پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا
ضعف نشریات دانشجویی چیست؟
![ضعف نشریات دانشجویی چیست؟](/mag/i/2/kyvrb.jpg)
● پائین بودن درصد مطالب تولیدی
مدیر اداره نشریات نهاد رهبری در دانشگاهها درباره ضعف نشریات دانشجویی میگوید: مهمترین ضعف نشریات دانشجویی کم بودن درصد مطالب تولیدی است . وی افزود: از همه نشریات دانشجویی توقع نمیرود که مثل نشریات حرفه ای فعالیت کنند اما استفاده بیش از حد از مطالب اینترنت و منابع دیگر به عنوان ضعف جدی نشریات دانشجویی به شمار میرود. عباس کلهر معتقد است از آنجا که انتشار نشریات دانشجویی به عنوان یک فعالیت گروهی صورت میگیرد، باید مطالب تولیدی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
وی همچنین به ارزیابی وضعیت پیش روی نشریات دانشجویی پرداخت و خاطر نشان کرد: با توجه به همه تغییر و تحولات و در مجموع با ورود نشریات جدید به این عرصه، به نظر میرسد شاهد فضای بهتری برای نشریات دانشجویی باشیم.
● مخلوط شدن با جریانهای سیاسی خارج از دانشگاه
مدیر خانه نشریات وزارت علوم درخصوص ضعفهای نشریات دانشجویی میگوید: سیاسی کاری و مخلوط شدن با جریانهای سیاسی خارج از دانشگاه آفتی که گریبانگیر نشریات دانشجویی است.
احمد نادری با اشاره به اینکه سیاست زدگی اولین تهدید نشریات دانشجویی است میافزاید: این ضعف مهمترین نقطه آسیبشناسی نشریات دانشجویی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی دور شدن از فضای علمی دانشگاه را دومین آسیب نشریات دانشجویی دانسته و میگوید: رسالت اول دانشگاه تولید علم و جنبش نرم افزاری است که نشریات دانشجویی به این مبحث کمتر توجه کردهاند. مدیر خانه نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به سهم ۳۰ درصدی نشریات دانشجویی تهران و سهم کم نشریات دانشجویی کرمانشاه، یزد و اردبیل اشاره میکند که حاکی ازعدم رشد کمی یکنواخت این نشریات در سراسر کشور است و به نظر میرسد باید مورد توجه قرار بگیرد.
● دانشجویان باید حرف خودشان را بزنند
حجت الاسلام رحمانی مهمترین ضعف نشریات دانشجویی را کم بودن روحیه جوانی و شادابی در این نشریات میداند . مدیر دفتر مطالعات فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاهها در ادامه میگوید: به نظرمیرسد نشریات دانشجویی مقداری پیر و افسرده شدهاند و حرف دیگران را میزنند که ممکن است حرف سیاستمداران یا حاکمیت باشد. وی میافزاید: دانشجویان باید حرف خودشان را با روحیه دانشجویی و شادابی بیان کنند. حجت الاسلام رحمانی وضعیت کلی نشریات دانشجویی را قابل قبول ارزیابی کرده و میگوید: نشریات دانشجویی در ایران نسبت به خیلی از کشورها در شرایط بهتری قرار دارند و فعالیت دانشجویان ایرانی در حوزههای فرهنگی از جمله نشریات دانشجویی قابل تقدیر است که البته نباید به پیشرفتهای موجود اکتفا نمود.
● اختلاف سلیقه در تشخیص نقاط ضعف
گاهی در بررسی نقاط ضعف نشریات دانشجویی اختلاف نظرهایی نیز وجود دارد. مثلا برخی از منتقدان عدم توجه نشریات دانشجویی به اصول حرفهای روزنامه نگاری را ضعف محسوب میکنند و این در حالی است که برخی از کارشناسان نظری دیگری دارند. مدیر خانه نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این خصوص میگوید: سادگی و بی تکلف بودن نشریات دانشجویی از دیدگاه منتقدان جزو نقاط ضعف این نشریات است اما به نظر من نشریات دانشجویی آماتور هستند و نباید توقع داشت مثل روزنامههای حرفهای کار کنند. وی میافزاید: ما باید نشریات دانشجویی را به صورت یک متن در پیش زمینه مورد ارزیابی قرار دهیم، که در این صورت در فضای دانشگاه موفق بودهاند. احمد نادری در پایان میگوید: نشریات دانشجویی ساده و روان اصل مطلب را بیان میکنند ولی متاسفانه این خصوصیات نقطه حمله به نشریات دانشجویی نیز است.
● ارتباط میان مشکلات و ضعفهای نشریات دانشجویی
علاوه بر مطالب بیان شده میتوان از صفحهآرایی، کیفیت چاپ، عدم استفاده از کمک فکری اساتید دانشگاه و بی توجهی به ترتیب انتشار (گاهنامه بودن) به عنوان نقاط ضعف نشریات دانشجویی نام برد.
البته نباید این نکته را نیز فراموش کرد که برخی از ضعفهای نشریات دانشجویی ناشی از مشکلات پیش روی دانشجویان فعال در این حوزه است که با طرف شدن این مشکلات شاهد ارتقای شاخصهانشریات دانشجویی خواهیم بود. اما از دانشجویان فعال در حوزه نشریات نیز انتظار میرود تا در حد امکان در جهت برطرف کردن نقاط ضعف نشریات دانشجویی گام بر دارند تا شاهد رشد همه جانبه این حرکت تاثیر گذار فرهنگی باشیم.
علیرضا ملامحمدعلی
منبع : روزنامه حیات نو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست