شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

مرد هزار چهره کیست؟


مرد هزار چهره کیست؟
در روزهای پایانی هفته دوم سال جدید و همزمان با پایان یافتن پخش یکی از سریالهای طنز صدا و سیما با عنوان مرد هزار چهره، برخی رسانه­ها کوشیدند، از اقبال مردم به مجموعه اشاره شده، جهت اغراض سیاسی و فشار روانی مورد نظرخود سوء استفاده کرده، پیام آن را مقلوب و مصادره به مطلوب نماید.
در بررسی اینکه اهداف و انگیزه­ و شیوه­ رسانه­های مذکور برای این سناریوی جدید چیست، می توان مواردی را در نظر داشت:
۱) اینکه برخی محافل قدرت طلب برای دستیابی به اهداف سیاسی خود، حاضرند دست به هر کاری بزنند و با زیر پاگذاشتن اخلاق، منافع خود را تأمین نمایند، مطلب تازه­ای نیست. تئوری سیه نمایی و تخریب همیشه به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای برای از پا درآوردن نیروهای مردمی بکارگرفته شده و بدلیل برخی توفیقات کوتاه مدت، مستمراً مورد استفاده قرار گرفته است. بطوریکه قرنها پیش معاویه همچون اسلاف خود از چنین رویه­ای استفاده کرد و عدالت علوی را ساقط نمود و ماکیاول آن را به صورت یک تئوری سیاسی درآورد.
در دوره انقلاب اسلامی نیز بارها شاهد چنین اعمال فشارهایی بوده­­ایم. بسیاری از مزدوران که حتی در برخی موارد ارتباطات امنیتی با کشورهای متخاصم انقلاب داشتند، با سوء استفاده از موقعیت مبارزاتی، دانشگاهی و حوزوی (نظیر الولحسن بنی صدر و سید مهدی هاشمی)، شخصیتهای ممتاز انقلاب را مورد تهاجم گسترده قرار دادند. بدون شک تاریخ انقلاب و خاطره شفاهی مردم، اتهاماتی که آن عناصر از خدا بیخبر و امثال آنها به شهید بهشتی، شهید چمران، حاج سید احمد آقا و شهید لاجوردی وارد نموده اند را فراموش نخواهد کرد. جالب آنکه پراکندن چنین اتهاماتی در سطح وسیع، معمولا از منابع قدرت و با حمایت کمیته ­های Xرسانه­ای صورت می­گیرد. به هنوان مثال تخریب شهید بهشتی و حاج سید احمد آقا توسط بنی صدر و باند سید مهدی هاشمی صورت پذیرفته است. بنی صدر از جایگاه وزارت و ریاست جمهوری خود سوء استفاده کرد و باند سید مهدی هاشمی بواسطه نفوذ در بیت آقای منتظری، جمعی از حوزه و دستگاه قضایی را مورد استفاده قرار داد. در این بین هر دو گروه از حمایت رسانه­هایی چون روزنامه انقلاب اسلامی و رادیوهای بیگانه بهره­برداری می­کردند.
اتهامات مطرح شده در دوره اخیر که پس از انتخابات دوم شورای اسلامی شهر شروع و در انتخابات ریاست جمهوری نهم به اوج خود رسید، همان نشانه­ها را داشته و اهانت کنندگان از همان ابزار و وسایل قدیمی استفاده می­کنند. سازماندهی و استفاده از موقعیتهای اداری و حاکمیتی برای زمین زدن ایده دولت اسلامی که برای بسیاری معنایی جز سلب ویژه­خواری و رفع تسلط از منابع ملی ندارد، باعث گردیده تا شخصیت ویژه دکتر احمدی نژاد که دولت او به زعم مقام معظم رهبری، مقبول ترین دولتهای قرن اخیر ایران است، مورد حمله و تخریب گستاخانه مخالفان قرار گرفته است. در حالیکه بر همگان مشخص است که حجم فعالیتها و تلاشهای ایشان برای همه افرادی که ایشان را از دور و نزدیک دیده­اند، حیرت آور است. مطمئنا گذشت زمان و آنگاه مرور تاریخ، قضاوت مناسبی از مردان خدمتگزاری که برای رضای خدا کار میکنند را ارائه خواهد داد و روسیاهی برای منافقین و مردان هزار چهره باقی خواهد ماند.
۲) محوریت سایت خبری تابناک و همکاری روزنامه ها و پایگاههای خبری متعدد دیگر، نوع و ابزار مورد استفاده و محتوای مورد تأکید در خبرها و مقالات منتشره، شایعه­ها و کامنتهای اینترنتی در سایتهای مختلف نشان می­دهد، عوامل طراحی و عملیات سناریو در مرکزی معین و با استفاده از ادبیات مشخص و برای هدف عملیاتی خاص، یعنی "کسب قدرت با ابزار حذف رقیب از طریق تخریب، تمسخر و پلیدنمایی"، اقدام به چنین تحرکاتی می­نمایند.
از بررسی سوابق طراحان سناریو می­توان دریافت که عدم اقبال نیروهای انقلاب به سناریو نویسان و هدایت کنندگان در برهه­های مختلف سیاسی اجتماعی، نظیر هفتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، دوره نهم انتخابات ریاست جمهوری، سومین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و نهایتا هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، به ایجاد احساس حقارت منجر گردیده است.
این احساس حقارت که به دلیل ناکام ماندن تمام تلاشهایی که برای تظاهر و آراسته جلوه دادن چهره این حلقه زیاده­خواه توأم شده، به کینه انتقامجویانه­ای از شخصیتهای مخلص انقلابی تبدیل شده که بطور مداوم در حال رشد و به گستاخیهای متعدد نیز تبدیل شده و هر از چندگاهی با خیال پردازی و توهم آفرینی و پرو بال دادن به آن، فضای سیاسی کشور را به التهاب می­کشاند.
در همین راستا توجه به نمونه­های ذیل خالی از لطف نیست:
- تشابه سازی دکتر احمدی­ن‍‍ژاد با بنی صدر ملعون، در مقاله "زنگ خطر رهبری برای بازگشت استبداد"، سایت تابناک، تاریخ ۳ بهمن ۱۳۸۶، کد خبر ۵۴۰۲
- جلوه دادن حمایتهای مکرر و تشویقهای متعدد مقام معظم رهبری از دولت نهم، به مثابه حمایت والدین از فرزند معلول، در مقاله "آینده رابطه آیت‌الله خامنه‌ای و دکتر احمدی‌نژاد؟"، سایت تابناک در تاریخ۲۶ آذر ۱۳۸۶، کد خبر ۳۱۰۰.
- درخواست محاکمه قضایی رییس جمهور، سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی، ۳۰ آبان ۱۳۸۶.
- مقایسه احمدی نژاد با سارکوزی و بوش در سایت فردا و مجله شهروند،
- و اتهامات و بی اخلاقیهای هر روز روزنامه اعتماد ملی که به عادت کثیف تبدیل شده است.
۳) متاسفانه یک جریان انحرافی و ضدانقلابی، با بهره­برداری از سکوت نیروهای انقلاب، به بروز و ظهور فراوانی یافته و با تغییر چهره و گاه با ظاهر متدینانه و طرفدار انقلاب، شخصیتهای ارزشی انقلاب را مورد توهین، تمسخر و فحاشی قرار می­دهند. از این رو لازم خواهد بود نیروهای واقعی انقلاب ضمن تذکر و مؤاخذه آنها، انقلاب و دستاوردهای آن را از گزند خودخواهی چنین افرادی بیمه نماید.
وحید خاوه‌ای
منبع : رجا نیوز