یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
هشیار Awake
▪ نویسنده و کارگردان: جابی هارولد.
▪ موسیقی: ساموئل سیم.
▪ مدیر فیلمبرداری: راسل کارپنتر.
▪ تدوین: کریگ مک کی.
▪ طراح صحنه: دینا گولدمن.
▪ بازیگران: هیدن کریستنسن[کلایتن برسفورد جونیور]، جسیکا آلبا[سام لاک وود]، ترنس هاوارد[دکتر جک هارپر]، لنا اولین[لیلیث برسفورد]، کریستوفر مکدانلد[دکتر لری لوپین]، سام روباردز[کلایتن برسفورد]، آرلیس هاوارد[دکتر جاناتان تیر]، فیشر استیونس[دکتر پوتنام]، جورجینا چاپمن[پنی کارور].
▪ ٨٤ دقیقه.
▪ محصول ٢٠٠٧ آمریکا.
▪ ژانر: درام، مهیج.
کلایتن برسفورد جونیور با وجود ثروتی که از پدر به وی رسیده، خوشبخت نیست. او بنا به توصیه دوستش دکتر جک هارپر باید هر چه زودتر تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته و عمل پیوند قلب روی او صورت بگیرد. ولی این کار چندان هم راحت نیست، چون گروه خون کلایتن O منفی است و یافتن اهدا کننده مناسب مشکل است.
کلایتن که از شش ماه پیش با منشی اش سام لاک وود رابطه عاشقانه ای به هم زده، تصمیم به ازدواج با او دارد. اما از ترس مادر مقتدرش نمی تواند آن را به زبان بیاورد. ولی سرانجام به توصیه دکتر هارپر و اصرار سام در برابر مادر ایستاده و پس از ترک خانه با سام ازدواج می کند.
سحرگاهان با صدای پیجر که خبر از یافته شدن قلبی مناسب برای انجام عمل می دهد، زوج تازه ازدواج کرده به بیمارستان می روند. در آنجا کلایتن با مادرش روبرو می شود که از او می خواهد تا اجازه دهد دکتر معتمدش جاناتان تیر مشهور وی را عمل کند.
اما کلایتن که به دوستش دکتر هارپر اعتقاد دارد، این پیشنهاد را رد می کند. عمل جراحی آغاز می شود، اما کلایتن پس از تزریق داروی بیهوشی دچار حالتی نادر می شود که قادر به شنیدن و دریافت تمامی وقایع پیرامون خویش است. حالتی که از میان ٧٠٠ مورد عمل جراحی در سال فقط ١ نفر گرفتار آن می شود و این اتفاق تمام زندگی و آینده کلایتن را تغییر خواهد داد...
● چرا باید دید؟
جابی هارولد را نمی شناسم. شنیده ام که بریتانیایی است و هشیار اولین فیلمش محسوب می شود. تنها سابقه ای که از وی در منابع مکتوب به چشم می خورد، دستیار کارگردانی فیلم کوتاه Bacon Wagon[٢٠٠١] است که دسترسی به آن نیز دشوار است.
از طرف دیگر دیدن نام جسیکا آلبا و هیدن کریستنسن در میان نامزدهای تمشک طلایی[اسکار بدترین ها] در کنار نقدهای منفی نوشته بر فیلم کافی است تا دچار پیش فرض هایی شده و با دیدی منفی به سراغ فیلم بروید. یعنی کاری که من کردم و نتیجه عکس گرفتم!
بله، باور کنید که اگر بخواهید اسیر این پیشداوری ها شوید، در حق این فیلم جفا کرده اید. چون جابی هارولد قصه ای را که خود نوشته با پیچ و خم ها و با تعلیق های درست روایت می کند. قصه ای که در آغاز به نظر می رسد چیزی در حد فیلم های هندی یا فارسی و عشق دختر فقیر و پسر این بار خیلی پولدار است، خیلی زود با افزودن پیرنگ هایی قابل قبول تماشاگر را دچار هیجانی واقعی می کند.
هر چند پیرنگ اصلی در نوشته های ابتدای فیلم به شکلی مستندگونه در اختیار تماشاگر قرار می گیرد، اما همه چیز به آرامی شکل یک دسیسه از پیش طراحی شده را به خود گرفته و با تحول های به جای شخصیتی مانند لیلیث مادر کلایتن یا دکتر هارپر تماشاگر را با حفظ عنصر غافلگیری و تعلیق با خود همراه می کند.
بر خلاف داوران مراسم تمشک طلایی هم گمان می کنم شیمی میان آلبا و کریستنسن جور است [قرار بود این نقش ها توسط جرد لتو و کیت بازورث ایفا شود]، بنابر این اگر خوش دارید یک فیلم با پیرنگی بدیع[هر چند کوچک، با ٩ میلیون دلار بودجه که موفق شده تا ١٤ میلیون در گیشه به دست آورد]، ساختاری حساب شده برای یک کار اول در گونه تریلر روانشناختی و به اندازه کافی مهیج را ببینید، هشیار بهترین انتخاب است.
هر چند بسیاری را دچار هراس از اتاق عمل خواهد کرد!
امیر عزتی
منبع : موج نو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست