دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
بیا بریم بیرون!
فرقی نمی کند شما که هستید و چه شغلی دارید. گاهی صفحه رایانه، سر و صدای تلویزیون، احساس حبس در اتاق کار یا اداره و هر چیز خسته کننده دیگر، باعث می شود تا به شدت به تنفس هوای تازه نیاز داشته باشید. چنین احساسی در کودکان نیز وجود دارد. در حقیقت، محققان معتقدند کودکان را باید هر روز به گردش، یا به نوعی محیط بیرون از خانه برد.
بیرون بودن از محیط خانه، علاوه بر رشد و ارتقای سلامت جسمی، اجتماعی و عاطفی کودک، به کاهش میزان چاقی او در دوران کودکی نیز کمک می کند.
فعالیتهای بیرون از خانه هم چنین فرصتی را فراهم می آورد تا کودک بتواند انرژی زیاد حاصل از بودن در خانه و کم فعالیتی اش را تخلیه کند. کودکان به طور کل از محیط بیرون لذت می برند؛ چه این محیط شاد، کوهستان باشد چه خیابانی در شهر.
حال باید دید والدین در این خصوص چه وظیفه ای دارند و چگونه می توانند به کودک کمک کنند تا محیط بیرون از خانه را در عین ایمنی تجربه کند؟ این کار آسانتر از آن است که حتی فکرش را بکنید. حتی اگر کودک شما نوزاد است و نمی تواند راه برود؛ اما، دیدن، بوییدن و شنیدن چیزهای مختلف بیرون از خانه برایش بسیار لذت بخش است. دیدن افراد، رنگهای متنوع و گوش دادن به صداهای مختلف باعث تحریک حواس او می شود. حتی استنشاق هوای تازه بیرون با دماهای متفاوت نیز برای او بسیار مفید است.
فرقی نمی کند کوچولوی شما چند ساله باشد؛ سعی کنید به هنگام رفتن به پیاده روی یا خرید و حتی انجام برخی کارهای شخصی، در صورت امکان او را نیز همراه خود ببرید.
در طول راه چیزهای جالب و مختلفی را که می بینید، به او نشان دهید؛ مانند پرنده ها، افراد مختلف و گلها. به هر کجا که می روید، در مورد آنجا برایش صحبت کنید. قطعاً او از دیدن مناظر و شنیدن صداهای مختلف و گوش دادن به حرفهای شما، لذت خواهد برد.
اگر در منطقه ای زندگی می کنید که پارک و زمینهای بازی زیادی دارد، برای بیرون بردن کودک از همین مکانها استفاده کنید. محیط پارک که نسبت به خیابان آرامتر است، محیط مناسبی برای بازی کودک با همسالانش محسوب می شود که همین در رشد و سلامت وی بسیار مؤثر است.
همچنین اگر در ناحیه ای با آب و هوای معتدل زندگی می کنید، هنگام بیرون بردن کودک زیرانداز و وسایل بازی هم با خود بردارید تا او بتواند با خیال راحت بنشیند و بازی کند. همراه داشتن چند کتاب و خواندن داستان برای او، خالی از لطف نخواهد بود.
والدین امروزی اغلب از بودن درخانه احساس کم تحرکی و پریشانی می کنند و همین بهانه خوبی برای بیرون رفتن و ایجاد تنوع در روزمرگی آنهاست.
کودکان نوپا هم از آنجا که به تازگی راه رفتن را آموخته اند، نیاز دارند ماهیچه ها و عضلاتشان را بسازند و تقویت کنند. بنابراین، بازی در محیط بیرون از خانه، روش مناسبی برای ایجاد فعالیت در کودک و تقویت و رشد عضلات او محسوب می شود. کودکان نوپا لازم است روزانه یک تا دو ساعت فعالیت جسمانی، هم به صورت مشخص و هم نامشخص داشته باشند. منظور از بازیهای مشخص، همان بازیهای متداول است که به کودک کمک می کنند گامها و فعالیتهای مختلف را یاد بگیرد. بازیهای نامشخص آنهایی هستند که باعث تجلی و بروز تخیلات و ابتکار در کودک می شوند.
بازیهای مشخص در دوران خاصی از زندگی کودک متداولترند؛ نظیر خاله بازی، نقاشی با آب روی زمین و خواندن آوازهای دسته جمعی درباره پرنده ها، درختان و فصلها. در حالی که دوره بازیهای نامشخص زمانی است که کودک بدون توجه به فعالیتها و بازیهای از پیش تعیین شده، به رشد و تقویت خلاقیت درونی می پردازد.
در نتیجه، کودکان تنها از اینکه می دوند یا بازی می کنند لذت نمی برند بلکه بیشتر از اینکه در محیطی خارج از محیط خانه انرژی خود را تخلیه می کنند، لذت می برند.
هر کس متناسب با منطقه زندگی خود باید کودکش را با محیط بیرون آشنا کند. به طور مثال، اگر در منطقه ای کوهستانی و سرد زندگی می کنید که بارش برف در آن زیاد است، در حین بیرون بردن کودک از پوشش مناسب و گرم فراموش نکنید. سعی کنید روز برفی اش را با بازیهای مفرح و مهیج مانند ساختن آدم برفی یا برف بازی، به یادماندنی تر کنید.
همچنین، اگر در مناطق ساحلی زندگی می کنید، با فراهم کردن اسباب بازیهای شنی به او فرصت دهید تا از این طریق خود را کشف کند. مطمئن باشید چنین فعالیتهایی برای او بسیار دوست داشتنی و آرام بخش خواهد بود. کودکان پیش دبستانی نیز به نوبه خود به فرصتهای بیشتری برای انجام فعالیت نیاز دارند. در این سنین، یکی از بازیهای متداول و متناسب با این گروه سنی که به صورت دسته جمعی و همراه با آواز خواندن انجام می شود، گرگم به هواست. این بازی فعالیت مناسبی برای ارتقای مهارتهای زبانی کودک به شمار می رود.
توپ بازی یکی دیگر از این بازیهاست که بزرگترها نیز می توانند در آن مشارکت داشته باشند. از آنجا که کودکان در این دوران بیشتر به دنبال کشف طبیعت و چیزهای تازه هستند، بهتر است گاهی آنها را به پارک ملی و دیدن مناظر طبیعی ببرید. در حین تفریح می توانید برایش در مورد انواع مختلف درختان، حیوانات، گلها و گیاهان صحبت کنید و توضیح دهید گیاهان چگونه با دریافت آب و نور خورشید رشد می کنند. از او نیز بخواهید در این باره صحبت کند و چیزهایی را که یاد گرفته، برایتان بازگو نماید.
● چند نکته در مورد بیرون بردن کودکان
با نزدیک شدن به فصل تابستان و افزایش تأثیرگذاری نور خورشید بر پوست کودکان، هنگام بیرون بردن آنها بیشتر مراقب سلامتی شان باشید. اگر سن کوچولویتان بیشتر از ۶ ماه است، پوست دست و صورتش را با استفاده از ضدآفتاب مخصوص کودکان (با SPF۱۵) از مضرات نور خورشید محافظت کنید. سعی کنید نوزادان کمتر از ۶ ماه را از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید حفظ کنید.
▪ همیشه مراقب باشید کودک را متناسب با هوای فصل لباس بپوشانید، نه بیشتر نه کمتر.
▪ در محیط بیرون مواظبش باشید و هنگام عبور از خیابان دستش را بگیرید.
▪ روزهای آفتابی، هرگز فرصت بیرون رفتن از خانه را از دست ندهید.
▪ هنگام بازی کودک در محیط بیرون، مرتب حواستان به او باشد.
از همه مهمتر، یادتان باشد کودکان فقط در محیط خانه نیست که می آموزند، بلکه محیط بیرون از خانه نیز چیزهای زیادی برای آموختن به آنها دارد. پس معطل نکنید.
com.Dailyparents.www
ترجمه: ملیحه تراب پور
ترجمه: ملیحه تراب پور
منبع : روزنامه قدس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست