سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

پیک‌نیک در هنگینگ راک - Picnic At Hanging Rock


پیک‌نیک در هنگینگ راک - Picnic At Hanging Rock
سال تولید : ۱۹۷۵
کشور تولیدکننده : استرالیا
محصول : هال‌ مک‌الروی و جیم مک‌الروی
کارگردان : پیتر ویر
فیلمنامه‌نویس : کلیف گرین‌، برمبنای رمانی نوشته جون لینزی.
فیلمبردار : راسل بوید.
آهنگساز(موسیقی متن) : گئورگ زامپفیر، لودویگ وان بتهوون و بروس اسمیتن.
هنرپیشگان : ریچل رابرتس، دامینیک گارد، هلن مورس، جکی ویور، ویویان گری، کرستی چایلد، آن لامبرت، مارگارت نلسن، کارن رابسن، جان جارات، کریستین شولر و جین والیس.
نوع فیلم : رنگی، ۱۱۵ دقیقه.


ویکتوریای استرالیا، روز سینت والنتاین، سال 1900. گروهی دختر مدرسه‌ای همراه معلمه‌ای به‌نام «خانم مک‌گرا» (گری) از کالج اپل‌یارد به سوی هنگینگ را که (صخره‌ای مرموز که براثر گدازه‌های آتش‌فشانی به‌وجود آمده از زیبائی‌های منطقه است) - به راه می‌افتند. مدیره مدرسه، «خانم اپل‌یارد» (رابرتس)، به یکی از شاگردان، دخترک یتیمی به‌نام «سارا» (نلسن) دستور داده که در مدرسه بماند و تکالیفش را انجام دهد، و او غمگینانه با دوست صمیمی و حامی‌اش، «میراندا» (لامبرت) خداحافظی می‌کند. در حالی که «میراندا» به شکلی غیرعادی می‌گوید که شاید هرگز بازنگردد. در هنگینگ راک، «خانم مک‌گرا» و راهنمای گروه متوجه می‌شوند که ساعت‌های‌شان درست سرساعت دوازده متوقف شده‌اند. جوانی انگلیسی به‌نام «مایکل فیتس هیوبرت» (گارد) که با عمو، عمه و خدمتکارشان، «آلبرت» (جارات) برای دیدن صخره آمده‌اند، «میراندا» را می‌بیند که همراه دوستانش، «ایرما» (رابسن) و «ماریون» (والیس) - و به‌دنبال‌شان، «ادیت» (شولر) - از صخره بالا می‌روند. هر سه دختر ناپدید می‌شوند و «ادیت» فریادکشان پیش سایرین باز می‌گردد، و معلوم می‌شود که «خانم مک‌گرا» هم گم شده است. پس از جست‌وجوئی بی‌نتیجه، سایرین به مدرسه باز می‌گردند؛ جست‌وجوی پلیس و سگ‌های‌شان هم بی‌نتیجه می‌ماند، و کم‌کم «خانم‌اپل‌یارد» برای آبروی مدرسه‌اش نگران می‌شود. «مایکل» که مجذوب ماجرا شده، به هنگینگ راک برمی‌گردد و شب را آنجا می‌ماند، و در جائی دور از دید، «ایرما» را پیدا می‌کند که بدنش کبود شده، ولی حالش خوب است. او هم مثل «ادیت» چیزی به خاطر نمی‌آورد؛ ولی این ماجرا باعث می‌شود که او و «مایکل» کشش غریبی نسبت به هم احساس کنند. دانش‌آموزان و کارکنان مدرسه، آنجا را ترک می‌کنند و «خانم اپل‌یارد» که مستأصل شده به «سارا» می‌گوید که چون قیّمش شهریه او را نپرداخته، باید مدرسه را ترک کند، کمی بعد جسد «سارا» را پیدا می‌کنند، و در بیست و هفتم مارس هم جسد «خانم اپل‌یارد» را پائین هنگینگ راک می‌یابند.
* فیلمی مهم و راهگشا به‌عنوان معارفه شایسته جهانیان با سینمای درحال شکوفائی اسرالیا در دهه 1970 و با کارگردانی نویدبخشِ ویر. حالت مرموز و شاعرانه فضا و مکان که با مهارت خلق می‌شود، جنبه متافیزیکی فیلم را بارور می‌سازد و ماجرای ناپدید شدن دخترها گذشته از دلاتش بر گریز از عرف دست و پاگیر ویکتوریائی، حاوی مایه‌هائی از بحران مهارناپذیر نفسانیت نیز هست: بلوغ و مرگ به گونه‌ای پُرمعنا و ظریف قرینه یکدیگر نماینده می‌شوند. زیبائی و غرابت فوق‌العاده تصاویر و موسیقی متن مؤثر فیلم به یاد می‌مانند. ‌