرد به نتیجه نرسید.
ـ تنظیم لنزها برای تحریف واقعیت ها
همزمان با فرودآمدن هواپیمای حامل هیأت ایرانی در فرودگاه نیویورک و به اهتزاز درآمدن پرچم جمهوری اسلامی در مسیرهای تشریفاتی، رسانه های مخالف نیز لنزهای خود را به گونه ای تنظیم کردند تا تصویری متفاوت از واقعیت و حقیقت سخنان و ایده ها و حتی آرمان های احمدی نژاد ارائه کنند. همزمان با جنجال رسانه ای، طراحی های روانی و فضاسازی سیاسی از سوی نهادهای عمومی، مدنی و حتی دولتی برخی از کشورها نظیر آمریکا آغاز شد. در این بخش عمده تلاش ها ساختن حاشیه هایی جنجالی از متن گفتارها و اقدامات مردی بود که از زمان حضورش به میهمان ناخواسته اما ویژه نیویورک تبدیل شده بود. قطعاً مسأله دانشگاه کلمبیا و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل محور تحرکات محافل سیاسی بود.در ماجرای دانشگاه کلمبیا نیز رسانه های همسوی این محفل با بسیج تمام توان، نیرو و تبلیغات حتی دروغ تلاش کردند که احمدی نژاد را از حضور در این دانشگاه منصرف کنند اما به این هدف نرسیدند.نگاهی به بازتاب اقدامات و اظهارات رئیس جمهور ایران در آینه مطبوعات و رسانه های غربی، عربی و حتی شرقی نشان می دهد که طراحان سناریوهای صهیونیستی نه تنها به خواسته های خود نرسیدند که گاه با نتایج کاملاً شگفت انگیزی روبه رو شدند.
ـ میدل ایست - چرا احمدی نژاد به دانشگاه کلمبیا رفت؟
در ۲۴ سپتامبر چه اتفاقی افتاد؟ احمدی نژاد می دانست که در این کشور مورد تنفر است، بنابراین چرا این کار را کرد و به آمریکا آمد؟ سفر احمدی نژاد در زمینه های مختلف موفقیت آمیز بود. وی پیام خود را به ۳ گروه سیاستمداران جهان، شهروندان عادی آمریکا و شخصیت های فرهنگی آمریکا رساند. در زمینه سیاستمداران جهان، احمدی نژاد در سخنرانی خود در سازمان ملل تلاش کرد حمایت جهانی را از دیدگاه های ایران از طریق مطرح کردن مفاهیم ایرانی درباره مسائل مورد اختلاف به دست آورد. شهروندان عادی آمریکا دومین گروهی بودند که احمدی نژاد با زیرکی سخنان خود را به آنها گرفت. سیاستمداران ایران و دیگر کشورها به خوبی به تأثیرات منفی ماشین تبلیغات آمریکا در داخل این کشور واقف هستند. ماشین تبلیغات آمریکا در حال حاضر نظرات افراطی در راستای درخواست آغاز جنگ مطرح می کند و مسائل را از یک بعد مطرح می کند و با این کار اعتبار خود را از دست می دهد، اما متأسفانه شهروندان آمریکایی قربانی این تبلیغات شده اند و به همین سبب بدون رجوع به هیچ گونه دلیلی، شاهد حملات آنها ضد احمدی نژاد و شرور خواندن او هستیم. رئیس جمهوری ایران به خوبی می دانست که حرکات و تحرکاتش زیر نظر رسانه های آمریکایی قرار دارد و به همین سبب درخواست کرد در محل برج های دوقلو حاضر شود و ضمن ادای احترام به قربانیان حادثه مذکور، همبستگی و همدردی مردم ایران را با رنج های مردم آمریکا در ۲۰۰۱ اعلام کرد. دسته سومی که احمدی نژاد با آنها سخن گفت، قشر شخصیت های فرهنگی آمریکا بود که با پذیرفتن دعوت یکی از قدیمی ترین دانشگاه های آمریکا، با پایگاه گسترده یهودی صورت گرفت.معرفی شدن احمدی نژاد از سوی رئیس دانشگاه کلمبیا به معنای واقعی کلمه اهانت بود. هدف به ذلت کشیدن رئیس جمهوری ایران و قرار دادن او در موقعیتی دشوار بود، اما احمدی نژاد پس از قرار گرفتن در پشت تریبون با آرامش رفتار کرد و رفتار خصمانه رئیس دانشگاه را با رفتار میهمان دوستانه مردم ایران مقایسه کرد، پس از آن از فرصت استفاده کرد و به تشریح بسیاری از مسائل برای مردم آمریکا پرداخت.
ـ لس آنجلس تایمز - احمدی نژاد به قهرمان خاورمیانه تبدیل شده است
ایستادگی رئیس جمهور ایران در برابر زیاده خواهی های آمریکا و رژیم صهیونیستی او را به یک قهرمان در میان مردم کشورهای عربی تبدیل کرده است. دیدگاه های وی به سرعت در حال پخش شدن در خاورمیانه است و رفته رفته احمدی نژاد در حال تبدیل شدن به قهرمانی در سراسر خاورمیانه است. از دید مردم کشورهای عربی بویژه مصر، دیدگاه ها و ایستادگی احمدی نژاد در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی و فشارهای شورای امنیت در قبال برنامه هسته ای ایران همانند دیدگاه های جمال عبدالناصر در ملی کردن کانال سوئز و ایستادگی در برابر فشارهای انگلیس و فرانسه است. برای اغلب مردم عرب در هر صنف و گروهی، احمدی نژاد یک شخصیت افسانه ای به حساب می آید.
ـ سخنان احمدی نژاد به مثابه پیام اطمینان به آمریکا ست
اظهارات رئیس جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با سی. بی. اس مبنی بر این که کشورش نیازی به سلاح هسته ای ندارد، به مثابه پیام اطمینان به ملت آمریکا و جهان مبنی بر مخالفت تهران با جنگ است. صرف نظر از اظهارات تهاجمی و عبارت هایی که دربر دارنده تهدید به جنگ است و از سوی هر ۲ طرف از رسانه ها اعلام می شود، اما احمدی نژاد قبل از ورود به نیویورک گفت تهران تمایلی به جنگ ندارد و فعالیت هسته ای آن کشور نیز پنهانی نیست.
ـ فایننشیال تایمز - استقبال از حضور احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا
با وجود اعتراض ها به سفر احمدی نژاد به نیویورک، وی با استقبال حاضران در دانشگاه کلمبیا روبه رو شد. رئیس دانشگاه کلمبیا سؤال های خصمانه ای از احمدی نژاد پرسید، اما احمدی نژاد مطمئن و سرسخت بود. وی با گفتن این که مردم ایران آزادترین ملت جهان اند، خواست بگوید شرایط در ایران نیز مشابه همین اعتراض هایی است که در آمریکا بر ضد سفر وی صورت گرفته است و مردم ایران نیز همچون مردم آمریکا برای اعتراض کردن آزادند. حضور احمدی نژاد با واکنش شدید برخی آمریکایی ها مواجه شد، گرچه با وجود اعتراض ها در بیرون دانشگاه کلمبیا، وی در طول مدت حضور خود در دانشگاه مورد تحسین حاضران قرار گرفت.
ـ عذرخواهی استادان دانشگاه کلمبیا از احمدی نژاد
بیش از ۵ هزار نفر از دانشجویان، استادان و مردم آمریکا بیرون از سالن دانشگاه کلمبیا که ۷۰۰ نفر را در خود جای داده بود، از طریق صفحه نمایش های بزرگ، سخنرانی رئیس جمهوری اسلامی ایران را تماشا کردند. در میان این جمعیت، شماری نیز با در دست داشتن تراکت هایی که شعارهایی بر روی آن نوشته بود، از ملت ایران حمایت کردند و از جورج بوش رئیس جمهور آمریکا خواستند از بداخلاقی و ضدیت با ایرانیان دست بردارد. پس از سخنرانی رئیس جمهور در دانشگاه کلمبیا نیز شماری از دانشجویان و استادان در مواجهه حضوری با هیأت ایرانی، با نگارش نامه خطاب به دکتر احمدی نژاد، به خاطر سخنرانی بی ادبانه رئیس این دانشگاه عذرخواهی کردند. همزمان با حضور رئیس جمهور در نیویورک، بسیاری از شخصیت های سیاسی و علمی آمریکا و یا مقیم آمریکا خواستار ملاقات با دکتر احمدی نژاد شده اند.
ـ دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی: سخنان احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا، بیان حقایق بود
اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در مقر سازمان ملل با محمود احمدی نژاد دیدار و گفت و گو و از سخنان رئیس جمهور در دانشگاه کلمبیا تقدیر کرد. وی با تجلیل از سخنان رئیس جمهوری در دانشگاه کلمبیا گفت که این سخنان بیان حقایق بود. احسان اوغلو بیانات رئیس جمهوری اسلامی ایران را بسیار خوب توصیف کرد و با بی ادبانه خواندن برخورد نامناسب رئیس دانشگاه کلمبیا گفت: شما بسیار خوب برخورد کردید و به آنها نشان دادید که باید مؤدب باشند و در عین حال پیام خود را به گوش همگان رساندید.
ـ ۵۰۰ میلیون، بیننده سخنرانی احمدی نژاد
بر اساس برآوردهای اولیه شرکت های خدمات رسانه ای در اروپا و آمریکا، بیش از ۵۰۰ میلیون نفر شب گذشته در جهان بیننده سخنرانی و پرسش و پاسخ آقای احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا بوده اند. در حالی که ساعاتی قبل از شروع سخنرانی رئیس جمهور کشورمان که با تبلیغات گسترده منفی شبکه های غربی بویژه فاکس نیوز، به موضوعی جنجالی تبدیل شده بود، هیچ نشانی از پخش مستقیم این سخنرانی در شبکه های مهم خبری به چشم نمی خورد، اما لحظاتی پس از شروع سخنرانی در یک رقابت رسانه ای، شبکه هایی چون فاکس نیوز، سی ان ان، بی بی سی و حتی شبکه فرانسوی زبان فرانس ۲۴ اقدام به پخش مستقیم مراسم سخنرانی رئیس جمهور در دانشگاه کلمبیای نیویورک کردند. برخی از این شبکه ها بارها سخنان رئیس جمهور را به صورت نیمه کاره قطع کرده و به پخش برنامه های عادی خود پرداختند اما دقایقی بعد بار دیگر به پخش مستقیم این برنامه روی آوردند.
ـ میزگرد فاکس نیوز درباره سخنرانی آقای احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا
کال توماس از اعضای جامعه روزنامه نگاران آمریکا در این میزگرد گفت: آنچه که مشاهده شد افزایش جایگاه احمدی نژاد در داخل ایران و تقویت موضع وی بود اگر از این دیدگاه به مسأله نگاه کنیم می توانیم بگوییم احمدی نژاد از رسانه های آمریکا استفاده کرد. جیم پینکرتون از روزنامه نگاران روزنامه نیوزدی نیز در این باره گفت: رسانه های دیگر کشورهای جهان نیز به این مسأله واکنش های خاص خود را نشان دادند این واکنش ها آموزنده و تا حدودی نگران کننده هستند. به عنوان مثال تیتر اصلی نسخه انگلیسی روزنامه پراودای روسیه درباره احمدی نژاد این بود؛ رئیس جمهور ایران به محل اقامت شیطان آمد.
نیل گابلر از نویسندگان و صاحبنظران امور رسانه ها نیز گفت: بخش اعظمی از آنچه درباره احمدی نژاد در آمریکا پخش شد تحقیرآمیز و توهین آمیز بود. می توانیم بگوییم مسائل به سود وی تمام شدند. به ما به عنوان افرادی غیرمتمدن نگاه شد به بالینجر به عنوان فردی غیرمتمدن نگاه شد به رسانه ها به عنوان منابعی غیرمتمدن نگاه شد بنابراین به نظر من از این زاویه موضوع به نفع ما تمام نشد.
ـ واکنش رژیم صهیونیستی به سخنرانی احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا
رئیس رژیم صهیونیستی در واکنش به سخنرانی رئیس جمهور ایران در دانشگاه کلمبیا دعوت از وی را «اشتباه» خواند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «شیمون پرز» در واکنش به سخنرانی دکتر محمود احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا گفت: دعوت احمدی نژاد برای سخنرانی در دانشگاه کلمبیا یک اشتباه بود.
وی گفت: «من متأسفم، اما فکر می کنم دانشگاه کلمبیا اشتباه کرده است.»
پرز افزود: «من توضیحات دانشگاه کلمبیا (برای دعوت از احمدی نژاد) را نمی پذیرم زیرا اگر دانشگاه تریبون خود را برای انتشار این دروغ ها به احمدی نژاد اختصاص داده بنابراین جایگاه آکادمیک خود را از دست می دهد.»
ـ واشنگتن پست: احمدی نژاد دانشگاه کلمبیا را به تریبون خود بدل کرد
روزنامه واشنگتن پست با اشاره به حضور احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا نوشت: «اهمیت حضور وی به این خاطر نبوده که یک نهاد دانشگاهی از وی که یک انکارکننده هولوکاست، مستبد و طرفدار تروریسم است دعوت کرده تا در دانشگاه سخنرانی کند، بلکه تازگی حضور احمدی نژاد در دانشگاه به خاطر این واقعیت است که او می خواست سخنان خود را به گوش همه برساند.»
این روزنامه ارزیابی کرد: «از این رو سخنرانی در نیویورک نشان داد، احمدی نژاد که متهم به این است فردی غیردموکراتیک به شمار می رود به سؤالات دانشجویان آمریکایی در یک دانشگاه آمریکایی پاسخ می دهد تا مردم کشور قضاوت کنند که دموکرات واقعی کیست.»
این روزنامه به انتقاد از رویکرد دانشگاه کلمبیا پرداخت که از احمدی نژاد دعوت کرد و با این کار برای او فرصتی فراهم آورد تا از آن به عنوان جایگاهی برای ارائه نظرات خود استفاده کند.
ـ بولتون: احمدی نژاد هر چه می خواست به دست آورد
سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل سخنرانی رئیس جمهور ایران در دانشگاه کلمبیایی را «پیشامدی غمناک» توصیف کرد.«جان بولتون» در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت: احمدی نژاد هر آنچه از این حضور می خواست به دست آورد که آن همان داشتن مشروعیت در یکی از معتبرترین دانشگاه های آمریکا و پوشش مطبوعاتی گسترده بود.وی برگزاری این نشست را یک اشتباه از سوی مسئولان دانشگاه خواند و تأکید کرد: آمریکا هیچ الزامی به اجازه دادن به احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا نداشت، چرا که حضور وی در این دانشگاه نشان می دهد که احمدی نژاد به تمامی خواسته های خود رسیده است. مسأله واقعی این است که حضور وی در یک نشست و واکنش گرم برخی از حضار، طرفداران وی در ایران را قانع نمی کند، چرا که وی در سطح جهانی مشروعیت دارد.
ـ بازتاب مراسم دانشگاه کلمبیا در رسانه های جهان
ـ شبکه خبری فاکس (وابسته به نومحافظه کاران): از تحلیل و تفسیر حرکات صورت احمدی نژاد در لحظه لحظه گوش دادن به سخنان رئیس دانشگاه کلمبیا می توان نتایج جالبی گرفت.
ـ نیویورک تایمز: تهدید دانشگاه کلمبیا توسط گروه های یهودی و نومحافظه کار، توهین به آزادی بیان بود. امیدواریم وقتی احمدی نژاد نیویورک را ترک می کند، خونسردی دوباره به شهر بازگردد.
ـ هرالد تریبون: رؤسای ۷ دانشگاه در تهران در نامه ای به رئیس دانشگاه کلمبیا، ادب و میهمان نوازی ایرانی را به وی یادآوری کردند.
ـ زوددویچه: رئیس دانشگاه کلمبیا هر چه کرد نتوانست احمدی نژاد را جوش بیاورد.
ـ هاآرتص (تل آویو): سفر احمدی نژاد به نیویورک را نباید بزرگنمایی کرد.
ـ خبرنگار هاآرتص (تل آویو): اسرائیل بزرگترین خسارت را از سفر احمدی نژاد دید چرا که وی پی در پی به اسرائیل ضربه زد.
ـ روزنامه معاریو (تل آویو): سخنرانی احمدی نژاد را باید فاجعه کلمبیا نامید.
ـ گری سیک (استاد دانشگاه کلمبیا): اهانت بولینگر به احمدی نژاد لزومی نداشت. احمدی نژاد هم واقعیت ها را وارونه جلوه داد. اینجا در دانشگاه کلمبیا حضور احمدی نژاد و سخنانش هنوز موضوع بحث دانشجوها است.
ـ هاآرتص (تل آویو): اگر احمدی نژاد توانسته باشد فقط نیمی از دانشگاه کلمبیا را با خود همراه کند، بازنده اصلی این مراسم اسرائیل است.
ـ ایندیپندنت (لندن): رئیس دانشگاه کلمبیا با توهین به احمدی نژاد، ادعاهای خود درباره آزادی بیان را از بین برد.
ـ هاآرتص (چاپ تل آویو): برنامه مراسم دانشگاه کلمبیا نشان دهنده ساده لوحی دانشگاهیان آمریکاست.
ـ ال پایپس (مادرید): احمدی نژاد از ایران در برابر اعتراضات دفاع کرد.
ـ السفیر (بیروت): احمدی نژاد در نیویورک با انتقاد شدید استقبال شد اما توانست از معرکه سالم خارج شود.
ـ راسیسگایا کازته (مسکو): احمدی نژاد بدون پرداخت هیچ هزینه ای بهترین زمان همه شبکه های تلویزیونی را به خود اختصاص داد. او با هنرنمایی ماهرانه اش هر شومنی را به حیرت وا داشت.
ـ بازتاب سخنان دکتر احمدی نژاد در روزنامه های عربی
حضور دکتر احمدی نژاد در آمریکا و سخنرانی وی در دانشگاه کلمبیا و مجمع عمومی سازمان ملل متحد بازتاب گسترده ای در رسانه های عربی داشت.
روزنامه تشرین چاپ سوریه در پوشش خبر سخنرانی دکتر احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا نوشت: رئیس جمهوری ایران در این نشست مواضع و دلایل کشور خود برای حرکت در مسیر دستیابی به انرژی هسته ای را برشمرد و گفت: ما اعتقادی به سلاح هسته ای نداریم زیرا این سلاح با طبع بشری در تعارض است، معتقدم هر کس چنین اسلحه ای در اختیار دارد و یا در پی آزمایش آن است عقب مانده ذهنی است.البیان امارات در این زمینه با اشاره به درگیری های لفظی میان رئیس جمهوری ایران و دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه کلمبیا نوشت، رئیس دانشگاه کلمبیا در این نشست عبارات زشتی را به احمدی نژاد نسبت داد اما رئیس جمهوری ایران به عبارات زشت رئیس دانشگاه کلمبیا پاسخ نداد و در سخنان خود استدلال هایی ارائه کرد که سبب حرکت ایران به سمت دستیابی به انرژی هسته ای شد. البیان ادامه داد، احمدی نژاد در شرایطی که تبسم بر لب داشت از فرهنگ ایرانی و رویکرد کشورش به تحولات جهانی گفت و ابراز داشت، من در سخنان خود هولوکاست را به طور کلی انکار نکردم بلکه گفتم این فرصت فراهم است که در این زمینه بیشتر مطالعه و تحقیق شود. این روزنامه اماراتی ادامه داد، حضور احمدی نژاد در آمریکا سبب شد تا سازمان های یهودی فعال در آمریکا با خرید یک صفحه کامل از روزنامه نیویورک تایمز، این صفحه را به مطالبی علیه احمدی نژاد اختصاص دهند.
روزنامه الشرق الاوسط نیز در پوشش خبری سخنرانی دکتری احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا نوشت: سخنرانی احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا در روزنامه های آمریکا بازتاب گسترده ای داشت، روزنامه های آمریکایی سعی کردند در کنار انتقاد از سخنان تند رئیس دانشگاه کلمبیا علیه احمدی نژاد از مسئولان دانشگاه به سبب دعوت از رئیس جمهوری ایران انتقاد کنند و حتی برخی از اعضای کنگره آمریکا تهدید کردند کمک های مالی به این دانشگاه را کاهش خواهند داد، این امر با واکنش دانشگاه و دانشجویان مواجه شد زیرا این انتقادها را بر خلاف آزادی بیان و در تضاد با قانون اساسی آمریکا دانستند. الشرق الاوسط ادامه داد، احمدی نژاد سعی کرد با استفاده از فرصت پیش آمده به برخی از شبهات مطرح شده علیه کشورش پاسخ دهد.القبس کویت هم در پوشش این خبر نوشت، رئیس جمهوری ایران در دانشگاه کلمبیا گفت: خاورمیانه بزودی شاهد فراغ امنیتی ناشی از عقب نشینی آمریکا از عراق خواهد بود اما ایران، عراق، عربستان و کشورهای منطقه قادرند این فراغ امنیتی را پر کنند.
احمدی نژاد اتهام های آمریکا به ایران مبنی بر مداخله در ناامنی های عراق را مسخره خواند و شکست آمریکا در عراق را به سیاست های اشتباه و روش های غلط دولتمردان کاخ سفید نسبت داد. وی در این سخنرانی بار دیگر تأکید کرد ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد زیرا رژیمی نژادپرست، اشغالگر و متجاوز است.اما روزنامه الوسط بحرین به سخنان ریاست جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اشاره کرد و نوشت: احمدی نژاد در هجوم شدیداللحنی به آمریکا، این کشور را به نقض حقوق بشر متهم کرد و گفت: قدرت های بزرگ که خود حقوق بشر را تدوین کردند حال نقض کنندگان حقوق بشر هستند.
رئیس جمهور ایران در سخنان خود خواستار ائتلاف برای صلح و تحکیم فرهنگ عدالت در جهان شد و ابراز داشت کشورش به قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی متعهد است و اعلام آمادگی خود را برای گفت وگو با هر طرفی اعلام می کند اما زیر بار دیکته های قدرت های بزرگ نمی رود.
منبع : روزنامه ایران