دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا
عناب Jujube Tree

برگهای این درخت كوچك، زیبا، شفاف، متناوب و دندانهدار است. گلهای آن كوچك و به رنگ سبز مایل به زرد میباشد. میوه این درخت كه عناب نامیده میشود به رنگ قرمز و به شكل تخم مرغ و دارای یك هسته است. طعم عناب كمی شیرین است.
تركیبات شیمیائی:
عناب دارای لعاب فراوان و حدود ۵% مواد پروتئینی، ۴%مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C و املاح میباشد. در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد.
خواص داروئی:
عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است. البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است.
۱) عناب بهدلیل داشتن لعاب زیاد نرمكننده سینه است.
۲) ملین است مخصوصاً اگر آن را با آب و یا شیر بجوشانید.
۳) ادرار را زیاد میكند.
۴) عناب آرامكننده اعصاب است.
۵) خون را تمیز میكند.
۶) ضد سرفه است.
۷) خوابآور است و بیخوابی را برطرف میكند.
۸) جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است.
۹) آسم و تنگی نفس را برطرف میكند.
۱۰) برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید.
۱۱) هسته عناب خوابآرو است.
۱۲) خستگی شدید را برطرف میكند.
۱۳) رشد موی سر را زیاد میكند.
۱۴) جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میكند.
۱۵) جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است.
۱۶) برای برطرف كردن ورم چشم، عناب را به چشم بمالید.
۱۷) دستگاه هاضمه را تقویت میكند.
۱۸) حافظه را تقویت میكند.
۱۹) كماشتهائی را برطرف میكند.
۲۰) هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه میكنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما میآرود.
۲۱) و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخورید.
طرز استفاده:
جوشانده عناب: ۵۰ گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
جوشانده عناب و جو: ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در ۲ لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو به اصطلاح شكفته شود و ۱/۵ لیتر آب باقی بماند. این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود. سپس روی آن را بردارید و بنوشید.
خیس كرده عناب: تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مویز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس كنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آن را صاف كرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط كنید تا كاملاً حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه كرده و بنوشید.
مضرات:
عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ میكند. اینگونه اشخاص باید عناب را با شكر و مویز بخورند. ضمناً عناب نیروی جنسی را كم میكند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود.
منبع : انجمن درمانگران ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست