یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا
حفاظت از دیسکتها
با وجود این كه ظرفیت دیسكهایی مانند Ls-۱۲۰ ، Jaz و Zip بالا بوده و قابلیت انتقال اطلاعات ذخیره شده را نیز دارا هستند، اما هنوز هم رایجترین راه برای انتقال دادهها از یك كامپیوتر به كامپیوتر دیگر استفاده از دیسكتهای ۳/۵ inch با ظرفیت ۱/۴۴ MB است. این بدان معناست كه بسیاری از اطلاعات با ارزش، بر روی این دیسكتها (كه در حقیقت صفحههای پلاستیكی هستند) ذخیره میشوند. برای اینكه از دیسكتهای خود حفاظت كنید تا هم خوب كار كنند و هم به اطلاعات موجود در آنها صدمهای وارد نشود، نكات زیر را در حفاظت از دیسكتهایتان رعایت كنید:
● دیسكتی را كه قبلاً فرمت شده است مجدداً فرمت نكنید
گاهی نیاز دارید كه دیسكت فرمت شدهای را فرمت كنید اما هر چقدر این كار را كمتر انجام دهید، برای دیسكت شما بهتر است. آقایRichard Ambrise كه رئیس بخش حفاظت فنی، مهندسی شركت Maxell در كشور آمریكاست، علت را در روشی میداند كه كارخانجات تولید كنندهٔ دیسكتها به كار میبرند. چون وقتی دیسكتی در كارخانهای فرمت میشود عمل فرمت بر روی كامپیوترهایی صورت میگیرد كه برای ایجاد حوزهٔ مغناطیسی در یك دیسكت بهطور كامل (۱۰۰%) از جریان الكتریسیته استفاده میكنند. این ویژگی را Write Current مینامند. برای درك بهتر مطلب دیسكت را با یك نوار كاست معمولی مقایسه كنید. اگر قبلاً بر روی نوار كاست چیزی ضبط شده باشد و شما مجدداً آهنگ جدیدی را روی آن ضبط كنید، این امكان وجود دارد كه آهنگ قبلی در پسزمینهی نوار خیلی ضعیف شنیده شود. تقریباً چنین اتفاقی دربارهٔ دیسكها نیز میتواند روی دهد. كوچكترین اشكال در كار درایو موجب میشود هنگام دریافت اطلاعات جدید، دادههای قبلی كاملاً حذف نشده و در نتیجه از كیفیت اطلاعات ذخیره شده بر روی دیسكت كاسته شود.
● دیسكتها را از امواج مغناطیسی دور نگهدارید
تقریباً هر كسی میداند كه دیسكتها را باید از امواج مغناطیسی دور نگهداشت، اما بیشتر مردم نمیدانند كه دقیقاً كدام وسایل در خانه و یا اداره دارای حوزههای مغناطیسی هستند. امواج مغناطیسی میتواند از وسایلی مانند ماشین زیراكس، ضبط صوت و خصوصاً وسایلی كه مقدار زیادی جریان الكتریسیته را مصرف میكنند منتشر شود. وقتی از دیسكتتان استفاده نمیكنید آن را در قاب مخصوص دیسكت، یا در داخل یك كشو و یا هر جای دیگری كه دور از امواج مغناطیسی است، قرار دهید.
دستگاههایی كه در فرودگاه با اشعه x كار میكنند خطری برای دیسكتهای شما ندارند، اما دستگاهی كه مسؤلین امنیتی فرودگاه برای خواندن كدهای خطی از آن استفاده میكنند، حوزهٔ مغناطیسی قویی را تولید كرده و موجب از بین رفتن اطلاعات ذخیره شده بر روی دیسكتمیشود.
● از دیسكتهایی استفاده كنید كه درپوش (Shutter) پلاستیكی دارند
وقتی درپوش دیسكتی فلزی است، جلو و یا عقب رفتن این درپوش موجب میشود كه ذرات بسیار ریز فلزی بر روی صفحه دیسكت نشسته و به مرور زمان مقدار آن افزایش یابد. این امر باعث خرابی دیسكت شده و بازیابی اطلاعات ذخیره شده بر روی آن را غیرممكن میسازد، اما درپوش پلاستیكی هیچ چیزی از خود بر روی صفحه دیسكت باقی نمیگذارد. سعی كنید درپوش دیسكت را بیجهت باز و بسته نكنید، چرا كه این عمل باعث نشستن گردوخاك هوا بر روی صفحه دیسكت میشود.
● دیسكتها را در محیطی كه درجه حرارت آن بالاست قرار ندهید
شرایط محیطی خاصی برای نگهداری از دیسكتها سفارش شده است. از جملهی این شرایط دما و رطوبت هواست. محیط نگهداری دیسكتها باید دارای دمایی بین صفر تا ۶۰ درجه سانتیگراد و رطوبت آن از ۸ تا۸۰ درصد باشد. اگر چه از دیسكتها در هوایی سردتر از صفر درجه سانتیگراد نیز میتوان استفاده كرد، ولی در چنین شرایطی ابتدا مدتی صبر كنید و سپس دیسكت را در كامپیوترتان قرار دهید. این عمل موجب میشود كه تغییرات رطوبتی صفحه دیسكت به حداقل برسد. البته دیسكتها را در دمای كمی بالاتر از ۶۰ درجه سانتیگراد هم میتوان نگهداری كرد، اما آن را در مقابل آفتاب قرار ندهید. حرارت زیاد موجب تاب خوردن پوشش پلاستیكی دیسكت شده و آن را غیرقابل استفاده میسازد.
منبع : کامپیوتر جوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست