سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
طراحی دشمن و عناصری به نام قومیت و مذهب در انتخابات
تنوع قومی و مذهبی کشورمان ایران به زعم بسیاری از کارشناسان مسایل سیاسی و اجتماعی یک فرصت گرانمایه محسوب می شود که البته همواره دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی درصدد آن بوده اند که این مسئله را به عنوان یک تهدید جلوه داده و آن را دستمایه دامن زدن به اختلافات و شکستن وحدت مثال زدنی ملت ایران قرار دهند. بحث تنوع قومی ومذهبی در ایران به عنوان کشوری که به عنوان ام القرای جهان اسلام محسوب می شود و الگوی یک امت واحده برای دیگر ملت های جهان به حساب می آید، سبب شده است که دشمنان قسم خورده اش برای زیرسؤال بردن آن دست به طراحی برنامه های سخت افزاری و نرم افزاری زده تا شاید به این موضوع بتوانند خدشه ای وارد کنند. در این میان، مهمترین محور و هدف راهبردی دشمنان استفاده از فرصت های است که به مناسبت های مناسب اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بوجود می آید تا نهایت استفاده را ببرند. یکی از بهترین این موقعیت های موجود،عرصه انتخابات می باشد. تمایل کاندیداها برای رأی آوردن گاه به طریق نادرست سبب به وجود آوردن فضایی می شود که متأسفانه مارا به سمت زمین طراحی شده بازی دشمن می کشاند. مهمترین اقدامات دشمن در راستای استفاده از عناصری به نام مذهب یا قومیت در عرصه انتخابات به قرار ذیل می باشد:
۱) ایجاد بستر برای طرح مطالباتی در راستای اهداف دشمن و دور از دسترس، پرتوقعانه،غیر واقع، گروهی و حزبی به نام یک مذهب یا قوم
عرصه انتخابات گاه عرصه مطالبات ناحق می شود. یکی از مسایلی که متاسفانه در رقابت های چند دوره قبلی انتخابات زیاد به چشم خورد آن بود که عده ای از کاندیداها برای به دست آورن اکثریت آرای یک قوم یا یک مذهب باطرح وعده های نادرست و غیرواقع، توهم احقاق مطالبات غیر واقعی را ایجاد می کنند. البته در این میان دشمنان و عده ای از بازیگران سیاسی و مذهبی منفعت طلب آن قوم و مذهب نیز با ترویج مطالبات غیر منطقی در عامه یک مذهب یا قوم شان سعی در همراه کردن عامه مردم آن قوم و مذهب را دارند و در نهایت آنکه با استفاده از تعصب قومی ومذهبی این مطالبات را در نظر عامه مردم، کاملاً قانونی، حق ومشروع جلوه می دهند و از طریق تحریک عواطف و احساسات و تعصباشان، آرایی را از آن خود می کنند. این مسئله سبب شده است که در آستانه انتخابات ها شاهد ایجاد مطالباتی افراط گرایانه و غیرمعمول وغیرمنطقی باشیم . بحثی که امروز میرحسین موسوی و کروبی در رقابت برای به دست آوردن آرای اهل سنت دارند، شاهد این مسئله است. رقابت این دو کاندیدا در وعده دادن های غیرمعمول که گاه رنگ فریب نیز به خود می گیرد، سبب شده است که امروز شاهد آن باشیم که عده ای از افراطیون اهل سنت با تحریک و همکاری دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با سوءاستفاده از نیاز این کاندیداها به رأی، فضای انتخابات را به عرصه مطالبات گروهی و حزبی و اهداف پشت پرده دشمنان انقلاب اسلامی به نام عامه اهل سنت وبه کام خود تبدیل کنند.
۲) سعی در پایین آوردن حضور ملی تا حضوری اقلیتی با مارک یک مذهب و یک قوم
عرصه انتخابات مخصوصاً انتخاباتی مانند انتخابات ریاست جمهوری عرصه حضور ملی یک ملت برای تعیین سرنوشت خود و نماد مردم سالاری است، اما دراین میان دشمنان سعی می کنند حضور اقوام و مذاهب مختلف را با هویتی ملی و اسلامی تا حضور مذهبی یک مذهب و یا قوم خاص تبلیغ وتقلیل دهند. به همین دلیل است که درروزهای نزدیک به انتخابات تا می توانند بعد از آنکه ناامید می شوند که یک مذهب خاص یا قومی را از حضور حداکثری در انتخابات باز دارند، روی به آن می آورند که اینگونه تبلیغ کنند که حضور حداکثری فلان مذهب و قومیت در انتخابات یک حضور ملی نبوده بلکه یک حضور مذهبی و یا قومی در انتخابات برای به دست آوردن مطالبات خاص آن مذهب یا قوم بوده است.
۳) تلاش در جهت آنکه خروجی انتخابات به همراه نارضایتی اقلیت ها ی قومی و مذهبی شود
طبیعی است که هنگامی که یک قوم و مذهب را برای توهم به دست آوردن مطالبات غیر منطقی با یک کاندیدا خاص همراه کردند -که معمولاً طراحی طوری است که کاندیدایی مطرح شود که رأی نیز نمی آورد-، در صورت رأی نیاوردن آن کاندیدای مشخص، رقیب او اگر رأی آورد، به صورتی ناخواسته و غیر مستقیم آن کاندیدا برنده انتخابات دیگر مورد رضایت این گروه مذهبی و قومی قرار نخواهد گرفت. البته دشمن تا به حال چندان موفق به انجام این نارضایتی نشده اشت. به طور مثال بعد از انتخابات نهم ریاست جمهوری در استان سیستان و بلوچستان که اهل سنت آن بر اثر تبلیغات منفی افراطیون اصلاح طلب درباره شخص احمدی نژاد رأی کمتری به وی دادند، دشمن سعی کرد از این فضا استفاده کند و بین دولت نهم و اهل سنت این استان فاصله معنا داری ایجاد کند. اما با روی کار آمدن دولت نهم با شعار مهرورزی و عدالت و خدمت به مناطق محروم کشور بدون آنکه نگاهی به آمار رای احمدی نژاد در آن مناطق شود، سبب شد که بیشترین خدمات و کارهای عمرانی به اندازه ۳ برابر کل خدمات نظام جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب تا قبل از دولت نهم در مناطق سنی نشین صورت بگیرد. این مسئله موجب شد که امروز شاهد آن هستیم دشمن نه تنها نتوانست موجب ایجاد شکاف و نارضایتی میان اهل سنت و دولت نهم شود، بلکه حالا بر طبق نظر سنجی های صورت گرفته، بیشترین احساس رضایت نیز در عامه اهل سنت به نسبت دولت های قبل از این دولت شکل گرفته است.
۴) ترویج و گسترش گرفتن آزادی انتخاب افراد با حربه فتوایی عمل کردن و تعصبات قومی
یکی از حربه های که در این سال ها با طراحی دشمن باب و رایج شده، آن است که با سوءاستفاده از تعصبات مذهبی با ترویج فتوا دادن علمای مذهبی تندرو برای رأی دادن به یک فرد خاص و سوءاستفاده ازتعصبات قومی، آزادی انتخاب و تعیین سرنوشت از افراد گرفته می شود. زیرا دشمن برای آنکه بخواهد به هدف خود برسد، باید با گرفتن آزادی انتخاب افراد، رأی آنان را از آن خود کند. این مسئله اتفاق نخواهد افتاد مگر آنکه با حربه های گفته شده رأی افراد را به نفع خود مصادره کنند.
۵) کوشش در قرار دادن مذهب و قومی در برابر مذهب و قومی دیگر
عمده هدف دشمنان اسلام در عرصه انتخابات، ایجاد اختلاف و قرار دادن اقوام و مذاهب در برابر یکدیگر است. دشمن در این موارد سعی می کند به شکلی زیرکانه با طرح هر کاندیدا برای یک مذهب و یا قوم، آنان را در برابر یکدیگر قراردهد. بررسی انتخابات در سالهای گذشته این مسئله را به خوبی تأیید می کند. به طور مثال، دشمن سالهاست در تلاش است که در استانهای که دارای تنوع قومی و مذهبی است اقوام شیعه و سنی را در روزهای انتخابات دربرابر هم قرار دهد.
۶) ناامید کردن از حضور در انتخابات و کشاندن فضای مطالبات به عرصه های غیرقانونی وغیر مدنی
دشمن هنگامی که به وسیله عاملین داخلیاش یک مذهب یا قوم را برای بدست آوردن مطالباتش همراه با کاندیدایی کرد که احتمالاً رای نمی آورد، این مسئله را پس از شکست آن کاندیدا و یا عمل نکردن به وعده هایش، برای عوام آن مذهب و قوم مطرح و تبلیغ می کند که حالا که از طریق عرصه ها ی قانونی و مدنی همچون انتخابات به مطالبات خود نمی رسیم، پس باید برای رسیدن به مطالباتمان به عرصه های دیگر که غیرقانونی است، روی آورد. مسئلهای که افراد تروریستی همچون مالک ریگی درباره قوم بلوچ و اهل سنت با طراحی دشمن به دنبال ترویج و تبلیغ آن هستند. این جریان ادعا می کند که دولت اصلاحات که مدعی احقاق حقوق قومیت ها و مذاهب بود، وقتی به وعده هایش به اهل سنت عمل نکرد، نباید انتظار از دیگران داشت و باید روی به عرصه های غیر قانونی و غیر مدنی آورد.
مهدی جهانتیغی
منبع : رجا نیوز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست