چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
به یاد اصغر محمدی
ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه مورخ ۱۸/۱۲/۸۴ به مناسبت درگذشت استاد اصغر محمدی از ساتید و مدیران سابق هنرستان و از هنرمندان برجسته و از بنیانگذاران این مرکز آموزشی، توسط مسئولین هنرستان به مدیریت جناب آقای متولی و مسئولین مؤسسه هنرهای تجسمی (حبیبالله صادقی) و دیگر اساتید فارغالتحصیل شده هنرستان (عباس مشهدیزاده و اسماعیل و بهزاد شیشهگران و ...) در بهشتزهرا در قطعه ۱۲، مراسم نکوداشتی برگزار شد.
● بیوگرافی اصغر محمدی
در ۱۸ شهریور ۱۳۱۷ در شهر بروجرد چشم به دنیا گشود. از ۲۳ سالگی کارهای تجربی، نقد هنر کلاسیک، تدریس هنر در مدارس، و تألیف کتابهائی چون ”آموزش نقاشی و کاردستی برای مربیان هنر“، و ”آموزش عالی هنری“، و نیز ”طراحی برای هنرمندان جوان“ را آغاز کرد. در سال ۱۳۴۰، به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران وارد شد، و تحصیل در رشتهٔ نقاشی را دنبال کرد. پژوهشهای هنری او در ابتدا به هنر کلاسیک غرب و مکتبهائی چون امپرسیونیسم، فوویسم، هنر آبستره، و کونستروکتیویسم (constructivisme) معطوف شد، اما طولی نکشید که اندیشهٔ آموزشیاش او را بهسوی کاربرد هنر برای کودکان و نوجوانان سوق داد، و پس از تألیف کتاب ”هنر در کودکستان“ در سال ۱۳۴۲، به برگزاری نمایشگاههای متعددی از بهترین آثار نقاشی کودکان و نوجوانان در محل دانشگاه تهران، مؤسسه کیهان، پارکها، مدارس و کانونهای مختلف دیگر اقدام کرد.
از سال ۱۳۴۴، پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه، بهعنوان هنرآموز هنرهای تجسمی در وزارت فرهنگ و هنر (سابق)، مشغول به کار شد، و از همین ایام تلاش برای تغییر برنامهریزی تعلیمات هنر در ایران را تا سطح دانشگاهی آغاز کرد. از سال ۱۳۴۶، فعالیتهای هنری محمدی به سمت مجسمهسازی و کار روی گنجینهٔ فرهنگی هنر ایران در مارلیک و املش و لرستان گرایش مییابد.
او با مایه گرفتن از هنر ایرانی و یافتههای تپهٔ مارلیک، و حفاریهای املش و لرستان، به پیکرسازی روی میآورد. در سال ۱۳۵۰، برای بازدید و مطالعه و شناخت بیشتر مسائل هنری اروپا، سفری به این دیار میکند، و یک سال بعد، با دریافت یک بورس فرهنگی در زمینهٔ مجسمهسازی از جانب سفارت ایتالیا، این شاخه از فعالیت هنریاش را گسترش میدهد. پس از این سفر، چند فیلم آموزشی برای تلویزیون ایران، و وزارت فرهنگ و هنر ایران میسازد. در سال ۱۳۵۴، ریاست هنرستان هنرهای تجسمی پسران تهران را میپذیرد، اما سالی نمیکشد که بار دیگر با استفاده از یک بورس یکساله از طرف ”انجمن ملی روابط فرهنگی“ فرانسه، از شهریور ۱۳۵۵، برای تحقیق در زمینهٔ مجسمهسازی، عازم خارج میشود.
در سال ۱۳۵۶، وارد دانشگاه سوربن برای تحصیل در دوره دکترای ”تاریخ هنر“ پاریس میشود، و تحقیق آکادمیک در رابطه با موضوع ”رابطهٔ نقاشی و مجسمهسازی معصر ایران با سنتهایش“ را آغاز میکند. اما در بازگشت به ایران از سال ۱۳۵۸، پس از نگارش کتابی به نام ”روش تدریس هنرهای تجسمی“، مجدداً به سرپرستی هنرستان هنرهای تجسمی پسران تهران انتخاب میشود. سرانجام در هجدهم اسفندماه ۱۳۶۳ به ناگهان چشم فروبست و به ابدیت پیوست.
خبرنگار/الهام جودکی
منبع : مجله گرافیک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست