دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
ورود چیپستهای AMD سری ۷ به بازار محصولات میان قیمت
قانون نانوشتهای در بین سازندگان سختافزار وجود دارد که آنها را ملزم میکند در آغاز عرضه سری جدیدی از محصولات خود، ابتدا محصولات با کارایی بالا و گران قیمت را به بازار عرضه کنند و سپس بعد از آنکه از لحاظ خبری در وب سایتها، مجلات و یا در بین حرفهایهای دنیای سخت افزار حسابی جنجال به راه انداختند و محصول جدید خود را به همه معرفی کردند، اندک اندک محصولات میان قیمت و ارزان قیمت خود را وارد بازار نمایند. در انتها نیز با تاکید بر این نکته که این محصولات از تمامی مشخصات اصلی و کلیدی انواع گران قیمت پشتیبانی میکنند فروش محصولات ارزانتر خود را تضمین میکنند. شرکت AMD که به تازگی وارد بازار چیپستها شده است از هیمن روش برای معرفی چیپستهای سری ۷ خود استفاده کرد. چندی پیش چیپست AMD ۷۹۰FX به عنوان یک چیپست با کارایی بالا با انبوهی از امکانات وارد بازار شد. این چیپست گران قیمت که به ویژه برای پشتیبانی از پردازندههای چهار هستهای Phenom طراحی شده بود، اصلی ترین بخش پلاتفورم جدیدی است که از سوی AMD با نام پلاتفورم Spider معرفی شده است. البته پلاتفورم Spider اعضای دیگری نیز دارد. پردازندههای Phenom و پردازندههای گرافیکی سری Radeon HD ۳۸۰۰ از دیگر اجزای این پلاتفورم هستند. AMD ادعا کرده است که در صورت استفاده از تمامی این اجزا در کنار هم سیستمی با بالاترین هماهنگی و کارایی در دسترس قرار خواهد گرفت.
اکنون نوبت عرضه محصولات میان قیمت است که وارد بازار شوند و چیپ ست AMD ۷۷۰ به همین منظور طراحی و معرفی شده است. این چیپست وظیفه دارد تا پلاتفورم Spider را وارد بازار سیستمهای میان قیمت کرده و به این وسیله حضور AMD را در این بخش تقویت کند. AMD سعی کرده است تا مشخصات این چیپست را تا حد امکان به مشخصات چیپستهای سری ۷۹۰ نزدیک نگه دارد. البته مشخصات تا حدی تعدیل شدهاند که نتوانند بازار چیپستهای قدرتمندتر این خانواده را به خطر بیاندازند.
پشتیبانی از پردازندههای طراحی شده برای سوکت AM۲+ و بالاخص پردازندههای چهار هستهای Phenom یکی از تواناییهایی است که این چیپ ست از چیپستهای سری AMD ۷۹۰ به ارث برده است. پشتیبانی از گذرگاه HyperTransport ۳.۰ و حافظههای DDR۲-۱۰۶۶ مهمترین مزایایی است که پردازندههای تولید شده برای سوکت AM۲+ به همراه میآورند. گذرگاه HyperTransport۳.۰ از یک پهنای باند ۱۶ بیتی در فرکانس دو گیگاهرتزاستفاده میکند تا پهنای باند در دسترس پردازنده را نسبت به نسل قبلی این گذرگاه تا دوبرابر افزایش دهد. پشتیبانی از گذرگاه PCIExpress ۲.۰ نیز از دیگر خصوصیات این چیپست است. با توجه به عرضه پردازندههای گرافیک جدیدتر که نیاز به پهنای بالاتری برای ارتباط با پردازنده، حافظه و یا دیگر اجزای سیستم دارند، نسل دوم درگاه PCIExpress با پهنای باندی حدود ۱۶ گیگابایت بر ثانیه در حالت x۱۶ معرفی شد. در حال حاظر به غیر از چیپستهای سری AMD ۷۷۰ پردازندههای گرافیکی Geforce ۸۸۰۰GT، Radeon HD ۳۸۷۰ و HD ۳۸۵۰ به همراه چیپستهای سری X۳۸ و AMD ۷۹۰ از این درگاه جدید پشتیبانی میکنند. در حقیقت تا پیش از عرضه چیپست میان قیمت جدید AMD تنها چیپستهای گران قیمت قادربودند تا این درگاه توسعه را در اختیار کاربران قرار دهند. بر خلاف چیپستهای سری AMD ۷۹۰ چیپست AMD۷۷۰ از تکنوژی CrossFireX پشتیبانی نمیکند و به همین دلیل نمیتوان هیچگونه پیکرهبندی با دو یا چند کارت گرافیک را برای آن در نظر گرفت. با توجه به اینکه این چیپست جزو محصولات میان قیمت است و برای کاربرانی چون علاقه مندان افراطی بازیها در نظر گرفته نشده، عدم پشتیبانی از این تکنولوژی هیچ صدمهای به کارایی کلی آن وارد نکرده است. اما AMD امکاناتی را نیز برای افزایش کارایی این چیپستها در نظر داشته است. تکنولوژی OverDrive تکنولوژی است که به همراه چیپستهای سری ۷ معرفی شده است. این تکنولوژی از دو بخش سخت افزاری و نرمافزاری برای اورکلاک سیستم استفاده میکند. بخش سخت افزاری امکان تغییر و تنظیم گسترده و دقیق فرکانسها و ولتاژهای اجزای مختلف سیستم را ایجاد میکند در حالی که بخش نرم افزاری تمامی این تنظیمات را از طریق سیستم عاملهایی نظیر ویندوز در اختیار کاربران قرار میدهد. اورکلاک خودکار یا دستی و انجام آزمایشهای پایداری برای اطمینان از ثبات سیستم و همچنین اجرای آزمایشهایی برای بدست آوردن حداکثر فرکانسهای قابل دستیابی از دیگر امکاناتی است که تکنولوژی OverDrive ارایه میکند.
با توجه تواناییهای خوب وقیمت مناسب این چیپست که آن را به یکی از بهترین گزینهها برای استفاده به همراه پردازندههای AMD بدل کرده است، بسیاری از تولید کنندگان مادربرد اقدام به طراحی و ارایه محصولات خود بر پایه چیپستهای AMD ۷۷۰ کردهاند. به عنوان مثال شرکت GIGABYTE به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان مادربرد به تازگی دو مدل از محصولات خود را که بر پایه این چیپستها تولید شدهاند به بازار معرفی کرده است. مادربردهای GA-MA۷۷۰-DS۳, GA-MA۷۷۰-S۳ محصولاتی هستند که توسط GIGABYTE و بر پایه چیپست AMD ۷۷۰ تولید شدهاند. مادربرد GA-MA۷۷۰-DS۳ مادربردی است که بر پایه نسل دوم طراحی با طول عمر بالا طراحی شده است و به طور کامل از خازنهای حالت جامد استفاده میکند. چوکهای با هسته فریت و MOSFETهای با RDS پایین از دیگر اجزایی هستند که باعث میشوند این مادربرد دارای مصرف پایینی بوده و حرارت کمتری تولید کند. علاوهبراین به دلیل استفاده از قطعاتی که دارای کیفیت بالایی هستند، طول عمر این مادربرد نسبت به دیگر مادربردها همرده بیشتر بوده و برای کاربرانی که از سیستمهای خود برای مدت طولانی و تحت بار کاری سنگین استفاده میکنند بسیار مناسب است.
منبع : آواژنگ
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست