دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
سرگذشت ژنرالی سیاست پیشه
![سرگذشت ژنرالی سیاست پیشه](/mag/i/2/jaheq.jpg)
پدر مشرف سفیر پاكستان در تركیه بود و بر این اساس خود وی نیز كه به زبان تركی تسلط دارد علاقه خاصی به تركیه دارد. مشرف همواره از پایه گذاران تركیه به نیكی یاد می كند. رئیس جمهور ۶۴ ساله پاكستان پس از استعفای ژنرال جهانگیر كرامت به عنوان دوازدهمین فرمانده ارتش پاكستان منصوب شد. براساس اظهارات منابع پاكستانی، مشرف از ابتدا به نواز شریف با لحاظ دیدگاه های سیاسی اختلاف بنیادینی داشت كه اختلاف بر سر سیاستگذاری در كشمیر تنها مشتی از این خروار محسوب می شود.
ژنرال پرویز مشرف جزو رزمندگان جنگ محسوب می شود. او در سال ۱۳۴۳ ش در یك هنگ توپخانه مشغول خدمت شد و در سال ۱۳۴۴ در جنگ های هند و پاكستان حضوری فعال داشت.
پس از این مشرف، سیر رشد در ساختار ارتش را به آسانی طی كرد او در مسئولیت های نظامی زیادی خدمت كرد و تا مرحله فرماندهی یك لشكر پیاده و یك سپاه ضربتی پیش رفت و در دوران خدمت خود موفق به دریافت چندین مدال و نشان نظامی شد.
نواز شریف ۲ هفته پیش از كودتای مشرف مدت فرماندهی مشرف را به مدت ۲ سال تمدید كرد، اما تنها چند روز بعد بر خلاف وعده خود پرویز مشرف را كه مشغول دیداری رسمی از سریلانكا بود از سمت خود بركنار كرد.
مشرف به محض شنیدن خبر بركناری خود از ریاست ستاد فرماندهی ارتش پاكستان، سفر خود به سریلانكا را نیمه كاره رها كرد و با بازگشت به پاكستان دستور داد ارتش خانه نواز شریف را محاصره كرده و كنترل همه نقاط حساس از جمله ایستگاه های قطار و فرودگاه ها را برعهده بگیرد. پس از این در ۱۲ مه ۲۰۰۰ دادگاه رسمی پاكستان از مشرف خواست برای قانونی كردن حضور خود در سمت ریاست جمهوری پاكستان اقدام به برگزاری انتخابات كند.
این ژنرال كهنه كار در ۱۴ دسامبر ۲۰۰۳ مورد سوء قصد قرار گرفت كه جان سالم به در برد. ما جرا از این قرار بود كه بمب قدرتمندی بر سر راه كاروان حامل رئیس جمهوری پاكستان منفجر شد، اما به وی آسیبی نرسید. ۱۱ روز پس از آن یعنی در ۲۵ دسامبر ۲۰۰۵ ، ۲ مرد مسلح كوشیدند با اتومبیل بمب گذاری شده خود، مشرف راترور كنند كه این بار نیز وی در حالی جان سالم به در برد كه در این حمله ۱۶ غیر نظامی پاكستانی كشته شدند.
● خاطره های جنجال آفرین
یكی از ماجراهای بسیار جالب دوران حكومت مشرف حكایتی است كه وی از ریچارد آرمیتاژ معاون وقت كالین پاول در وزارت خارجه آمریكا بیان می كند.
مشرف در ۲۴ سپتامبر ۲۰۰۶ با حضور در برنامه «۶۰ دقیقه» شبكه سی بی اس آمریكا با اشاره به حوادث یازدهم سپتامبر و آمادگی آمریكا برای حمله به افغانستان گفت كه ریچادر آرمیتاژ مسئولان امنیتی پاكستان را تهدید كرده بود كه در صورت همكاری نكردن آنها با آمریكا در جنگ برضد تروریسم، پاكستان نیز هدف حمله آمریكا قرار خواهد گرفت و اسلام آباد باید آماده بمباران و بازگشت به عصر حجر باشد. مشرف همچنین در گفت وگو با جان استوارت در «برنامه روز» در ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۶ گفت كه كالین پاول وزیر خارجه وقت آمریكا در تماس تلفنی به وی هشدار داده بود كه: «پاكستان یا با ماست یا بر ضد ما»
پس از این مصاحبه های جنجالی ریچارد آرمیتاژ عباراتی را كه مشرف از وی نقل كرده بود، تكذیب كرد، اما جورج بوش در واكنش به این سخنان گفت كه شاید سوء تعبیری انجام گرفته است.
پیوستن پاكستان مشرف به جنگ بر ضد تروریسم البته اسباب ناخشنودی بسیاری از گروه های داخلی این كشور را كه بیشتر آن جزو حامیان گروه طالبان و یا گروه های ضد آمریكایی هستند، فراهم ساخت.
تا جایی كه پس از عملیات هوایی مشرف علیه مدرسه باجور، مناسبات او با احزاب سیاسی- دینی پاكستان و ائتلاف عمل متحده به سردی گرایید ، ائتلافی كه اكثریت مجلس را در اختیار دارد و با سیاست های مشرف بویژه اصلاحات او در قوانین مدنی مخالفت می كند.
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست